dinsdag 14 januari 2014

Stukje per dag.

Een paar jaar geleden deed ik mee met "Een kastje per dag". Het was voor mij de manier om orde te scheppen aan de chaos die zich hier in huis er langzamerhand ingeslopen was. Nee, ik ga mezelf niet veroordelen hoor, het ging zoals het ging. Jaren van therapieën en gesprekken op school voor Junior, en natuurlijk het leven van alledag met 3 kinderen nog thuis wonend, maakten dat dit soort dingen bleven liggen. En toen "de storm" was gaan liggen, kwam het gevolg in beeld. Rotzooi.

Nu, 2 jaar verder, heb ik nog steeds lol van deze actie. (Wil je de actie nog eens bekijken dan raad ik je aan hier te klikken. Dan kom je op het blog terecht, dat ik speciaal hiervoor aanmaakte.). Voorbeeldje van het gevolg van dit alles? Nou kijk, hier:


Fleur's kamer voor (ze zat wel vlak voor de verhuizing van haar naar kamers...) het opruimen.

En na de grote opruimactie!

Maar van tijd tot tijd moet ik, ook nu nog, weer eens aan de slag. En gezien ik nu veel meer ruimte en tijd heb, gaat het toch met grotere stappen.

Gisteren moest de tuin eraan "geloven". Nee, ik heb niet in 1 dag alles gesnoeid. Maar 'k ben best een flink stuk verder gekomen. Want als ik de snoeischaar eenmaal vast heb, dan zijn de planten niet meer veilig voor mij ;) De druif moest een beurtje hebben, en ook wat vaste planten. De uitgebloeide stukken had ik nog laten staan in de eerste instantie, maar nu ging het me toch ergeren. Schaar erdoor dus. Bezem over het terras en de hark nog maar weer eens over het gras. Wat is dat weer een heerlijk gevoel zeg!

Ik denk dar ik vandaag nog maar even een grasveldje achter aanpak. Als ik er aan toe kom dan hè... Want mijn ouders moeten ook nog een snoeibeurtje hebben (lees: knipbeurt) en het eten moet nog voorbereid worden en... nou ja, je leest het al. Het komt hoe het komt, ik denk dat dat voor mij toch de manier is. Gelukkig komt er morgen ook nog een dag. Of zou het dan gaan regenen? Zal ik dan toch eerst maar even... Oei, best lastig, prioriteiten stellen!

7 opmerkingen:

 1. weet je ik heb geen kinderen maar hier precies t zelfde probleem hoor. Veel te veel trope en ik kan zooo moeilijk weggooien en t stomme is dat als ik 3 jaar geleden iets weggegooid heb en ik t nu ozo goed had kunnen gebruiken denk ik, zie je wel ik moet niets wegdoen. Aan de andere kant wil ik zo graag meer leegte. Heb van alles gefotografeerd gisteren voor op MP en ik hoop zo wat dingen kwijt te raken en als je daar dan een beetje geld voor krijgt is t iets minder moeilijk . liefs van mij en wel blijven schrijven he. Wat is jullie huis toch leuk zie ik weer zo een vensterbank in een slaapkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Elke dag een stukje levert heel veel op... Ik heb je kastje per dag gevolgd hoor, het leidde ertoe dat ik vorige winter zelf ook een kastje per dag ging doen. Ik blogde er niet over maar ik kreeg wel het hele huis op orde...
  Fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Trudy, ik hoop dat de storm hier ook ooit gaat liggen en ik ook weer net zo'n leeg huis krijg als de jouwe.....vooralsnog is het zoals jouw foto 1, en bij dochter zelfs nog erger :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk altijd die voor en na foto's! Ik ben eigenlijk blij dat het winter is omdat ik dan niet in de tuin hoef te werken…

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Petje af, dat je na de chaos, de orde weer hebt terug gevonden, Dat valt niet mee, maar geeft een heerlijk gevoel hè, Fijne week, liefs Lindy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe herkenbaar! ;-)
  En met nu twee opgroeiende kinderen met autisme heerst er in hun domein orde en netheid (overzicht) Alles heeft zijn eigen plek.
  En is er het liefst niets aan verandering onderhevig!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...