dinsdag 11 februari 2014

Kwijt.

He gatver, ik ben iets kwijt. Ik kan dat helemaal niet zo goed hebben. Waar het om gaat?

Nou, ik zal bij het begin beginnen. Een aantal jaren geleden, 2 geloof ik, hadden wij een soort van ouderdag bij Fleur op de universiteit. Daar mochten we ook een college meemaken. Leuk hoor! Dan kom je in zo'n grote zaal en dan kan je je zo een beetje voorstellen hoe het er voor studenten aan toe gaat. En het college vond ik ook nog eens een keer super interessant! Het ging over geluk.

Over de maakbaarheid van geluk. Het sprak me zo aan dat ik later thuis een boekje bestelde dat de docente aanhaalde in haar college. Het boekje heet "De maakbaarheid van het geluk". Geschreven door Sonja Lyubomirsky. Hier zie je het:


Plaatje van www.

Ik spitte het door en ik vond er veel herkenning in. Super! Maar zoals het met zoveel boeken gaat, ze verdwijnen na een tijdje in de boekenkast (dacht ik) en dan kijk je er toch niet meer naar om. Totdat...

Fleur deze week belde. Of ik dat boekje even voor haar had. Want dat had ze nodig. Zij volgt momenteel de colleges hierover en ze moet een soort van experimentje uitvoeren. Dan zou het handig zijn als ze nog eventjes het een en ander na kan lezen.

Ik zocht. De boekenkast ging binnenstebuiten, evenals verschillende andere plekken. Bah. Ik krijg helemaal de kriebels ervan, het is gewoon spoorloos! Vraagje dus:

Heeft iemand van jullie dit boekje misschien in bezit en mag Fleur het even lenen? Of is er misschien iemand in mijn directe omgeving waaraan ik het boekje uitgeleend heb? Ik ben de laatste tijd nogal vergeetachtig, dus dat zou zomaar kunnen. Iemand???

10 opmerkingen:

 1. Had je die niet in een Give Away gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien is het te krijgen bij de bibliotheek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, heeft Fleur al gekeken.

   Verwijderen
  2. Hier in de bieb is hij ook uitgeleend, jammer anders hadden we elkaar kunnen helpen

   Verwijderen
 3. Jeetje! Wat erg maar heb je hem echt in de give away gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond er een aantal voor je op marktplaats. Maar nog steeds voor rond de 15 euro… Op Bol.com heb je de digitale versie voor een tientje, en dan heb je hem ook meteen. Is dat misschien een oplossing?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Sorry maar ik kan je er niet aan helpen.
  Ik hoop dat je het alsnog gaat vinden...
  Ik wens je een heerlijke dag verder,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb nog even gezocht in mijn boekenkast, maar kan je helaas niet helpen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...