donderdag 5 juni 2014

Over wandelen met twee kalven en hele lieve hondjes die wachten op adoptie.

Onze buuf, Els helpt al een tijdje als vrijwilligster bij de Maria Polman Foundation. Een organisatie die zwerfhonden redt uit Roemenië en ze hier aanbiedt voor adoptie. Buuf maakt daar hokken schoon, 1 keer in de week.

Laatst vroeg de stichting om dekzeilen en parasols om de honden in Roemenië in de winter tegen sneeuw en in de zomer tegen de felle zon te beschermen. Bij ons in de schuur lagen nog 2 oude parasols. Voor mij een doorn in het oog. Er moest toch nodig een nieuwe komen en nu verbleef dat. Met als gevolg dat die oude dingen soms nog weer naar buiten kwamen, net als we een verjaardagsfeestje vierden : (

Dus kreeg ik Jan zover de parasols te doneren aan de stichting en ook nog 2 oude dekzeilen die ook een beetje in de weg lagen. We brachten ze zelf richting de opvang toen Els daar een ochtend aan de slag was. Zo kon ik meteen eens poolshoogte nemen of het werk ook iets voor mij was.

Het schoonmaken was nog een punt van twijfel, gezien ik astmapatiënte ben. Alles moet natuurlijk met chloor en ik wist niet zeker of mijn longen dat wel zo'n goed plan zouden vinden. Maar er waren nog wel andere klusjes dus vanochtend ging ik vol goede moed mee.

Er was een heel leuk klusje vanochtend. Voor ik het wist liep ik met twee Deense Dogs (deze logeerden in de opvang omdat de bazen op vakantie waren), zo groot als twee kalven, door de modder te baggeren. Heerlijk! Gelukkig waren het heel gemakkelijke honden. Alleen toen ze zich wat meer op hun gemak gingen voelen met mij erbij waagden ze het om wat te gaan stoeien aan de riem. Geen goed idee, dus ik hield ze even wat korter. Met het commando "volg!" kwam ik een aardig eind. Handig, een goede opvoeding :o

Daarna mocht ik als standaard voor hun etensbakken fungeren. Met in iedere hand van mij een bak aten ze makkelijk hun eten weg. Heerlijk stel zo samen!

Toen ik de ruimtes waar de anderen aan het schoonmaken waren in kwam ontdekte ik dat het meeviel met de reactie van mijn longen op de chloorlucht. Dus de volgende keer ga ik gewoon mee helpen met het boenen van de hokken. Want kijk nou, zulke schatjes gun je toch een schoon hok?!


Oh ik zou deze zo mee naar huis kunnen nemen, zo lief! 't Is nog een pup.

Deze is al geadopteerd en zoals je ziet is er echt een klik!

Ik heb nu al zin in volgende week, snap je?

11 opmerkingen:

 1. Oh super! Leuke hondjes idd zou ik zelf ook enorm uitmoeten kijken dat ik niet wekelijks een stumpertje mee zou nemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allebei met de ogen dicht, zo leuk om te zien :-)
  Dat lijkt me het moeilijkst van je "baantje" al die honden laten waar ze zitten... Maar super dat je het doet! Ik heb een half jaar stage gelopen voor een studie dierenasielhouden en dierenpensionhouden. Dat was zo'n leuke tijd, daar denk ik met plezier aan terug.
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trudy,
  Jeetje dat is helemaal geweldig zeg. Zo bezig zijn voor die dieren... Wat een schatjes, al zou ik niet zo gauw met twee van die enorme honden durven te gaan lopen hoor... Gelukkig valt de reactie op het chloor mee, dus jij kunt je lekker zo nu en dan gaan uitleven in die hokken... Goed van je... En ik wens je er heel veel plezier...
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat goed zeg. En inderdaad een adopteerbaar hondje zeg, lief! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi dat ze honden een goede plek geven op dit manier! En zijn die hondjes ook wel kindvriendelijk?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Maria Polman, ik volg haar al een jaar op Facebook en zie steeds die leuke snoetjes voorbij komen. We zijn nu echter gevallen voor een Griekse pup via een soortgelijke stichting, ze doen allemaal zo'n goed werk. Als ik dichterbij zou wonen, ging ik ook hokken schoon maken, zeker weten! Goed dat je dat doet, écht klasse!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah, wat een schatjes! Kun je die pup de volgende keer niet meenemen? Vindt Tukker niet erg ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...