maandag 2 september 2013

Nieuw beroep.

Als je niet beter wist zou je denken dat Jan nu al ander werk heeft. Hij is vandaag fietsenmaker.

Plaatje van www.Vorige week vrijdag ging ik aan het eind van de middag even een boodschapje doen. Ik wist van tevoren dat Mirte zou kunnen bellen voor een ophaalritje vanaf het station. En dus reed ik daar voor de zekerheid maar even langs onderweg naar huis.

Maar nee, Mirte was nog niet in beeld. Junior wel. Hij sjokte met een zware rugtas op z'n rug langs de weg. En ik dacht nog: "Oh jee, zeker een gestolen fiets..." Maar gelukkig was dat niet het geval. Het was meer een geval van ketting eraf. Hij had net zijn vader aan de lijn en die beloofde de fiets op de terugweg van zijn werk (Jan had vroege dienst) op te halen.

Zo gezegd, zo gedaan. En ja, het leek inderdaad op een losgeraakte ketting.

Gisterenavond kwamen we tot de conclusie dat Jan iets vergeten was dit weekend. De fiets van Junior maken. Dus bracht ik onze zoon vanochtend naar het station en Jan ging aan de slag. Maar na een minuutje kijken schoot ie in de lach. "Nou, da's geen losgelopen ketting, nee, er is een heel tandwiel tussenuit!!!" proestte ie.

Gelukkig zag ie de humor ervan in. En gelukkig stond er nog een fiets van Mirte in de schuur. Ooit opgehaald uit Utrecht. De rem kats afgeknapt, hoe krijg je het voor elkaar. Maar het achterwiel was nog prima. Eruit gesloopt en gemonteerd in de fiets van Junior. So... dat kan er weer tegen. Maakte Jan ook nog het grapje via de what's app naar Junior dat ie wel zijn tandwiel in het vervolg aan de ketting moest leggen Tsja...

Maar daarmee was het fietsenmakerswerk nog niet af vandaag. Hij had nl. al een afspraak met Fleur. Fleur woont 10 minuutjes van Jan's werk af en vanmiddag gaat ie een uurtje eerder weg. Om voor de late dienst nog even aan de knutsel te gaan met Fleur's fiets. Geen rem meer. En in Nijmegen zijn er nogal heuvels en dalen en dat kan dus soms wat lastig zijn. Op z'n zachts gezegd dan.

En oh ja, ook haar zadel is stuk. Maar gelukkig hebben we daar ook een oplossing voor. Mirte's fiets had nog een prima vervanger. Ook mee dus.

Nu alleen dit nog.... stel je voor dat Mirte's andere fiets (in Utrecht) het niet meer doet. Dan moeten we maar even op zoek naar een geschikt tweedehands exemplaar. Iemand nog een barrel in de schuur staan???

5 opmerkingen:

 1. 't is wat met al die fietsen :-) Hier nu meer fietsen dan bewoners, het is te duur om fiets(en) mee te nemen (met vliegtuig) naar de plek waar de jongens nu studeren. Even kijken of jongste wel een fiets nodig heeft nu de bus zowat voor de deur stopt. Oudste heeft wel een fiets, een oudje, volgens hem oorspronkelijk uit Nederland. Wie weet op wat voor manier daar (Letland) terecht gekomen ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff ja, gelukkig kunnen ze hier nog met Pino vervoerd worden ;))

   Verwijderen
 2. Tsja praat me er niet van.. Wij hebben nu weer een nodig voor bij school omdat zoon naar het sportveld moet fietsen... zucht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trudy,
  Jeetje, ik weet het nog wel hoor, die fietsen van de meiden, daar was ook regelmatig iets mee mis. Ik kwam zelf niet verder dan een band plakken, dus we waren geregeld vaste klant bij de fietsenmaker. Gelukkig is dat nu voor ons verleden tijd, maar als het moet plak ik nog steeds een bandje hoor...
  En wat heb jij toch een handige man met gouden handjes... Heerlijk hè?
  Ik wens je een heel fijne week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ideaal zo'n handige man! Wij hebben altijd een reservefiets staan voor als er eentje kapot is! En dat is helaas best vaak.

  <a href="http://www.huisvlijt.com>Huisvlijt</a>

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...