zondag 5 januari 2014

Een ster in de familie!

Fleur heeft een bijbaantje bij Top-recreatie. Daar werkt ze alweer een aantal jaar voor, en deze vakantie is ze werkzaam bij Bataviastad in Lelystad. Dat is een outlet-winkelcentrum:
Veel leuke winkeltjes van verschillende merken tref je daar aan. En voor de kinderen die meekomen is er op zon-en feestdagen (en in de vakantie) een soort vossenjacht uitgezet. Fleur had in de kerstvakantie 5 keer werken gepland daar.

Het is best een behoorlijke reis met het openbaar vervoer daarheen. Zo een uur of 2 is ze onderweg. Dat betekent in de praktijk dat ze 's ochtends om kwart voor acht vertrekt en 's avonds tegen deze tijd pas weer terug is.

Omdat wij nog nooit daar geweest waren, en het natuurlijk altijd leuk is je dochter aan het werk te zien, besloten wij vrijdag ook maar eens een kijkje te gaan nemen. Fleur vertrok 's ochtends weer om kwart voor acht, en wij gingen tussen de middag die kant op. Want shoppen ja, leuk hoor, maar niet een volle dag lang ben ik bang. Ook al is mijn wederhelft niet de gemiddelde man. Hij vindt het best gezellig mee te gaan : )

Ook pikten we Mirte op het station op. (Zij kwam vanuit Utrecht). Junior bleef thuis, hij lijkt niet op zijn vader wat shoppen betreft. 't Kan 'm gestolen worden. Maar dat terzijde.

Wat was dat leuk zeg! Veel leuke winkeltjes. 't Is dat wij helemaal geen merkenmensen zijn, de aanbiedingen waren helaas toch nog niet goedkoper dan wij anders zouden betalen voor kleding. Maar toch slaagden we er. Ik voor een horloge, mijn vorige viel letterlijk uit elkaar, en Jan voor een paar schoenen. Nee, Mirte ging zonder buit naar huis helaas.

Natuurlijk zagen we Fleur ook nog aan het werk. Als modefotograaf. En weet je wat leuk was, ze ging samen met zus en vader op de foto. Het resultaat? Nou kijk!


vader ook al allures...

Ook nog even met zus op de foto.

En ik? Ik maakte de foto's ; )

Het was erg leuk Fleur aan het werk te zien met de kinderen. Ze vertelde vanochtend aan het ontbijt nog (vandaag is ze alweer daar te vinden) dat ze het leuk vindt om heel hard te gaan zwaaien als er kinderen haar kant op komen voor een handtekening. Die kinderen gaan dan vaak rennen naar haar toe, waarna ze ze vervolgens de lucht in prijst... "Wow! jij kan hard rennen!!"

Fleur vond het wel zwaar, zo 5 keer in de vakantie zulke lange dagen maken. Maar het werk vond ze helemaal het einde. En ik? Ik ben supertrots op mijn ster!

11 opmerkingen:

 1. 1-2 keer per jaar gaan we naar een Nederlandse outlet, oa Bataviastad of in Roermond. Inderdaad niet alles is goedkoop, goed prijsbewust zijn!
  Wat leuk dat je dochter er werkt. Een hele ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er daar inderdaad erg leuk uit.
  En Fleur is dus de ster daar.
  Getuige de leuke foto's.
  Ik ben eigenlijk nog nooit naar een outlet geweest,maar
  als ik dit zo zie,lijkt me het een leuk dagje uit.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk baantje, tien keer beter dan vakkenvullen lijkt me.
  En wat een leuke dochters natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke baan heeft je dochter toch, voor de vakantieperiode. En wat een leuke foto's leverde dat op. Ik kan me goed voorstellen dat het heel pittig is, vijf van die lange dagen terwijl ze eigenlijk vakantie zou moeten houden.
  En wat is het haar van Mirte al weer lang...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Trudy,wat een mooie dochter heb je, en wat goed van haar om in de vacantie wat bij te verdienen, want ja een beetje zakgeld er bij is niet gek. En jullie hebben een leuk uitje gehad. Ja en nu is de vacantie weer voorbij en gaat iedereen weer aan het werk/school. groetjes en een fijne week toegewenst, Riet.p.s. ook ik vind een reactie leuk om te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk werk voor jouw dochter en een gezellige dag hebben jullie ervan gemaakt. Een aantal jaren geleden gingen wij er ook op een dagje heen. Vond het een leuk stadje en gezellig koffie drinken was leuk maar de outlet en goedkoopheid vond ik erg tegen vallen.
  Gr Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook gezegend met een man die graag (winkel)steden en outlets bezoekt :-)
  Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Da's écht een leuk bijbaantje!!! Het plezier straalt van de foto's af...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat jouw dochter in onze stad werkt!
  Gezellige foto's van een leuke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een prachtige dochter heb je! Supermooie foto's. Ik kan me voorstellen dat je trots op haar bent.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtige dochters heb je, en ik kan me voorstellen dat het leukw erk is ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...