Dat is bij ons altijd een vast paasrecept. 'k Ben echt zo'n moeder die altijd bang is niet genoeg eten te hebben.. Dus met pasen kook ik steevast teveel eieren. Vroeger deed ik dat ook omdat er natuurlijk niets leuker is dan die eitjes aan de ontbijttafel te versieren. Gisterenochtend heb ik ook nog wat stiften op tafel gezet. Je weet immers maar nooit wie er nog een crea aanval krijgt...
En ziehier, er waren nog 4 versierde eitjes. Die werden niet opgegeten, dat was toch zonde...
Vanochtend hield ik ook weer één eitje over. Daarmee moet je wat. Vanavond gaat de barbecue hier aan en daar komt ook stokbrood bij. Dus eiersalade kan daar prima op! Zo maak ik 'm:
Eerst pellen natuurlijk. In kleine stukjes snijden:
En dan gaat er wat halfvolle fritessaus door, beetje zout en beetje peper en een takje fijngesneden bieslook uit de tuin. Even goed doormengen et viola:
Een lekkere eiersalde! Hij is natuurlijk ook prima te gebruiken bij een verjaardag op een toastje. Ik vind 'm écht lekkerder dan een gekochte, en hoeveel werk is het nu..
Vanavond maak ik ook nog een andere salade. Nou ja, maak... Ik koop een heel goedkope bak huzarensalade en snijd er dan een appel, liefst een harde zoetzure, door in hele kleine stukjes. Krijgt de salade nét iets meer bite. Hier altijd een succes. Eventueel kun je er nog een half bakje kipreepjes door doen, voor de iets luxere versie. Eet smakelijk!!
Gezellig! En klinkt ook lekker.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je lieve reactie trouwens op mijn blog!
Groetjes,
NZ
Ha, dat doe ik ook altijd: appel erdoor!
BeantwoordenVerwijderenDie eiersalade ga ik ook eens maken, idd heel simpel.
Groetjes, Jolanda
Wat een lieve eitjes.
BeantwoordenVerwijderenEn die salade ziet er echt niet verkeerd uit.
Dat is smullen geblazen.
Groetjes Ans
Mmmm, dank je voor je snelle kooktips!
BeantwoordenVerwijderenLekker makkelijk en snel, daar gaan we voor in de keuken toch?
Fijne dag, groetjes Hannie
Hier hebben ze ook het liefst mijn eigen maakseltje die erg op die van jou lijkt, hoewel ik varieer en er soms ook kerry doorheen doe zodat hij net wat pittiger wordt. Heb nog gekookte eitjes liggen, zag ik net in de koelkast ... :-)
BeantwoordenVerwijderenKlinkt erg lekker allemaal ..
BeantwoordenVerwijderenIk doe meestal nog een beetje kerrie door de eiersalade .. en gekochte .. dat vinden wij ook niet (meer) lekker
Goh, dat klinkt én makkelijk én lekker, het ideale recept ;). Omdat wij thuis de gekochte eiersalade niet blieven, blijft er bij verjaardagen altijd een half kuipje over, dan is zelf maken helemaal handig :)
BeantwoordenVerwijderenHier gaat er in plaats van bieslook een aantal in kleine stukjes gesneden augurk en dille door.
BeantwoordenVerwijderenOf voor een rode variant: geen dille maar basilicum en knoflook met een aantal zongedroogde tomaatjes.
Lekker hoor, eiersalade! En het smaakt altijd!
BeantwoordenVerwijderen