dinsdag 10 juni 2014

Op naar de orde van de dag.

So... Pino is weer thuis, en wij dus ook. Het was een super weekendje. Wij gingen zaterdag, op onze trouwdag, en kwamen gisterenmiddag weer terug. We reden achter de buien aan, dus het bleef goed weer, zo leek het ; ) Fotootje dan maar?


Toch mooi op de camping met al die VW busjes : )

En nu gaan we weer over tot de orde van de dag. Nou ja, bijna dan. Want net had ik Fleur even aan de telefoon. Zij was dit weekend met vriendinnen naar Pink-pop en ook daar was het heel geslaagd geweest. Warm, dat wel, maar met zo veel goede muziek. Helemaal leuk volgens haar, en gisterenavond zagen we op t.v. dat dat ook zo was...

Maar ook zij moet verder. Nog een beetje na-shakend van alle mooie deuntjes denkt zij alweer een stapje verder. Zij viert haar verjaardag voor haar vrienden donderdag a.s. Vrienden uit Nijmegen, huisgenoten en ook de vriendinnen van de middelbare school zijn uitgenodigd. (d'r verjaardag duurt nog een weekje of anderhalf hoor). Dus moet er taart komen. De kwarktaart van oma, om precies te zijn. Mandarijntjes kwarktaart met een bodem van lange vingers. Of ik het recept zo nog wist?

Nou, we gaan het proberen, komt ie Fleur!

Eerst naar de Appie. Daar haal je:

. 1 bak Franse kwark.
. 2 kleine pakjes slagroom.
. 2 blikjes mandarijntjes.
. Paar schepjes suiker.
. Lange vingers.
. 9 blaadjes gelatine.

Eerst bedek je de bodem van een springvorm (26 cm. doorsnede) met lange vingers. Dan verwarm je het sap van de mandarijntjes. Intussen week je de blaadjes gelatine in koud water. De gelatine knijp je uit als het zacht is en dat roer je door de warme sap. Dan klop je 1 pakje slagroom op met een paar lepels suiker. Nu meng je de sap (die al wel een beetje lauw moet zijn) door de slagroom, kwark en de mandarijntjes (waar je er wel een paar partjes van apart moet leggen voor de garnering). Nu komt de truc....

Het mengsel gaat om af te koelen en op te stijven in de koelkast. Precies zo lang dat de substantie lobbig is geworden en de mandarijntjes erdoor heen blijven zitten. Doe je dit niet lang genoeg, dan krijg je een taart met de mandarijntjes en de lange vingers bovenop, da's niet de bedoeling...

En dan gaat dit mengsel op de lange vingers. Een flinke poos ('t liefst een halve dag of langer) opstijven in de koelkast en dan klop je het andere pakje slagroom op met wat suiker. Daar garneer je de taart mee samen met de apart gehouden partjes. Volg je het nog een beetje?

Nu heb ik 1 probleempje... ik heb geen foto voor jullie, beste lezers. Misschien kan Fleur ons daar aan helpen voor dat de taart op is? Succes met het "bakken" meid!

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk toch, al die VW busjes... Is dat via een VW club of zo? (en hoe word ik lid??)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb even bij je blog gekeken, wat leuk jouw Sunny! De mensen waar we dit weekend mee stonden zijn allemaal lid van het bus-forum. http://bus-forum.nl Misschien leuk om daar eerst eens een kijkje te nemen? Ze organiseren ook uitstapjes, de info vind je op de site!

   Verwijderen
 2. Ik ga m'n best doen mam! En het resultaat krijgen jullie zeker te zien, ongeacht hoe mooi die is geworden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte met jullie trouwdag! Mijn jongste was voor het eerst op Pinkpop, ook hij vond het voor herhaling vatbaar! Af en toe was de muziek tot hier te horen. En ook hier was het gisteravond erg spannend vwb het weer. Gelukkig dat het allemaal goed ging!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!
  Het is altijd weer lekker om weer in het gewone ritme terug te komen hè... Mij geeft dat dan weer de nodige rust in mijn hoofd...
  Ik wens je een heel fijne verdere week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, ik hoop dat de taart geslaagd is en wacht met spanning op Fleurs foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er echt zo uit zoals ik me kamperen voorstel!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...