maandag 17 februari 2014

Vol nest.

Ja, dit weekend was er weer zo eentje. Zo eentje met een gouden randje. Want ons nest was weer heerlijk gevuld. Fleur en Mirte waren zaterdag allebei ingevlogen...

Het begint meestal met een berichtje op de "familie what's app". Een whats-app groep die voor ons vijven is aangemaakt. Heel gezellig hoor! Weet je wat? Daar vertel ik je een andere keer nog wel eens wat meer over. Dat berichtje is dan in de strekking van "Ik kom zo ongeveer eind middag/begin avond thuis zaterdag!" En dan in tweevoud.

Zaterdagavond waren ze allebei weer thuis. Gezellig koffiedrinken en bijkletsen. Dan meestal te laat naar bed en de volgende ochtend een heel uitgebreid ontbijt. Met warme broodjes, een eitje en meestal wel wat fruit erbij. Voor het ontbijt zette ik de broodbakker al op kneden.

Ik deed er witbroodmix, geraspte appel, rozijnen, vanillesuiker en kaneel bij in dit keer. Even kneden en daarna gaat het op de bakplaat. In bloemvorm dit keer. Zo kwam het eruit:


En lekker dat het was ; )

Meestal moeten de meisjes nog wel aan de slag als ze thuis zijn. De eettafel ziet er dan uit als een soort kantoor:
Maar tussendoor was er gelukkig ook nog tijd voor andere dingen. Vooral toen het met het schaatsen op t.v. spannend werd kwamen ze even mee kijken in de voorkamer:
Gezellig met z'n tweetjes in een stoel, close blijven ze. Ik hoop dat dat nooit verandert. Want genieten, dat doen we er heel erg van. Nu is het weer stil in huis. De meisjes zijn weer naar hun kamers terug en Junior is naar school. Jan is naar de job-coach, zo een keer in de twee weken heeft hij daar een afspraak. En ik? Ik geniet even heerlijk van de rust. Want ook dat is een genoegen!!

9 opmerkingen:

 1. Gezellig logje weer Trudy! Hier zijn de meiden vandaag ook uitzonderlijk
  thuis....ze zitten hier ook aan de tafel te werken (net zoals bij jullie ;)
  Grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk. Ik kan zowel van volle als lege nesten genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet ook van volle als van lege nesten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er erg gezellig uit,je meiden weer gezellig thuis.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, wat ontzettend knus! Heerlijk dat brood, heerlijke meiden. Fijn dat je daar zo van kunt genieten. En wij met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy, wat heerlijk dat je meiden er dit weekend waren. Ik kan er ook zo van genieten als mijn meiden er allebei tegelijk zijn. Dat komt niet vaak voor maar zo nu en dan wel en dan zijn dat voor mij de mooiste uren...
  Wat een lekker brood heb je weer gemaakt, ziet er heerlijk uit...
  Maar dan, als iedereen weer weg is, kun je gelukkig ook genieten van de stilte en de rust...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed om te lezen dat de rust toch ook weer fijn is!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelfs ik heb van jullie weekend genoten ;-) Eigenlijk, eigenlijk als de basis goed is, heb je verder weinig nodig in je leven!
  liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie dochters blijven bij elkaar dat zie ik hier vaak aan onze dochters, ze wonen niet meer thuis, maar vaak hebben ze overleg. Dat doet mijn goed .

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...