zaterdag 16 maart 2013

Genieten van het mooie weer!

Oh zeg, heerlijk is dat! 's Morgens wakker worden door het fluiten van de vogeltjes en gelijk hadden ze. De zon scheen volop en eindelijk hadden ze het niet meer koud en steeds meer te eten buiten uit de natuur. De lente is begonnen!


Snel, m'n bed uit en ontbijten! Tukker staat al te popelen om het bos in te gaan. Lekker stokken zoeken en een fijne plons in de beek, die allang niet zo koud meer is. Wat is de lente toch heerlijk...

Terug in huis pak ik een kop koffie en ga met mijn vest aan, dat nog wel, in het hoekje zitten achter de badkamer. Daar is het het eerst warm bij ons in de tuin met zulke fijne voorjaarsdagen. Ik blader wat in het tijdschrift dat ik meegenomen heb en zo langzamerhand doezel ik een beetje weg.

Om vervolgens wakker te schrikken, en helemaal weer fit aan de slag te gaan. Eindelijk, de plantjes kunnen de moestuin in. Jan heeft het "gat" omgeploegd en er nieuwe grond in gestort. Als ik even nog door werk, dan heb ik al snel dat gedroomde tuintje. De kookpot staat ook al in het midden. Over een tijdje kunnen daar de aarbeienplantjes in, leuk!

Voor ik het weet is de dag alweer bijna voorbij. Jan komt terug uit de vroege dienst en samen genieten we nog even na in het voorjaarszonnetje, voor deze achter de boomtoppen verdwijnt.

So... dat pakt niemand mij weer af. Want, ook al is dit alles nog niet helemaal zover, dromen erover mag altijd! Toch?

Ik ga nu maar eens de gordijnen dicht doen en een warme kop chocomel maken. Zo houd ik het hier in huis 's avonds nog een beetje uit. Je moet wat. Want het lijkt nu nog wel winter!! Nog even volhouden...

7 opmerkingen:

 1. owwwww je beschrijft precies waar ik zo´n zin in heb.........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat maar komen! die lente! wij zijn ook in blijde verwachting ;)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vandaag las ik in een tijdschrift dat de zaterdag zo lekker was om te gaan tuinieren, ik keek naar buiten en zag nog een laag sneeuw liggen..brrr ;-) Dan droom ik liever jouw dagdroom mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog even volhouden. Dat ga ik onthouden ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo lief dat lammetje! Begin van de lente!

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja,de lente gaat er echt wel komen,hoor.
  Zeker weten.
  Misschien ergens eind volgende week ,dat het veel zachter gaat worden.
  We wachten het gewoon even af.

  Fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihihi ik dacht al, in welk land woon jij?

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...