dinsdag 28 januari 2014

Zielig.

Toch best wel gek... we hebben het hier thuis momenteel heel erg naar ons zin.

Als ik eens ergens langs kom krijg ik met een medelijdende blik vaak de vraag:" Gaat het een beetje met jullie?" Alsof verwacht wordt van ons dat we helemaal in zak en as zitten. Nu is dat natuurlijk niet zo vreemd, deze vraag, maar helaas... ik moet de mensen dan vaak "teleur stellen".

Het gaat eigenlijk heel lekker, ondanks het feit dat Jan zijn baan kwijt is. Ja natuurlijk... hij kijkt uit naar nieuw werk. Want dat is wat we toch wel graag zouden willen. Gewoon weer een regelmaat, en daar hoort werk ook bij. Maar voor nu... voor nu vermaken wij ons prima!


plaatje van www.


Jan is een kast voor Jan Junior aan het maken. Of eigenlijk... vermaken. We haalden ooit een boekenkast op via zo'n gratis af te halen site op het grote www. Die kast stond een tijd in Junior's kamer, maar mooi... nee dat was ie eigenlijk niet.

Laatst, toen Jan, Jan en ondergetekende aan het avondeten zaten, brainstormden we een beetje over de mogelijkheden met de kast. Ik opperde om de planken eruit te halen en die onder elkaar aan de muur te maken. Jan Senior bedacht zich dat het misschien wel handig was om er een soort kist voor onder zoonlief's bed van te maken. En zoonlief zelf... die zei eigenlijk niet zoveel.

Tot een paar dagen later. Junior kwam 's avonds beneden met zijn laptop. Hij had mij verteld dat ze op school een filmpje moesten maken, en tot zijn grote schrik mocht hij de hoofdrol spelen. Hij is net zijn moeder, laten we het er maar op houden dat wij niet zo ijdel zijn dat we er dol op zijn onszelf tegen te komen op foto of film. Maar goed... hij gaf toe en op mijn aandringen mocht ik dan toch het filmpje bekijken. Leuk!

Toen ik het bekeken had ging ik met de laptop richting zijn vader. Ik dacht dat hij ook aan hem het eindresultaat van de filmopdracht ging laten zien maar nee... er kwam wat anders in beeld. Een compleet uitgewerkt ontwerp van de kast! Een kledingkast. Met hang- en leg gedeelte en onderin plaats voor zijn schoenen. In 3D. Hoe leuk was dat!

Dus Jan ging aan de slag en op de poten na is ie af. Nu, as I write, wordt daar hard aan geklust in de schuur.

Ook wandelen wij heel wat af met de hond. Jan heeft zijn mountainbike weer uit de schuur gehaald, ook dat. En hij reed er ook nog een -iets te ver- eind op. Heeft ie trouwens wel spierpijn van nu.. En, zoals ik al schreef, ook mijn groene autootje werd door hem onder handen genomen. Tel daar de sollicitatiecursus die ie gevolgd heeft en de bemiddeling waar hij nu middenin zit bij op en je kan zeggen dat hij zich absoluut niet verveelt.

Ik heb n.a.v. het vorige blogje een bestelling opgekregen van 2 guirlandes en 2 kransen met vogelvoer in dezelfde stijl. De spullen liggen inmiddels klaar om verwerkt te worden, daar zijn we gisteren voor op pad geweest. Heerlijk fröbelen dus weer. Aan mij goed besteed!

Dus nee, wij zijn niet zielig of depressief. Natuurlijk hopen we dat Jan's zoektocht naar nieuw werk snel resultaat heeft, maar tot dan genieten we er maar van. Iemand bezwaar ; )

8 opmerkingen:

 1. Ja stom hè, bij ons idem. Iedereen schiet in de stress en zet een grafkop op als ze horen dat wij zonder werk zitten. Alsof je hele identiteit en zelfwaarde aan dat werk hangt ofzo. Ondertussen genieten we al bijna een half jaar full time van onze kids, hoezo is dat erg????
  Geniet er lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Dit is de juiste instelling. Het is zoals het is en je maakt er wat van. Gelukkig gaat dat jullie heel goed af. Geniet er maar lekker van hoor, jullie allemaal.
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jullie er zo mee omgaan en ook fijn dat Jan zo'n klusser is
  Haha en die spierpijn......tja nog maar wat vaker een rondje rijden. ..flink oefenen :-)
  Volgens mij komt die baan er straks best wel!
  Fijne avond
  Hartelijke groet Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy, erg fijn dat jullie het zo positief ervaren! Helaas hadden wij die ervaring niet vorig jaar, vooral wegens het financiële plaatje wat eraan hangt als gevolg van het baanverlies. Maar goed, zo ervaart iedereen alles anders en op zijn eigen manier.
  Wat ontzettend leuk zo'n zelf ontworpen kast! Ben heel benieuwd :)
  Genietse met elkaar! Liefs Lindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste 3 maanden worden wij nog voor 100 procent uitbetaald door het bedrijf en er zit ook een ontslagvergoeding aan te komen. Dus nee, financiële zorgen hebben wij nog niet. Hoewel ik wel flink aan het besparen ben hoor, ik reken mezelf niet zo heel snel rijk. Maar ook dat gaat goed. Flink geld terug gekregen van gas, water en licht en de boodschappen doen we momenteel bij die grote supermarkt met de L. 1 Keer in de week, vaker kom ik daar niet. Oh ja, en de eerste week van de maand houden we Buy nothing new week. Scheelt ook : )

   Verwijderen
 5. Mijn vader is vroegah een tijd werkeloos geweest. Mijn moeder werkte toen al in de Bijenkorf en mijn vader is gewoon een tijd huisman geweest. Al was ie heel blij dat-ie zelf weer aan de slag kan.

  Jouw verhaal doet me denken aan wat Boeddha zegt over wanneer dingen tegenzitten. Hij vraagt de mensen: "Kun je de merel nog mooi in de boom horen zingen?" En kijk is wat voor "rijkdom" je man zijn (tijdelijke) werkeloosheid jullie gebracht heeft!

  Bedankt voor je reactie op mijn blog.
  groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is gewoon verveelden dat Jan zonder werk zit maar jullie maken het beste van, dan geloof ik zeker dat Jan weer werk vind . Er is maar een weg werken willen we daar zijn wij mee groot gebracht .

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...