woensdag 11 februari 2015

Foto 10: Op zoek naar inspiratie...

Nee, niet naar inspiratie voor een onderwerp voor vandaag, dat kwam vanzelf voorbij. Waarvoor dan wel? Nou, de inspiratie heb ik nodig voor een diner dat alles met dit kaartje te maken heeft:
Het geboortekaartje van Mirte. Met een foto erop van Fleur, destijds ongeveer anderhalf jaar oud. Het kaartje is bijna 21 jaar oud. Want dat is de leeftijd die Mirte begin maart hoopt te gaan behalen.

En bij die leeftijd hoort in de kringen waar Mirte zich bevindt (het studentenleven) een traditie. Het 21-diner. Een diner dat je als ouders organiseert. En daar zijn veel vriendinnen voor uitgenodigd. En roeiploeggenootjes. En huisgenootjes, en natuurlijk, niet te vergeten haar oudste vriendin en zusje Fleur ;)

Zomaar een stuk of 15 dames. Dus dat is nog best een hele klus. Tafels en stoelen regelen, tafelkleden en serviesgoed, bestek en natuurlijk komt de vraag op: Wat gaan we eten die dag???

En daar, lieve lezers, heb ik jullie voor nodig. Ik heb een flinke oven, en nog eentje, dat scheelt al. Maar wat ga ik daarin stoppen? Het moet niet al te ingewikkeld zijn, maar natuurlijk wel heel smakelijk.

We beginnen met 3 soorten zelfgemaakte kruidenboter en lekkere stokbroden van de L.idl. En daarna soep. Welke soep, dat weten we nog niet. Ideetjes misschien?

Daarna iets van vlees en/of vis uit de oven. En wat bijgerechten. Een lekkere salade mag nooit ontbreken, denk ik zo.

En na? Misschien wordt het toetje wel genuttigd in het tuinhuis, bij een lekker vuurtje. Dus ik dacht aan iets warms uit de oven. Appel-crumble met misschien wel een bolletje kaneel-ijs?

Dat zijn zo'n beetje de hersenspinsels tot op het moment. Maar graag zie ik die van jullie ook tegemoet bij de reacties hieronder. Help??

5 opmerkingen:

 1. Een pittige broccoli-preisoep is heerlijk. Daarna kipspiezen uit de oven met saus. Diverse groenten/rauwkost en gefrituurde aardappel blokjes/rösti/partjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Zo, een diner voor 15 dames. Dat is best een uitdaging ja...
  Ik zou ze een pan courgettesoep voorzetten, of broccolisoep. Dat is niet te veel werk en iedereen vind het lekker (hier tenminste wel). En voordeel van soep dat kun je de dag van tevoren maken. En qua bijgerechten; heb je niet nog een pot of twee aan peertjes in je kast staan? Wat betreft vis, zou ik voor tilapilafilet gaan, dat is ook zo'n milde vis, die iedereen wel lekker vindt... maar vlees... daar ben ik niet zo goed in hoor...
  Succes, je komt vast wel met een geweldig mooi en lekker diner...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zweer bij tomatensoep, maar ik ben dan ook een liefhebster van "het gewone." Wat het ook gaat worden, het klinkt allemaal verschrikkelijk lekker. Een fijne voorbereiding!
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een stoofpotje misschien voor het vlees? Hier doet de boeuf bourgignon het altijd goed. Stoofpeertjes, boontjes en salade erbij. Verder kan het worden gegeten met rijst/stokbrood/friet/aardappel uit de oven. Zo'n stoofpotje kan je ook heel goed een dag van te voren maken. Soepje zou ik gaan voor een romige preisoep ofzo. Die crumble als toetje is denk ik een heel goed idee! Helemaal met een lekkere toef zelf geslagen slagroom.
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief kaartje zeg! Het straalt nostalgie uit.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...