zondag 22 juni 2014

Nou nou Fleur...

Nou nou Fleur, wat gaat de tijd verschrikkelijk snel! Want vandaag is het de 22ste, en op deze dag wordt jij alweer 22 jaar. Alweer een jaar voorbij!

Maar wel een prachtig jaar voor jou. Een jaar met bijzondere resultaten in je studie. Jij haalde hele mooie cijfers voor je tentamens en ook je stage was heel goed. Een 9 haalde je voor de training van 2 ernstig verstandelijk gehandicapte kinderen. 1 Leerde je contact maken met jou, de andere kreeg een training in het buitenspelen.

Dat klinkt allemaal simpel, maar het zijn kinderen met een ontwikkelingsniveau van een 1 a 2 jarige terwijl hun echte leeftijd zo een jaar zo 11 a 12 is. En toch lukte het jou ze weer een niveautje hoger te krijgen op de aspecten. Mooi! Een 9 kreeg je als eindcijfer en je kreeg nog meer. De organisatie was zo enthousiast over jou dat ze in beraad gingen. Er was eigenlijk geen geld voor een master-stage voor jou, maar toch maakten ze geld vrij.

En zo kwam het dat jij vanaf volgend jaar februari daar je masterstage mag gaan lopen en ook je scriptie daar mag schrijven. Hoe leuk!

Ook buiten je studie heb je een mooi leven. Wel een druk leven. Voor je scriptie moest je op huisbezoek. Bij gezinnen waarin 1 van de ouders en 1 kind een licht verstandelijke beperking had. En je was nog maatje voor 2 mede studenten met een lichte beperking. Je had nog wat baantjes buiten je studie om. O.a. werkte je als topper bij Top-recreatie en je paste op bij 2 gezinnen. Je brengt ook nog brood rond en koffie in een bejaardentehuis (in het weekend), dat doe je hier in de buurt. Vaak kom je nadien dan even gezellig thuis.

Deze zomervakantie ga je werken bij de thuiszorg in Nijmegen. Enneh oh ja, je gaat ook nog als vrijwilligster mee met een vakantie met gehandicapte kinderen en hun ouders en broertjes en zusjes. Het kan ook niet op!

En tussendoor, je zou niet denken dat je nog tijd over hebt, geniet je. Je geniet met de mensen waar je mee in huis woont. Een gezellig feestje in huis, van de week nog een huiskamerconcert in jullie eigen woonkamer of gewoon gezellig voetbal kijken met je medebewoners. Maar ook lekker eten met vriendinnen of naar een musical. Ook leuk... of wat dacht je van 3 dagen pink-pop? Wat wil een mens nog meer?


Hier met je vriendinnen op pinkpop... (Fleur is het meisje met de pet op).


Nou, ik wil voor jou nog wel wat. Ik wil dat je zo blijft genieten van je leven in goede gezondheid. En dat wij ook mogen genieten van je gezelligheid. Da's toch niet zoveel gevraagd, hoop ik?

Meid, gefeliciteerd met je verjaardag vandaag en we gaan er een gezellige dag van maken. Met vanavond met opa en de oma's aan de bbq. Want het is vandaag zonnig weer op de verjaardag van mijn zonnige meisje. Yes!

12 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je jarige dochter!
  Wat heb je dit mooi en ontroerend geschreven!
  Mijn oudste dochter is ook 22 geworden dit jaar....ik ken verschillende
  ouders van leeftijdsgenoten van haar en wij zeggen altijd dat 1992
  een prachtig bouwjaar was ;)
  heel veel liefs en ik wens jullie een prachtige dag toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fijne verjaardag voor Fleur,geniet van deze mooie dag!

  Liefs,

  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een dikke proficiat met deze mooie dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je dochter! En fijne dag.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dochter! Gefeliciteerd en nog een hele fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd! !!
  Mooi geschreven! ! Zeker een dochter om trots op te zijn!! Geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige grote dochter heb je! Als nog gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog van harte met de verjaardag van Fleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd! Niet alleen een feestneus maar ook een dame die iets weet te bereiken in haar leven. Let maar op :D Van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk dat het zo goed gaat met je dochter zeg! Het klinkt alsof ze haar leven goed op de rit heeft.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...