woensdag 27 maart 2013

Geen suikers.

Het is al een flinke tijd geleden. 9 Jaar om precies te zijn. Ik "dreigde" dat jaar 40 te worden, wat overigens ook gelukt is trouwens. Best confronterend op zo'n moment, zo'n leeftijd.

De kinderen waren al niet meer echt klein. Alleen, de kilootjes die ik er met de zwangerschappen en de jaren daarna gratis bij gekregen had, zaten er nog steeds allemaal bij. Je had toendertijd nog niet zoveel grote maten modezaken als nu. Dus met mijn-toen- maatje 44 kon ik slecht slagen.

Toen kwam er nog een tante in beeld die geen blad voor de mond nam. "Zoooo jij kan er ook goed mee door op het moment!" kreeg ik ongezouten op mijn bord. Toen helemaal niet leuk om te horen, maar ik ben haar nog steeds dankbaar voor haar eerlijke woorden.  Want toen ging ik iets doen wat ik mijn hele leven nog niet had hoeven doen... flink op mijn eten letten.

In de maand december begon ik daarmee. En in de zomer daarop had ik maat 36. Fleur zegt nu nog wel eens dat ze dat toendertijd niet eens mooi vond. En achteraf gezien ben ik het roerend met haar eens. Je krijgt er op die leeftijd toch een beetje "oude kop" van. En eigenlijk vind ik iets rondingen, zo om en nabij de maat 38 toch net iets mooier. Bij mij althans.

Nu ben ik 49. En volgend jaar zit er weer zo'n rond jaar aan te komen. En het maatje 38 was al verandert in 40. En soms zelfs 42 :o Ik wist het niet hoor...

Voor een aantal weken geleden heb ik besloten de tussendoortjes maar eens te laten staan. Koekjes en snoepjes vooral. Zal je denken dat dat geen zoden aan de dijk zet, nou, bij mij wel hoor.


Kom ik met googelen dit plaatje tegen. Slaat op mij. IK ben een leeuw, en eet tegenwoordig vooral  fruit en rauwkost tussendoor ;)


Ik ben iets slanker geworden in die tijd, maar vooral lichamelijk voel ik mij heel veel fitter! Ik popel om lekker naar buiten te gaan, de tuin in! Of een flinke fietstocht, zou ook niet gek zijn... Voor mij mag de lente nu eindelijk wel eens beginnen, al is het alleen maar omdat dat maatje 40 toch al een stuk charmanter om mijn lijf zit!

16 opmerkingen:

 1. Ik weet niet hoe lang je bent, maar ik vind heel dun ook vaak niet mooi. Het tekent zo vaak af in je gezicht.
  Ik ben ongeveer 1.80 lang en heb maatje 42/44.
  Ik vind het prima zoals ik ben. Vroeger was ik heeeeel mager. Ik at gewoon gewoon goed, maar ik kwam niet aan. Nu voel ik me beter met de maat die ik heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben een stuk kleiner... 1.65. Dus dan kan je het een beetje in dezelfde verhouding zien ;))

   Verwijderen
 2. Dat is herkenbaar, dat je je fitter voelt, dat heb ik ook!
  Ik let ook gewoon wat beter op met tussendoortjes, verder eet ik een boterham minder. Er zijn een paar kilootjes af en ik voel me nu veel beter. Al ben ik moe op dit moment. Ik verlang ook naar zon....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja bij mij maakt t ook al zo een verschil die 6 kilo eraf. Alles zit gewoon veel leuker en ik voel me beter. En ik hou t goed in de gaten dat t er niet meer aankomt. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Argh herkenbaar, ik heb soms drie van die kilo's die er opeens bijzitten. En dan knellen mijn kleren... en dan let ik even op op wat ik eet en met een paar dagen voel ik me dan weer helemaal lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig mama! Bij de groentenboer die hier naast de AH zit hebben nu ze lekkere bloedsinaasappels en mango's voor heel weinig geld, goede vervanging voor snoepjes en koekjes. Zal ik kijken of ik daar vrijdag wat van mee kan nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tja op een gegeven moment merk je echt dat je lijf niet meer zo goed is in al die rotzooi verwerken en dan blijft het ergens aan plakken.....ik eet sinds sept geen suiker meer, alleen nog maar zoet uit honing bananen dadels en oerzoet in de cake(ongeraffineerd is dat) en het scheelt een slok op een borrel.....vooral voor de darmen, die doen weer normaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat die tussendoortjes allemaal wel niet aanrichten hè. Heel zachtjes en langzaam landen ze op je heupen en buik. Fijn dat eenvoudig opletten en weglaten goed werkt!

  Groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Trudy,
  Dat je je goed voelt is natuurlijk het allerbelangrijkste, en dat je zoveel energie hebt is helemaal mooi. Knap van je hoor dat je de tussendoortjes zomaar kunt laten staan...
  Ik wens je een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed van je zeg! Het enige voordeel vind ik van het dikker zijn dat ik een heel rimpelloos koppie heb ;-)
  Ik zag vorige week een artikel met een foto van Annette Malherbe (heet ze zo, willemijn van gooische vrouwen), die is 43 kilo afgevallen..zo dat tekent behoorlijk in het gezicht..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed bezig. En als je lekker in je vel zit, houd je het vast langer vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik voel me ook prettiger met een kilo minder, en zonder rolletje rond mijn middel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker is dat hè, vooral als je je fit voelt. Ik heb de wintermaanden ook even gebruikt om pas op de plaats te maken. Scheelt 10 kilo nu. Voel me weer helemaal top! Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zoooo herkenbaar ....12 jaar geleden ben ik ook drastisch begonnen met lijnen via de Weight Watchers ....22 kilo was er af na een jaar ...het afgelopen jaar weer wat kiloos er bij door cortisone ...maar ben 3 weken geleden ook begonnen met de snoepjes/koekjes weg te laten en te vervangen door fruit/yoghurt en dat scheel inmiddels 3 kilo ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja heb ik ook. Als ik de foto's terugkijk was ik veel te mager. Nu 7 kilo zwaarder is echt teveel van het goede. Er mogen er best weer 3-4 vanaf. Laat het fietsen straks maar weer beginnen. Eerst de zon.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...