vrijdag 13 december 2013

Huishouden vervelend?

Nee, ik heb eigenlijk helemaal geen hekel aan het huishouden. Een beetje poetsen zo hier en daar in huis, een wasje draaien, stofzuigen, de tuin netjes houden, het is aan mij allemaal wel besteed. Er zit misschien niet altijd evenveel structuur in, dat niet, maar het is altijd best wel naar mijn zin zo aan het eind van de dag.

Ook koken doe ik graag. Dan weer eens zo'n gerechtje, dan weer eens een ouderwetsche ovenschotel (die staat momenteel alweer in de oven te wachten tot ie vanavond lekker opgewarmd wordt) ik blijf het leuk vinden om elke avond weer wat op tafel te zetten. En dan is het nog fijner als het ook een beetje gewaardeerd wordt. (ach ja, een huisvrouw is ook maar een mens, toch?).

Maar aan 1 ding heb ik een grondige hekel. Bedenken wat er nu weer voor boodschappen moeten komen. Voor de hele week een lijstje maken met "wat eten we zo ongeveer deze week" (is wel zo goed voor het budget om dat vooruit te doen, zelfs Jamie zegt dat in z'n laatste boek) en dan de kasten langs kijken wat op is. Bleh...

Gelukkig gaan Jan en Pino zo even mee naar de winkel. Best makkelijk, zo'n ruime bus met koelkast ;) Ook met het parkeren vind ik het fijn. Er zijn niet zoveel plekken bij mijn favoriete winkel van het moment (die goedkope, die begint met een L...

Ik heb er maar eens een pen en papiertje bij gepakt, en toch maar weer gekeken wat ik nog in huis heb. Daar een lijstje omheen gemaakt met gerechten die nogal divers zijn (is gezond heb ik me laten vertellen) en met veel verse groenten vooral. Nee, pakjes komen niet zoveel meer in zicht in de keuken. Jamie leerde me dat ik met verse ingrediënten minstens zover kom...

Maar er zijn natuurlijk dagen waarop ik van het lijstje af wijk. Ik heb geen zin of geen tijd dan om rekening ermee te houden. En dan... dan is het handig dat er dochters in het zicht zijn die studeren. En dus ook geen uren de tijd hebben om zich bezig te houden met koken. Maar die wel hele leuke ideeën hebben!! Zoals deze:


net uit de oven...
met de salade erop.

Fleur's idee! Fleur is van de wraps. Zij koopt zo'n pak van die platte dingen en daar gaat dan van alles in. Of op. Zo kwam ze laatst op dit idee: Een wrap dus. Die besmeer je met pesto (ik had nog een restje zelfgemaakte staan, gemaakt van walnoten, kaas, olijfolie en basilicum, maar je kunt het ook gewoon kopen natuurlijk) Dan gaan er plakken tomaat op, en nog wat oregano. Erover heen geraspte kaas (die heb ik standaard in de vriezer momenteel, de restjes van een kilostuk rasp ik en zo bewaar ik dat. Werkt prima!) en dan zo'n minuut of 7 in de oven op 200 graden.

Als het uit de oven komt, doe je er rucola sla overheen, met plakjes peer en stukjes walnoot. En daar eet je dan toch lekker van... probeer maar! Eet smakelijk! (Voor de aanvulling is een kopje zelfgemaakte tomatensoep geen gek idee trouwens ;))

So... en dan ga ik nu eens even kijken of Jan al een beetje wakker is (nachtdienst gehad). Even een kopje thee drinken en dan... op naar de boodschappen! Fijne dag allemaal verder!!

9 opmerkingen:

  1. Ik vind boodschappen doen best leuk. Zeker als ik naar die grote winkel ga die begint met een A, daarna een H en daarna een XL. Maar ook die L. winkel is best fijn. Aan koken heb ik ook geen hekel. Gelukkig maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb ronduit een hekel aan poetsen en dergelijk... toch doe ik het iedere week braaf ;) voelt dan wel weer goed. De was vind ik ook niet erg en tja koken... dat hoef ik vast niet uit te leggen :0

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er ook zo'n enorme hekel aan om van alles te verzinnen voor de komende week. Nu heb ik een lijst gemaakt met alle gerechten die ik zou kunnen maken. Het maakt het net iets makkelijker allemaal. Soms dan laat ik elk kind iets kiezen. En die foto's zien er heerlijk uit! weer wat nieuwe ideeën voor op mijn lijst, Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Trudy,
    Ik heb het geluk dat Ben meestal de boodschappen doet en bedenkt. Ook kookt hij meestal, heeft daar veel meer feeling voor dan ik... ik vind het ook wel zo makkelijk hoor...
    Ik had nog nooit gehoord dat je kaas in de vriezer kunt bewaren. Goed tip, want een zakje kant en klare gaat nooit in één keer helemaal op en dan kan het restant de vriezer in...
    Ik wens je een heerlijk weekend, eet smakelijk straks...
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb er ook geen hekel aan op zich... nou ja, soms wel. Ik vind het vervelend dat ik elleke morrege weer moet stofzuigen. En de rotzooi opruimen van ontbijt. En verzinnen wat te eten. Ik wil geen tarwe, DL1 weer geen gekookte groente, ZL alleen ei en leverworst, de baby maakt er een griebus van, manlief boeit het geen reet.... tja.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach, vervelend... ik doe het er een beetje bij, naast gezellig koffieleuten met mijn liefste en mijn kind begeleiden op weg naar volwassenheid :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind die wrap er heerlijk uitzien!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb een groente (bio) abonnement, ik kijk eerst wat daar in zit en dan bepaal ik wat ik kook. En de huisgenoten mogen ook wel eens kiezen (wil niet zeggen dat ik dat dan kook - ingrediënten moeten wel in huis zijn) Verder is de ongeschreven regel - 1 dag aardappels - 1 dag pasta/rijst in ieder geval wat anders - dan weer iets met aardappel enz. enz. O ja ook nog af en toe afwisselen met soep. En toch...... af en toe weet ik niet wat ik moet koken. (dan kijk ik op internet of ik kijk naar een kookprogramma)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik koop gewoon een berg groenten en dan maak ik daar wat mee...

    We hebben nu nog bietjes, rode kool, 1 pompoen en een zakje zuurkool.
    Vanavond wordt het denk ik zuurkool met ananas en sinaasappel uit de oven voor 2 dagen en dan zien we dinsdag wel weer verder.

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...