dinsdag 18 februari 2014

Van rotte appels en overkokende pannen soep.

"Getverderrie Trudy, wat is het toch ook weer een zooitje hier in de tuin!" Schuldbewust werk ik door. Ja, ik weet het wel. Die rotte appels die nog onder de boom liggen hadden allang opgeruimd moeten worden. En de pioenrozen waren inmiddels ook wel aan snoeien toe. En dan al die berkentakken in de tuin, en de hortensia, die loopt al uit terwijl de dorre bloemen van vorig jaar er nog niet af zijn, en... Natuurlijk heeft mijn kritische innerlijke stemmetje wel gelijk. Of toch niet???

Die appels, dat waren er nog maar een paar. En de vogels hebben daar eerst nog erg van genoten. Die berkentakken, dat zijn er in de tijd zoveel geworden (heel wat stormen gehad deze winter) dat het er genoeg zijn voor een krans. Lijkt me best leuk, heel fijntjes stel ik me zo voor. Misschien met wat bolletjes ertussen, of een paar kleine eitjes... Het plan broeit al... En dat snoeien? Als ik het er niet zo op aan had laten komen, was het verschil van ervoor/erna niet zo groot geweest als nu. En was ik ook lang niet zo voldaan geweest ; ))

Ik heb genoten vanochtend. Heerlijk opruimen in de tuin en tussendoor bedenken wat we eens zouden eten voor de lunch. Het bakje champignons wat nog in de koelkast stond en nu toch echt op moest, wat kon ik daarmee??

Al snel was het plan daar. De helft van de paddenstoeltjes ging in de soep, en de andere helft, even in een beetje kruidenboter gebakken, ging op geroosterd brood. Het brood dat ik gisterenavond gebakken had. Even een probeersel, bruin brood met walnoten, hmmm... Zo zag onze lunch er uit:
Oh ja, dit wilde ik ook nog even met jullie delen, een handigheidje. Als je soep kookt en je bent bang dat de handel over de pan heen gaat, dan moet je een pollepel over de pan heen leggen, zo:
Werkt perfect, echt waar! Maarreh, zet wel eerst even het gas uit, voor je de lepel eraf haalt, want anders... heb je maar zo weer een nieuw klusje. Wat overigens ook wel weer veel voldoening geeft : o

7 opmerkingen:

 1. Haha, die laatste zin, zo herkenbaar dat de meest vieze plekken de meeste voldoening geven :-)
  Die tip van de pollepel werkt trouwens ook bij het koken van pasta...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, ziet er heerlijk uit, die soep met brood en champignons! En wat een handige tip, die ga ik proberen te onthouden!
  P.s. bij mij lukt echt niet alles hoor, alleen laat ik niet zoveel mislukkingen zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die lunch ziet er heerlijk uit!
  Volgens mij kun jij overal wel iets leuks/lekkers van maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar ben ik weer even. Ik heb al een tijdje niet gereageerd, maar ik lees altijd je logjes met veel plezier!

  Wat een handige tip van die pollepel. Dat ga ik zeker gebruiken. Verder wil ik jullie veel succes wensen, nu Jan tijdelijk thuis is. Ik hoop dat hij een mooie baan naar zijn zin vindt. En intussen? Samen wandelen met Tukker heeft ook z'n mooie mooie momentjes!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Trudy,
  Ik heb je toegevoegd aan mijn blogrol :D En ook aan mijn account van Blogloving, dus vanaf vanaf vandaag heb ik een abonnement op je site!

  Handige tip van die pollepel. Ik ben een ramp op kook- en bakgebied. Als ik er niet naast blijf staan, gaat er van alles mis. Ook daar heb ik een abonnement op...
  Je schrijft leuk, en bent een aanwinst voor mijn leeslijst.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bloos... dankjewel voor de complimentjes!! Enneh... welkom natuurlijk!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...