zaterdag 21 september 2013

De ontdekking...

Zaterdagochtend, 10 voor half negen. Ik zit op mijn plekkie op de bank. De t.v. staat aan op een van mijn favoriete zenders. 24 Kitchen. En mijn favoriete kok is erop. Jamie. Hij presteert het om in een kwartiertje de lekkerste brouwsels op tafel te zetten. Een bron van inspiratie voor mij!

Ik moet wel zeggen dat ik een beetje sceptisch ben over dat kwartiertje. Want zoals hij tekeer gaat in dat keukentje vol prachtige pannen en serviesgoed, kan ik me zo voorstellen dat je nadien wel een uurtje bezig bent om alles weer op te ruimen ;)

Ook vind ik de serie Jamie at home leuk! Het hele sfeertje spreekt mij erg aan. Moestuin achter het huis, mooi schuurtje met alles bij de hand en koken maar. Om daarna alles heel mooi op te schrijven in dat schriftje. Dat wil ik ook!

Ik geniet van de gerechten die van het scherm afspatten. Jammer dat het geen geur t.v. is. Ik bekeek me die recepten eens een poosje en bedacht me waar ik die op internet misschien wel kon vinden. Totdat...

Totdat ik me realiseerde dat het bijbehorende kookboek gewoon op een plankje in mijn minikeuken staat! Kijk, hier, in de hoek!2 bij 3 is mijn kookdomein... maar ik red me er prima in!!

Ik pakte het boek erbij en ja hoor, alle recepten van de t.v. serie staan er gewoon in. Sindsdien werd er uit het boek gekookt. Niet dagelijks hoor, zo nu en dan eens.

Ik heb ook het boek " De kookrevolutie" op hetzelfde plankje staan. En deze week was ik bij een nichtje en daar prijkte het boek "15 minutes" in haar keuken. Ik mocht het een poosje lenen. Oh al die mooie recepten...

In oktober schijnt het budgetboek van Jamie uit te komen in Nederland. Daar ga ik dan ook zeker voor! Het verjaardagsgeld ligt nog gereserveerd hiervoor in de kast. En tot die tijd... heb ik nog plenty inspiratie op de plank staan. Eet smakelijk als ik je enthousiast gemaakt heb!

14 opmerkingen:

 1. Dit soort programma,s kijk ik nooit! Denk daar ook helemaal niet aan!
  Maarja ik ben dan ook echt geen keukenprinses!
  Vind het ook echt niet leuk om in de keuken te staan.
  Dus ik bewonder je met al je eigengemaakte jam en sapjes en zo leuk dat jij daar zo enthousiast over bent

  Mijn kunnen ze niet blijer maken als er al gekookt is en ik zo aan kan schuiven....maar ja dat gebeurt niet zo vaak want ik ben meestal tegen 2 uur thuis en de rest pas na zessen en kunnen hun zo aanschuiven ;-))

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Ik heb ook wel eens naar 24-kitchen gekeken en inderdaad je wordt helemaal enthousiast gemaakt door die koks. Okee, door sommige koks duidelijk veel minder (ik tenminste) maar dat maakt niet uit... Rudolph en Jamie zijn wel de favorieten hier. Grappig dat je dan het boek zelf allang in huis had.
  Veel kookplezier wens ik je dit weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb net het kkokboek van jamie op marktplaa.ts staan, klik op mijn blog, ook de kkokrevolutie, voor mensen die het nog willen hebben voor de feestdagen ? , het is idd een geweldig boek, ik gebruik het te weinig, geniet van je keukentje het is geweldig, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mini-keuken? Mijn 'kook en bakplaats' is nog kleiner :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk niet naar dat soort programma's.
  Dat komt omdat ik helemaal geen keukenprinses ben :-)
  Het liefst laat ik het me voorschotelen haha
  Fijn weekend! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naar kookprogramma's kijk ik nooit, maar eigenlijk kijk ik gewoon nooit TV. Dat is iets voor de kinderen :-). Ik kook wel uit de Libelle en ook uit kookboeken. Ik heb Jamie ook in boekvorm, maar hem nog nooit in real life bezig gezien. Afgelopen week kookte ik op een andere manier. Iemand anders bedacht de recepten, deed alle boodschappen, leverde dit bij mij thuis af en ik moest het gewoon klaarmaken. Het was fantastisch. Ik had alles in huis voor 4 dagen en ik kookte eens anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook fan, heb alleen helaas geen 24 kitchen, maar wel de boeken en wat engelse gedownloade series. Dat budgetboek klinkt goed, die ga ik onthouden. De spaghetti met balletjes en erwten is een van mijn favorieten recepten uit at home!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk, sinds ik thuis ben kook ik veel meer. Ik ben enorme fan van Nigella en heb ook veel van haar boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook een plank vol kookboeken, maar meestal blijft het bij plaatjes kijken. Totaal geen geduld voor koken in de keuken. Wel voor bakken trouwens.

  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heb mijn boek weer via marktplaats verkocht, zat in t kerstpakket. Dikke kans dat deze ook in december weer volop op marktplaats is te vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoor meerdere blogsters over 24 kitchen (wil ik ook) ik heb alleen de variant in Engeland gevonden. Hmmm maar es mijn man vragen of wij dit ook kunnen ontvangen.
  Wat is het lekkerste recept wat je maakte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nigel is een van mijn favorieten. Maar die komt op een Belgische zender, niet op 24 kitchen.
   Ik had eenst een ( engelstalige niet ondertitelde) d.v.d. van Jamie at home. Leende daarna het boek verschillende keren van de bieb. En heb het uiteindelijk toch zelf aangeschaft.
   Toch heb ik veel meer gemaakt uit de kookrevolutie. Die heeft meer gewone, simpele recepten.
   Het nieuwe boek ligt Engelstalig al in de boekhandel. Zodat ik het al door kon bladeren.
   Ik weet nog niet of ik het ga kopen. Zowel Nigel als Jamie's nieuwe kookboek zijn heel erg prijzig.
   En dat van Nigel vind ik ook mooi.
   Voorlopig een andere, maar daarover meer in een volgend blogje.
   Dank voor dit leuke stukje en een blik in je gezellige keuken!
   groetjes, Franca.

   Verwijderen
 12. Wat een fijne verrassing! Ik vind Jamie ook altijd gezellig. Hij smijt en gooit zo met de spullen. Dat ziet er relaxt uit.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geweldige zender hé. Ik raak altijd helemaal geïnspireerd. Ik heb ook het boek van Jamie gekocht maar moet eerlijk bekennen dat ik er nog niets uit heb gemaakt.
  Ik vind toch het kijken naar koken leuker dan zelf koken, haha.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...