dinsdag 12 november 2013

Die andere man...

Ik zal het hier dan maar bekennen... ik heb de laatste tijd wel veel belangstelling voor een andere man. Die man kan iets wat mijn eigen Jan toch iets minder onder de knie heeft. Komt Jan niet veel verder dan "Bami!" als ik vraag wat hij morgen klaar gaat maken als ie toevallig gaat koken, deze vent heeft zulke leuke en lekkere ideeën...

Maar Jan is de kwaadste niet hoor. Hij gunt mij gewoon die andere man. Nou ja, het laatste boek wat Jamie geschreven heeft dan. "Besparen met Jamie" heet het. En vorige week kreeg ik zomaar van Jan wat geld om dit boek te kopen, lief hè?

Vorige week sloeg ik wel wat meer boodschappen in. Jamie stelde voor om een voorraadje basisingrediënten in te slaan en dat kon ik natuurlijk niet negeren. Van tomatenblokjes tot canneloni, verschillende soorten rijst en azijn, tja... 't was eventjes een investering. Maar dan heb je ook wat!

Een kelder vol dus. Vanochtend sloeg ik het boek eens open en dit kwam ik tegen:
Een lekker recept met kip en spinazie. Nou, de kip zou een restje moeten zijn, maar die had ik niet. Dus greep ik in de vriezer naar wat gehakt, en dat bleek ook een goede greep. Ik dook de keuken in en na een poosje kokerrellen en een half uurtje oven hadden we dit vanavond op tafel staan:
Nee, klopt... het lijkt er niet sprekend op helaas... Maar lekker was het wel! Ik proefde al tijdens het koken dat de tomatensaus een beetje scherp was uitgevallen dus ik maakte er een salade bij om een beetje te blussen:


Oei... niet scherp deze foto, dat kunnen ze bij Jamie's team beter...

Achteraf viel die scherpte best mee, maar goed. Een beetje vitamientjes extra kan nooit kwaad. En Jamie ('s boek) ? Die mag blijven van Jan. Goed hè?

4 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Wat grappig, ik zou die andere man er zeker bij houden hoor!
  Je ovenschaal ziet er heerlijk uit.
  Ik wens je een heel fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, dat ziet er heel goed uit! Voor herhaling vatbaar (in een weekend bijvoorbeeld)? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ja Fleur... bestel maar ;) Zeg 't maar als je een keertje weer thuiskomt in het weekend, het is er een lekker makkelijk recept voor. Kunnen we ook nog met Tukker wandelen als de schotel in de oven staat :)

   Verwijderen
  2. Leuk dat jij er al uit kookt. Ik twijfel nog steeds of het boek wel de moeite waard zal zijn. Zo kan ik lekker al een beetje meegluren.
   groetjes, Franca.

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...