zondag 26 januari 2014

Kadootje binnen het budget.

Jullie hadden nog iets van mij tegoed. Ik zou nog laten zien wat ik gisteren aan mijn ouders gaf. Nou, dat zit zo:

Mijn ouders zijn echt vogelliefhebbers. Nee, ze houden ze niet zelf, maar hun tuin is een paradijs voor mussen, mezen, merels en duiven. Er wordt veel gevoerd en ze genieten volop van de bezoekers die daar op af komen. Er is zelfs een boekje in huis, waar zo nu en dan eens opgezocht kan worden wie er nu weer in de tuin neergestreken is.

Ik kwam van de week in de plaatselijke supermarkt. En daar, daar zag ik een leuke guirlande. Met vogelvoer. Enthousiast keek ik nog eens goed, en ook op het prijskaartje. Nou, daar schrok ik van. Best duur, en hoewel ik mijn ouders echt wat gun, dat was me momenteel toch te gek. Maar het idee, dat was geboren!

We kochten een strokrans, en Jan maakte daar een guirlande-vorm van. Mos, dat had ik nog op de schuur liggen, bedacht ik me. Maar na een paar dagen drogen, op de vloerverwarming in de badkamer, was het nog kliedernat. Op naar de bloemist dus maar. Gelukkig hadden die mos, en ik kon voor een klein prijsje ook een kleinere hoeveelheid krijgen.

Het mos werd om de vorm gewikkeld met binddraad, en met krammen zette ik zakjes pinda's en vetbolletjes vast. En toen... een paar dennenappels, een vogeltje van voer en een heel klein potje pindakaas deden goed dienst. Jan werkte het af met touw. Hij zette het touw heel stevig vast met behulp van ijzerdraad. Klaar!

De guirlande werd in het ligbad geparkeerd en gisteren ging ie in de achterbak van mijn (inmiddels weer goedgekeurde... jippie!) groene autootje.

Het werd leuk ontvangen. En ik? Ik was ook blij met mijn persoonlijke, maar ruimschoots binnen het budget vallende (zo'n euro of 8 inkoop rekende ik uit) kadootje. Allemaal dus blij! Nog even zien? Nou, kijk, hier!


Woon je nou dichtbij, en denk je: "Oh, die wil ik ook!" Ik wil met plezier nog een keer voor je aan de slag hoor. Zeg het maar!

16 opmerkingen:

 1. Hij is erg leuk. Wij wonen niet dichtbij dus ik zal zelf aan de slag moeten. Ik vroeg me alleen af hoe de vogels bij de pindakaas kunnen. Het lijkt op de foto alsof het potje afgesloten is . Of hangt het er voor "het leuk" aan?
  In ieder geval is het een geslaagd cadeautje.
  Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi... ja, dat vroeg ik mezelf ook een beetje af... Maar ach, het stond inderdaad leuk en als het nu echt moet werken, moet het er misschien even liggend bovenop gemonteerd worden? Mijn vader is gelukkig superhandig ;))

   Verwijderen
 2. wat leuk zo zie je maar als je even rondstruint dan kun je het zelf goedkoper!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk. Kan me goed voorstellen dat dit cadeau in goeie aarde viel bij je ouders. En de vogels zullen helemaal in hun sas zijn! Iedereen blij dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gemaakt... Toch veel leuker dan gekocht. Een dankbaar cadeau! Fijne zondag nog... Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha die Trudy wa zie dat er leuk uit en wat een leuke verrasing voor je ouders.
  Jammer dat je niet bij me in de buurt woont. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk, persoonlijk cadeau is dit geworden!
  Gezellig om zoiets in de tuin te hangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee en mooi is het geworden, met humor (pindakaaspotje!). Doe je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk dat je deze zelf in elkaar bent gaan zetten. Dit soort kant en klare dingen zijn eigenlijk niet meer te betalen, tenminste niet meer voor een leuk bedragje... En zo ben je zelf weer even heerlijk bezig geweest, hij ziet er prachtig uit en ik snap dat je ouders het helemaal te gek vonden.
  Fijn dat je autootje weer werd goedgekeurd na de nodige reparaties..
  Ik wens je nog een fijne middag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi en vooral persoonlijk cadeau! Wat zullen je ouders als vogel liefhebbers daar een plezier van hebben !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk gemaakt Trudy! Heerlijk als je zo creatief bent.... En natuurijk nog van harte gefeliciteerd met je ouders !!

  Manlief was vorige week jarig en of de visite het afgesproken had. ...hij kreeg bijna van iedereen vogelvoer.
  We hebben zelf er een mooie slinger van gemaakt en hebben voorlopig genoeg om hem weer bij te vullen.
  Zo gezellig al die verschillende soorten vogels in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is dat even leuk.
  En je hebt geld uitgespaard.
  Helemaal goed dus.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Trudy, wat heb jij een mooi kado aan je ouders gegeven, vooral omdat je hetzelf gemaakt heb, dat geeft toch een fijn gevoel he, en de vogels kunnen heerlijk smullen. Je hebt er ook mooie foto`s van gemaakt, en misschien veel mensen op een idee gebracht, mij in ieder geval wel.
  Misschien heb je het nog niet gemerkt maar ik ben ook weer aan het bloggen gegaan, kom je een kijkje nemen?. Nog een fijne week en groetjes, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hartstikke mooi geworden. En een stuk prijsvriendelijker!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw! Wat een mooie slinger. Zelfgemaakt is zoveel mooier ook. Alle tijd en liefde die er in gestopt is. Wat zullen je ouders dat gewaardeerd hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...