zondag 29 september 2013

Koopziek.

Ik kan het maar niet laten. Heb altijd het gevoel dat het meer kan... en nog meer.

Als we, zoals gisteren weer het geval was, de hond in het bos uitlaten zie ik allerlei geschikt materiaal om me heen. Voor het maken van een mooie herfstkrans. Besjes, dennenappels maar ook de gevallen trosjes eikenblad ontgaat me niet. Het duurde gisteren dan ook niet lang of ik liep met een bosje blad in de hand.

En dan rijdt ons groene autootje ons naar huis en komen we langs een tafeltje rijden. In z'n achteruit, want we waren toch weer heel nieuwsgierig wat daar dan te koop was. Pruimen! Een euro voor een kilo of 3! Twee zakken worden er ingeladen, want een paar potjes extra pruimenjam, da's niet gek.

Een stuk verderop staat een bord langs de weg. Daar wordt op aangekondigd dat er zich op het erf van die boerderij een erfkraam bevindt. Daar kan je toch ook niet langsheen. Appels, oude rassen in dit geval. Jaaa, ik heb natuurlijk thuis ook al een voorraadje, en ook stoofperen zijn er al volop in de fruitkisten die onderop de buitenkeuken staan. Maarrr...

Natuurlijk neem je een zakje mee, twee zelfs. Notarisappels, en ik meen dat de andere iets van Ballerina's heetten:


plaatje van www.

Ze liggen inmiddels bij de rest van de voorraad.

Ik moet weer aan de slag! Kreeg ik vorige week de druiven en heel veel grote glazen potten mee van mijn moeder, nu wordt het tijd om die potten te vullen. De druiven heb ik al tot sap gereduceerd, en hij is goedgekeurd mam! Zowel Mirte als Fleur hebben er gisteren van genoten!

Appelmoes, stoofpeertjes en pruimenjam dus. De petroleumstelletjes maken hier overuren. Wat ik met die voorraad ga doen? Nou, genieten dat ik niet zoveel hoef te kopen deze winter en de rest gaat misschien wel aan de weg. Op een kraampje dat nu nog in mijn hoofd zit. Met misschien nog wat resultaten van creatieve uitspattingen erbij. Wie weet? Maar als dat zover is maak ik een foto. Dan kunnen jullie er ook een beetje van meegenieten!

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk dit.
  Op zulke momenten baal ik dat ik in de grote stad woon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Heerlijk al dat fruit om te verwerken. Het is en blijft heel wat werk, maar het geeft zo'n enorme voldoening om dan neer te kijken op heel veel potten met sap, jam, compote en noem maar op... En heel leuk om dat op het petroleumstelletje te doen. Ik ga zelf morgen onze Gieser Wildeman peertjes stoven op het stelletje...
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jammer dat je niet in de buurt woont: er hangen nog appels en pruimen aan de bomen, en we hebben ook veel walnotenbomen .... En andersom natuurlijk: ik zou zomaar koopziek kunnen worden van je geplande kraampje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jha heerlijk he? Deze maanden van overvloedigheid in de natuur:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groot gelijk hoor, zo lang je je centen daaraan stuk gooit.... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk he, ik vind ook alles zo goedkoop in de winkels qua groente en fruit, we eten elke dag vers!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...