zaterdag 2 november 2013

Appel-kaneel-rozijnen-walnotenbrood.

Nou, toch nog maar even een 2de blogje vandaag. Het recept van het brood van tussen de middag, het was namelijk best wel goed gelukt! Nou, komt ie dan hoor:


Ik gebruikte een half pak ciabattabroodmix van de Lidl. Dat kneedde ik met de machine, met 320 ml. water. Er staat 350 ml. op, maar da's echt teveel!!

De bol rolde ik uit tot een rechthoek met de breedte van het broodbakblik.

Dan de vulling erop. Flink kaneel, rozijnen, walnoten en een geraspt appeltje.

Oprollen maar (voor de oplettende lezers, hetzelfde als bij het appelbrood wat ik eerder maakte.)

In het bakblik, en dan zet ik 'm alvast in de oven.

Na een uurtje rijzen gaat ie op 180 graden 35 minuten in de oven. 

En dit was het resultaat... beetje boter of poedersuiker erop... mmmmmmm!


Eet smakelijk!!!

5 opmerkingen:

  1. Lekker hoor! Je kan zo ook hele lekkere broodjes maken. Snijd dan als je je deeg hebt opgerold, er dikke plakken van en leg deze op een bakplaat. 20 minuten bakken en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Trudy,
    Het brood ziet er heerlijk uit en zal vast ontzettend lekker gesmaakt hebben.
    Fijne dag vandaag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm het ziet er prachtig uit. Leuk om zo'n creatief brood te maken!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...