woensdag 18 september 2013

En ondertussen...

Nou, het feit dat je me even niet aantrof hier in blogland, wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Integendeel! Het is herfst en dan geniet ik volop.

Ik was vooral veel in het bos, maar ook in mijn keukentje te vinden. In het bos maakten we Tukker blij met de vrijheid die ie daar kreeg, en ik werd blij van de leuke "dingen" die ik daar aantrof. 

Van de vlierbessen maakte ik jam. Soms zonder, maar ook met appelstukjes. De bramen en frambozen hadden hetzelfde lot. In de pot ermee! Lekker zeg, op een boterham, maar ook in de Turkse yoghurt is dat heerlijk. Wat trouwens ook misschien nog een leuke tip is: koop een ordinair rolletje theebiscuitjes en besmeer ze met de jam. Dan wordt het ineens een luxe ;)

Ik trof ook nog leuke dingen in het bos aan voor kransen. Zo liet ik jullie een aantal schrijfsels geleden de krans met boomschors al zien, vandaag maakte ik er een met dennenappels. Voor mijn schoonmoeder. Mijn schoonvader is ons helaas al 17 jaar geleden ontvallen, maar op 18 september was zijn verjaardag. Dus togen Jan en ik er vanochtend heen om gezellig een kopje koffie te drinken. Jan nam meteen de boormachine mee en de krans hangt nu te pronken in de tuin, aan de schutting. Ze was er blij mee!

Nu ligt er nog wat materiaal om eens een krans van te binden. Het is nog niet genoeg, heb ik nog eens een reden om Tukker aan de riem te pakken en mee te nemen naar zijn favoriete bestemming...

Ook werd ik hier in blogland geïnspireerd.  Ik kwam een recept van pizzabroodjes tegen en ook maakte ik soep van verse tomaten. Die soep heb ik ook in een pot gedaan. Even een de kop, en dan zuigt het vacuum. Werkt prima, zo hebben we nog eens wat voorraad! De broodjes zouden goed in te vriezen zijn, nou, dat deed ik dan maar. 

Jan was de laatste dagen druk ik de schuur. Toen ik hem te kennen had gegeven dat ik de rommel daar nu echt niet meer leuk vond daar, ging ie toch maar eens daar aan de slag. Hij vond er heel veel nog bruikbare auto onderdelen. Nu is ie eigenaar van een "winkeltje" op M..P. Maar liefst 51 advertenties plaatste ie er :o De eerste spullen zijn inmiddels al naar een nieuwe eigenaar en de telefoon staat niet stil. (Zijn telefoon, gelukkig...). Zo zie je maar, als ie het dan doet, dan maar meteen goed...

Zo, ik heb jullie weer bijgepraat geloof ik... Rest mij nog jullie een paar foto's te laten zien. Gemaakt tijdens een wandeling bij Busloo. Daar mag je vanaf 16 september weer komen met een (loslopende) hond, en daar maakten we afgelopen dinsdag dankbaar gebruik van:


Man en hond richting strand...


Kom maar over de brug Tukker!

Het is een prachtige omgeving. We lopen er zo'n rondje van drie kwartier, met op de helft de brug waar Tuk hier vrolijk overheen loopt. Hoe anders was dat de eerste keer dat ie dat deed. Wat vond ie dat eng... Maar nu geniet hij gelukkig. En wij niet minder!!

9 opmerkingen:

 1. Heel erg fijn dat je geniet en de wandelingen zijn ook erg fijn vind ik zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt allemaal super, hoor! Geniet maar van de mooie dagen zolang het kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijke dagen! Zeg hoe maak je die soep dan houdbaar zonder te wecken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dezelfde manier als met de jam... loeiheet in de potjes en de deksel er stevig op draaien. Dan zo snel mogelijk op de kop op een hand-of theedoek zetten en laten afkoelen. Dan zuigt de deksel vacuüm.

   Verwijderen
 4. Jij bent echt blij met de herfst!!
  Het straalt van je blog af!
  En wat ben je toch een bezige bij....leuk om te lezen hoor!

  Fijne week nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Honden en bruggen... onze golden hebben wij als pup heel wat brokjes moeten voorhouden voordat hij de bruggen over wilde. Wij wonen aan het water, en moeten geregeld de brug over, dus ze moest wel, maar het was een drama.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben jij goed bezig!
  Heerlijk die foto's...
  veel liefs en fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had je al gemist , maar je bent druk ;-)) Veel plezier met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijke tijd he!
  Misschien kan ik wel raden waar je inspiratie vandaan haalde... ;)ik heb trouwens via jouw blog iedere dag heel veel bezoekers! Echt leuk... Bedankt voor 't volgen!
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...