maandag 18 april 2011

It is a man's world......

Gisteren was het zover. Het moest gebeuren. Na een poosje voorzichtig gestalkt te zijn door Jan ging ik dan tóch maar akkoord... Want hij zei dat ik 't hem al beloofd had. Niet dat ik me het nog herinneren kon, maar ja...'t zal de leeftijd wel zijn.

 Om 8.45 reden we weg. 2 Uur rijden was het, helemaal naar Brabant. En om ongeveer 10.45 werd het steeds mooier op de weg. Volvo's waar je keek. In allemaal soorten en maten. Vraag me nu niet wat voor types allemaal, maar één ding hadden ze gemeen. Ze reden mee met de Var Fard  april 2011. Een toertocht uitgezet door de Volvo klassieker vereniging. En aangezien onze Black Moose ook oud genoeg is om als klassieker te worden aangesproken mocht ie ook mee doen. (Je ziet hier nét z'n neus nog op de foto. 't Is dus de eerste van links).

Tijdenlang werd er al over gesproken. Op het forum van Volvolvo. Wie gaat er mee was de vraag. En met welke. Nou daar was Jan het al snel over eens. Mijn Polo is goed genoeg om te dienen als redmiddel voor slechte tijden van Black Moose, maar je er mee vertonen op zo'n dag? Neee, geen sprake van...

Een bolletje- pijltje systeem had de route:
Ff wennen maar het liep al snel als een trein. En ach, als het even moeilijk werd reed je toch gewoon achter de rest aan...
Ook waren er "proeven" onderweg. Pijltjes gooien op foto's van Volvo's,  inparkeren, wat overigens door Jan als gemiddeld werd gedaan... (waarom denken mannen nu altijd dat ze 't nét iets beter kunnen dan de rest...)


En het raden van nummers van snelwegen in Nederland en Belgié. Want Belgen waren ook volop vertegenwoordigd.
(Nee, er zit geen barstje in je scherm, maar in de voorruit... gekomen toen Jan planken aan het inladen was. De Volvo was iets kleiner dan ie dacht ).


Al met al toch een leuke dag. Mooi weer en daar hebben we ook best van genoten. Volop werden de heilige koeien besproken. Met al hun mooie en minder mooie kanten. En wat daar allemaal nog aan gedaan kon worden. En voor gekocht moest worden. Er hangt een zekere saamhorigheid onder de liefhebbers. Zo sterk zelfs dat zelfs onder de sanitaire stop langs de weg nog volop naar elkaar werd gezwaaid.... (Neee, it wasn't Jan, deze man had een gele Volvo..)  Het is en blijft een Man's world...

11 opmerkingen:

 1. Vroeger smoest ik mee naar de Toyota mr2 club. Nu hebben we gelukkignkinderen, dus à. Geen tijd voor clubs en b. Geen tweezitters meer maar gewone auots met achterbank...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt mij wel heel speciaal, zo'n dag. fijn dat jullie dat kunnen delen. En het weer zat mee.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er een heel leuk verslag van gemaakt.
  En al is het een mannending...je hebt toch genoten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb er zéker van genoten. Het is ook allemaal met een knipoogje geschreven....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt dus punten gescoord dit weekend door mee te gaan....altijd handig. En als je het dan ook nog naar je zin gehad hebt....nou dan heb je het helemaal goed gedaan, hahaha. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij waren Volvorijder van 1988 tot 1994. Heerlijke en betrouwbare auto! En ach, je hebt je man een plezier gedaan door mee te gaan, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mannending, maar zo'n dagje samen touren is best wel gezellig toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn moeder ging standaard niet mee met mijn vader als er weer een pontiac meeting was. Maar toen de 'optocht' uit wel twee auto's bestond, die van mijn vader en een Duits gezin, werd de pauze gezellig bij ons in de achtertuin gehouden met koffie en een pak koekjes. Best leuk, ineens gasten uit het buitenland.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk altijd die ritjes. Jullie auto is echt gaaf, vind die oude volvo's echt ruig :)

  Binnenkort organiseren 'we' ook weer een rit. Destijds een mooie in Zeeland gedaan, was echt een succes. Maar dan voor Matra's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt als een hele gezellige dag, waarop ook voor de vrouwen wel iets te genieten is. Wat is er nu leuker dan naar mannen te kijken die vol zijn van hun auto en lopen te snoeven, terwijl "wij" wel beter weten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...