dinsdag 10 februari 2015

Foto 9: Ons lichtje in de duisternis.

Vanavond, nadat we samen de pannen afgewassen hadden, gingen we Tukker even uitlaten. Hoe dat eruit ziet? Nou, zo:
Jammer genoeg kreeg ik hem alleen maar goed op de foto met gebruik van de flits. En waar het hier nu eigenlijk om gaat, is daardoor niet zo heel duidelijk in beeld.

Tuk is donkerbruin. Ik loop regelmatig met hem langs een plantsoen en daar is geen voetpad. Dat maakt dat je wel kunt zien wie er iets uitlaat, maar niet wat er aan de riem zit :o En daar... daar vonden we iets op.

Zie je dat rode ding aan zijn riem? Da's een fietslampje. En dat ding werkt perfect! Vooral als je 'm op knipper-stand zet, is Tukker echt niet meer te missen. Veilig toch?

Wij wonen heel dicht bij een basisschool. En vaak laat ik zo om kwart over acht 's ochtends de hond uit. Tot voor kort helemaal in het donker. Met lampje dus. Wat zo leuk was? Een moeder van een jongetje van een jaar of 4 sprak me op een ochtend aan:" Mijn zoon is helemaal weg van jullie hond. Hij noemt hem de lampjeshond!"

5 opmerkingen:

 1. Hartstikke goed hoor, want je wilt toch dat Tukker ook gezien wordt. Stel dat een fietser hem mist... Sanne heeft voor haar zwarte labrador Juno een tuigje met daarop een blauw lampje dat ook kan knipperen... Haha, je verwacht er bijna een sirene bij...
  Maar zichtbaarheid is het belangrijkste ja... Veiligheid dus...!
  Fijne dag vandaag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zo'n lampjeshond. Soms zie je een hond ( en zijn uitlater) pas op het laatste moment.
  Van mij mogen alle honden lampjeshonden worden in deze donkere dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke snoet heeft ie ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...