maandag 11 april 2011

eh....

'k Heb effe geen idee waar ik het vandaag over zou moeten hebben. Gebeurt wel vaker als ik iets moet creëren, maar dan begin ik altijd gewoon. Ook als ik een kettinkje wil maken doe ik dat zo. Ik vertrouw er altijd maar op dat het wel goed komt.

Plannen, dat is eigenlijk niet zo aan míj besteed. De kriebels krijg ik ervan. Het idee dat dingen móeten die in de planning staan en ook nog binnen een bepaald tijdsbestek, niets voor mij! Ik laat het altijd maar een beetje op me af komen. En meestal werkt dat best goed.

Soms moet je wel. Als je ergens op tijd moet zijn moet je toch even kijken hoe laat je dan weg moet. En ik heb er een hekel aan om, als ik daarna thuis kom in de puinhopen van daarvoor terecht te komen. Dus reken ik uit hoeveel tijd ik ongeveer kwijt ben en daar werk ik dan naar. Meestal ben ik dan te vroeg klaar, maar ik heb momenteel een prima tijdsvuller ;) , 'k moet alleen uitkijken dat ik niet nog nét dat éne blogje even wil lezen...

Ik ben wel eens een beetje jaloers als ik zie hoe andere blogsters  zich dingen voornemen en zich er dan ook netjes aan houden. Bij mij komt er altijd van alles tussen als ik mezelf voorgenomen heb om b.v. de bankzaken even bij te werken, of het laatste blad  (beukenhaag, dus blad in de lente) en onkruid  weg te halen of de kledingkast op te ruimen. Kan ik beter niet doen, maar dan kan het soms best een tijdje sudderen die voornemens...

Maar vandaag... vandaag  lúkte het gewoon. De rekeningen zijn netjes betaald, de declaraties van de zorgverzekering opgestuurd, Het onkruid weg, het blad ook en m'n kledingkast heeft er al in geen tijden zo netjes uitgezien!! Daar krijg je nog eens energie van. Energie voor al die andere klusjes, die ook nog gebeuren moeten en waar ik natuurlijk géén planning voor ga maken...

12 opmerkingen:

 1. Je hebt je blogje weer mooi gevuld gekregen Trudy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt van die dagen he. Dan doe je wat je je voornam en nog meer...

  Zoals jij dingen doet, zo is eigenlijk mijn hele leven. Ik doe maar een beetje en soms lukt het en soms niet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha, ik ben juist het tegenovergestelde: als ik niet plan gebeurd er niets, (alleen hele andere dingen die eigenlijk niet nodig waren) Dus ik maak op zondag avond altijd een lijstje wat er in elk geval die week moet gebeuren en de rest rommel ik gewoon wat aan... Bedenk ook vaak impulsieve acties moet ik bekennen. (Ineen het halletje behangen enzo)

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja ook ik neem me altijd van allerlei nuttige dingen voor. En ook ik eindig vaak met een lijstje gedane zaken die niet op het eerste lijstje stonden. Ach zolang de boel maar gedaan wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahhaha, wie herkent zich hier nou niet in. Die rekeningen bedoel ik. Die laat toch iedereen het liefst zo lang mogelijk liggen. Nee grapje natuurlijk. Ieder heeft zo z'n aard. En das maar goed ook, dat wordt de wereld veel mooier van hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow wat een produktieve dag heb jij!! daar kun je dan met een heel voldaan gevoel zo heerlijk van genieten!
  als ik (te)veel dingen wil doen op een dag maak ik een lijstje zodat ik lekker af kan strepen, maar eerlijk gezegd zet ik daar toch vaak iets teveel dingen op.. of zou ik dan gewoon teveel bloggen tussendoor??

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En nog 'n blogje ook!
  (Dan mag je nu moe maar voldaan naar bed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk logje... en herkenbaar;-)

  Ik heb ook van die dagen, maar uiteindelijk best een voldaan gevoel.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het vermelden van wat je gaat doen werkt wel als een schop onder mijn kont, moet ik zeggen.
  Maar mijn planning... ach die loopt ook altijd in de soep.
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar je blogje ziet er in ieder geval weer
  heel leuk uit.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ieder werkt gewoon op zijn eigen manier. Ik ben zonder stok te snel afgeleid door andere dingen die "leuker" zijn. Dus dan helpt het maken van een doelenlijstje om mijn focus te behouden.
  Ik ben wel jaloers dat anderen uit zichzelf die discipline op kunnen brengen. Elke spiegel heeft 2 kanten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...