maandag 9 februari 2015

Foto 8.

Bij ons thuis, in de zijtuin hebben wij een seringenboom staan. En een put. Beiden zijn al heel wat jaartjes oud, maar ik zou ze nog niet kunnen missen. Want ze doen prima dienst als vogelvoederplaatsen.

Op de put gooi ik regelmatig brood en zaadjes neer. En, als we wat over hebben van het avondeten, wat rijst. In de boom hangt ook de kop en schotel,die ik je vorige week al liet zien. Inmiddels staan daar ook de "snaveltjes" al in, leuk is dat toch. Ook  hebben we in de boom momenteel een slinger met vogel-lekkers. Met appels, mais, kleine appeltjes, pinda's en vetbollen. Nou ja, dat zat er in het begin allemaal aan. Inmiddels niet meer, het is zo goed als op.

En dan  hangt er aan de put nog een pindakaashuisje. Je kent ze vast wel. Speciaal door Jan zelf gemaakt. Goed voor zo'n pot pindakaas in de anderhalve week. Na die tijd is de pot compleet leeggegeten, tot aan de bodem.

Mussen, koolmeesjes, winterkoninkjes, een roodborstje en zelfs een merel eten van de pindakaas. De merel had eerst wel even zijn bedenkingen hoor. Maar na een tijdje kon ook hij de verleiding niet weerstaan. Bewijs? Nou, kijk! Vandaag in 2 foto's geleverd:


Eerst altijd even twijfelen. Zal ik wel of... en dan....

Verdwijnt ie helemaal in de pot. Want alleen op de bodem zit nog een restje!  

Natuurlijk staat er ook een drinkbakje met water. En daar wordt niet alleen uit gedronken, er wordt ook regelmatig een heus vogelbad in genomen. Zo kostelijk om te zien... 't is echt genieten!!

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè, naar de vogeltjes kijken... ik kan er ook zo van genieten. Veel beter dan tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijft mooi hè, het eten, drinken en badderen van de vogels...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat de vogels er ook echt gebruik van maken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...