zaterdag 8 februari 2014

Yes! Mijn man is klusser...

De eerste maand van dit jaar was het wennen voor ons. Wennen aan het idee dat Jan geen baan meer heeft. Ja natuurlijk, hij doet heus wel pogingen om nieuw werk te zoeken maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. De bemiddeling, nog aangeboden door de oude werkgever, is wel goed opgestart en van de week werd hij gebeld door een andere intermediair. Daar heeft hij voor aanstaande dinsdag een afspraak mee. Duimen dus maar.

Maar wat doe je dan met je "vrije tijd" intussen? Nou, zoals je al las zat dat wel goed. We wandelden veel en Jan had nog wat klusjes af te handelen. En ik? Ik probeerde me zo weinig mogelijk met zijn dagindeling te bemoeien. Ik had zomaar het idee dat zelf je ritme bepalen veel en veel beter is, vandaar.

Maar vorige week had hij toch zin in een groter project. Nu is dat hier in huis niet zo moeilijk. Het is een oud huis, zoals ik je wel eens verteld heb. En toen wij dit huis 16 jaar geleden kochten was het een heus project.

In deze 16 jaar zijn er slaapkamers gebouwd boven. 4 Stuks in totaal. Die zaten er namelijk niet (fatsoenlijk) in. Om genoeg licht te laten schijnen in deze kamers kwamen er 2 dakkapellen op het dak. Ook maakte Jan een vliering. Keek je eerst nog tegen het dakbeschot aan, nu is het geheel mooi afgewerkt met kraalschroten. De inpandige badkamer moest plaats maken boven en beneden bouwde Jan een nieuwe. Deze kwam in een aanbouw, waar ook nog plaats was voor een toilet. Ook handig. Trouwens, boven kwam ook nog een toilet. Zou ik bijna vergeten :o


plaatje van www.


Ook maakte Jan de vloer mooi in de gang beneden.  Met oude tegels die eerst een vloer van een school waren. Eronder kwam vloerverwarming, die ligt trouwens ook in de badkamer. Lekker joh, die warme voetjes 's ochtends :)

Vorig jaar was de buitenkant aan de beurt. De voegen van de voorgevel werden vernieuwd en op de zijmuur kwam een nieuwe pleisterlaag. Best een werk, dat afbikken van de oude...

Tussendoor kreeg de tuin wat opknapbeurtjes te verwerken. Eerst werd de moestuin verwijderd, daar bestond de tuin grotendeels uit, en er kwamen grasvelden. Een compleet nieuwe bestrating gelegd en er werd een beukenhaag geplaatst. Oh ja, ook kwam er nog een afdak. Poeh... je word er al moe van als je dit allemaal zo opschrijft...

En dan zijn er toch nog steeds mensen in onze omgeving die vinden dat alles allang af had moeten zijn. Ja, in hun ogen misschien. Wij, als gezin, hebben altijd fijn tussen alles door geleefd. Jan verbouwde, ik zorgde dat het opgeruimd en gezellig bleef. En volgens mij is dat goed gelukt tussendoor. We gingen elk jaar op vakantie en vol goede moed ging Jan dan vaak weer verder aan het volgende project.

Nu is Jan dus bij huis. En kreeg ik de vraag  van iemand of ik het lijstje voor Jan al klaar had. Die met klussen bedoelde ie dan. Ik moest hem teleurstellen. Nee, dat lijstje, dat bestaat niet, en het komt er ook niet. Zeker weten! Als er al geklust wordt hier in huis, is dat uit eigen vrije wil, hier wel ;)

En dat werkt toch het best, blijkt nu... Vorige week had Jan dus zomaar weer zin aan een nieuwe uitdaging. Nu wordt de overloop onder handen genomen. De deuren zijn afgewerkt met mooi lijstwerk en ook bovenlangs het plafond is mooie afwerking aangebracht. Nu nog de verfkwast over de (al een tijdje geleden behangen met glasvezelbehang) muren en er komt een laminaat vloer in. Yes! Mijn man is voor nu weer even klusser. En het wordt heel mooi! Ik beloof jullie nu alvast foto's van het resultaat. Nog eventjes geduld a.u.b. ;))

8 opmerkingen:

 1. Wow, als je het zo opsomt is het idd ineens heel veel! Maare, je gaat papa toch niet zomaar vergelijken met buurman en buurman hè? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man is ook klusser, helaas maakt hij niet alles direct af en is hij geen opruimer .... Maar verder alles prima :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles is hier bijna af Inge... Anders zou hij geen tijd genoeg voor wordfeud hebben ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Dat je Jan zijn eigen dagritme laat oppakken is echt het beste hoor, dat ben ik helemaal met je eens. Niets zo erg als dat een ander voor je gaat bepalen wat je moet doen... Alleen werkt het hier toch een klein beetje anders. Als ik geen lijstje met klussen of klusjes heb liggen doet Ben niet zoveel als hij veij is. Niet dat hij dat moet, maar hij mist het voldane gevoel van wat gedaan te hebben... Zegt hij zelf. Dus voor de volgende keer dat hij weer thuis komt ligt er wel een ( bescheiden) lijstje klaar hoor...haha.. En klussen doen we samen, opruimen trouwens ook, geweldig team vormen we zo..
  Veel succes voor Jan, met het afmaken van de overloop, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat....
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo hoort dat!
   Ik wacht met veel plezier op de beloofde foto's!

   Verwijderen
 5. Herkenbare situatie. En het kost me heel veel moeite om me niet met zijn dagindeling te bemoeien. Hij heeft zo'n ander ritme als ik. Maar ik weet ook dat ik me daar ook écht níet mee moet gaan bemoeien. Langzaam maar zeker komt de actie er weer in, blijkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En waar bemoeien andere mensen zich mee . Het is toch jullie huis en jullie bepalen wanneer en wat er geklust wordt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...