maandag 30 september 2013

Appelverzoekje...

So... de stoofpeertjes zitten in de potten. Vandaag schilde ik zo'n kilo of 6 en ik maakte het meteen maar in. Je kan het maar klaar hebben. De potten staan nu op de kop op een keukendoek op het aanrecht.

Rest mij nog de appels. Ja, met de zure weet ik wel wat ik daarmee aan moet. Appelmoes, chutney, crumble en natuurlijk is appeltaart ook erg lekker. Zoals andere jaren eigenlijk.


Op het www kwam ik deze tegen. Gelukkig zijn die van mij niet zo agressief...


Maar dit jaar heb ik ook een voorraadje zoete appels. Hete bliksem, dat vinden Fleur en ondergetekende erg lekker.Maar dan blijven er nog genoeg over. En voor Tukker ermee vandoor gaat (gisteren pikte ie me al een stoofpeertje en hij at hem met smaak op) wil ik het spul toch wel verwerkt hebben. Dus hier de grote vraag...

Hebben jullie misschien leuke recepten voor mij? Ik wacht het met spanning af. En tot die tijd? Ik geloof dat ik maar eens plaats moet gaan maken onderin de kelder. Ik telde de potten met jam, appelmoes, stoofpeertjes, sap enz. enz. net en ik kwam op het mooie ronde getal van 60 uit! Wij hebben voorlopig geen honger denk ik zo ;))

12 opmerkingen:

  1. Ik heb helaas geen recept voor zoete appels, maar hou me graag aanbevolen. Zou je je recept voor stoofpeertjes inmaken willen delen? Wij hebben sinds kort een moestuin overgenomen en een volle boom met stoofperen! Ik zou het leuk vinden om ze te kunnen bewaren zodat we er de hele winter van kunnen eten. Groetjes, Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Trudy,
    Ik had niet van die grote hoeveelheden, dus ik kom niet aan dit soort aantallen, maar toch lekker wat appelmoes gemaakt van onze eigen appels. Morgen ga ik onze peertjes stoven en vandaag heb ik pompoensoep en courgettesoep gemaakt, voor in de vriezer... Blijft toch heerlijk om zo een voorraadje aan te leggen, al is het nog zo klein...
    Geen recept voor je, sorry, alleen appeltaart en appelmoes op mijn lijstje.
    Ik wens je een heerlijke avond en nog een paar van deze zonnige dagen deze week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hete bliksem,dat is lang geleden,dat ik dat gegeten heb.
    Wat mijn moeder ook weleens deed,appelschijfjes bakken in de pan in boter en dan kaneel erover b.v of bruine suiker....erg lekker.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vries altijd een mix van zoete en zure appels in voor de hete bliksem.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. appelcrumle? zoete appeltaart? appeltjes bakken met kaneel en met ijs eten als toetje? appelsap?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O lekker stoofpeertjes! Mijn oma droogde de zoete appels altijd. Lekker om zo van te snoepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. appelmoes, verder kom ik eigenlijk niet, en dan niet ingemaakt maar in de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kreeg zondag vier kilo zure appels, vandaag maar eens appelmoes maken..en verder kom ik ook niet qua recepten..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hete bliksem! Daar heb ik ook zin in. Maar ik moet altijd aan mijn moeder vragen welke appels ik ook alweer moet gebruiken. Want dat vergeet ik elk jaar weer…

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Poe je zou er sap van kunnen maken??? of idd drogen?
    Leuke foto btw :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb 2 recepten op m'n blog staan, van 2 stoofschotels met kip en appel. 1 met kaneel en abrikozen en de andere met mosterd en rode uit.... mmmmm erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mmm ... lekkerrr hoor maar ik heb ze nog nooit gemaakt.
    Ik kom niet verder dan appelmoes ;-))
    Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...