zondag 24 april 2011

Tijd voor z'n modderbadje..

Tukker is een kruising Labrador/Duitse Staande. Een échte jachthond dus. En als je 'm ergens een plezier mee doet is het water. Het liefst groot en diep, maar als het niet anders kan neemt ie ook genoegen met minder.

Vorige week gingen we met z'n drieën, Fleur, Tukker en ik lekker even naar het bos. Ik had het niet verwacht na al die droogte maar tot Tukkers plezier stonden er nog flinke plassen langs de kant.

't Is nét of ie het ruikt. Zijn pas versneld  iets en voor je 't weet hoor je "plons".En de aanblik van een genietende Tukker, dat vinden we héérlijk. Dat ie daar een beetje vies van wordt en een aromaatje van natte hond om zich heen krijgt... whah... Hoe erg is dat, zo denken wij dan maar. Helemaal als ie met dit weer lekker buiten op kan drogen...

Sommige andere hondenbezitters denken daar puur anders over. Ze weten niet hoe ze moeten roepen om hun hond maar niet Tukkers voorbeeld te laten volgen. Soms lukt dat, soms ook niet. Stiekem geniet ik dan van het plezier dat de andere hond heeft als ie eindelijk eens een duik kan nemen. Heerlijk toch!

Een tijd geleden waren we in een losloopgebied waar geen water stond op dat moment, dachten we... Maar tot Tuk's grote plezier stond er nog ergens een mooi laagje modder. En dat kan je dan niet weerstaan, tóch? Dus toen ie er heerlijk op z'n rug in lag te rollen kwamen er twee nette dames aan lopen. Een beetje meewarig keken ze van de hond naar ons. Het medelijden was van hun gezichten af te lezen.

En toen kón Jan het niet laten... Hij keek van de badende Tukker naar de dames en sprak de voor mij legendarische woorden: "Ach ja, 't was weer tijd voor z'n modderbadje en waar kan dat goedkoper dan hier...." Ik geniet er nog van als ik denk aan de gezichten van die dames!

Hele fijne Pasen, geniet ervan. En als je even niet weet wat te doen, beste hondenbezitters, misschien kan dit stukje dienen ter inspiratie?!

9 opmerkingen:

 1. Genoten van je verhaal en de foto's.
  Heerlijk!!!!!!!!!!!!
  Fijne paasdagen, Groetjes,
  Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, als je de honden ziet genieten, geniet je zelf ook. En thuis even het tuinslangetje erop en de geur spoelt ook weg. Fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo´n wandeling in het bos. Mooi geschreven blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En toch, ben ik heel blij dat mijn hond niet van zwemmen houdt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk toch, dat Tukker zo geniet. Ik vind die opmerking van Jan toch ook wel erg grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hadden vroeger een Mechelse herder en die was ook dol op water. Hij ging ook altijd mee op vakantie en als we gingen wandelen keken we altijd eerst op een kaart of er water in de buurt was(rivier, meer, vennetje) en dan gingen we daar naartoe. Toch zeker als het erg warm was denk ik dat we hem daar heel veel plezier mee deden. Zo'n beest moet toch maar altijd die warme bontjas aan. Lijkt me best wel warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Guusje lijkt water wel leuk te vinden, maar is nog nergens in een modderbad gesprongen ... ben heel benieuwd want onze vorige hond zette nog geen poot in een plas water. Tukker snapt het beter, lekker een duik nemen bij dit weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haaaaaaaaaaa die Tukker!! lekker he jongen even lekker viezerikken..thats life!! Genoeg water om je weer schoon te krijgen hoor,als je netjes op de bank wil blijven zitten, schoon te blijven dan lééf je toch niet? Húp lekker rollen hoor, hier ligt nog zo vuilak op de bank hahahaha.....

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...