zaterdag 2 november 2013

Geven dus...

Zien jullie 'm staan daar in de blogrol hiernaast? "november geefmaand", een initiatief van Mirjam, de verdubbeldame. Zij benaderde mij.

Ik heb natuurlijk al wel eens geschreven over het boek waar deze actie op gebaseerd is. En ik heb het boek ook doorgegeven hier in blogland, met succes. Dit boek:
Dus kwam de vraag:"Wil je nu ook weer mee doen?"

Natuurlijk doe ik dat meteen, impulsief als ik soms kan zijn. Het voelt goed en da's voor mij reden zat. Alleen... nu moet het dus gebeuren. 't Is inmiddels november en het geven dient van start te zijn gegaan.

Ik ben niet zo van het van tevoren plannen helaas. Ik lees bij andere dames dat ze lijsten met ideeën hebben klaarliggen, zo niet ik. Ik neem het zoals het komt, en daar probeer ik dan goed op in te spelen.

Maar dan moet het zich dus wel voordoen. Na gisteren eerst het gevoel te hebben van "oh jee..." kwam de redding toch de tuin in wandelen. De buum. "Trudy, zou jij mij even naar de garage (een kilometer of 6 verderop) willen brengen?" En opgelucht ging ik natuurlijk akkoord.

Oei, dat moet toch wel een beetje anders. En om de dag goed te beginnen heb ik maar eens de basis voor een kaneel-appel-rozijnenbrood in de bakmachine gedaan. Om te "geven" als lunch, Fleur komt dan zo'n beetje thuis en natuurlijk is het leuk om haar te ontvangen in een heerlijk geurend huis met een lekker brood op tafel.

Weet je wat? Als ie goed lukt, geef ik jullie straks het recept, compleet met foto. Zo blijft het geven door gaan. En voor nu? Ik wens jullie een hele fijne zaterdag toe. Is dat ook geven ;))

9 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy ik denk er sterk aan om ook mee te doen..ben dan wel een dagje
  te laat maar dan probeer ik vandaag gewoon twee dingen te doen ;)
  Ik ga me nu proberen in te schrijven...digibeet als ik ben zie ik niet direct
  hoe het moet?
  liefs en fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik heb geen geavanceerde automatische inschrijfmogelijkheden ingebouwd, gewoon me een mailtje sturen of een reactie achterlaten op de site, op een willekeurige plek. Dan heb ik je emailadres en kan ik je een mailtje met startersinfo sturen (en een uitnodiging om co-auteur van het blog te worden).

   Verwijderen
  2. En o ja, een beetje later aanhaken geeft niks, er blijven genoeg dagen over.

   Verwijderen
 2. Leuk dat je meedoet! Mirjam en de Verdubbeldame zijn twee verschillende personen, en ik (de Verdubbeldame) was zo brutaal om te vragen of je ook meedeed, omdat ik een stukje over het boek tegenkwam op jouw blog. Ik heb ook nog een beetje last van geefstress, zo van "O jee, komt er wel elke dag een gelegenheid voorbij om te geven?", maar dan maan ik mezelf om er vooral van te gaan genieten, het moet geen "moetje" worden. Het brood klinkt heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je meedoet Trudy! De Verdubbeldame's alter ego is Marije (of andersom ;)) en ik ben Mirjam. Het leek mij leuk om 29 dagen geven samen met de Verdubbeldame te doen, maar dat er zoveel mensen zouden aanhaken, dat had ik niet verwacht! Hier ook nog wel het idee van: als ik iedere dag maar iets weet, waardoor ik van te voren ga plannen. Of iig iets alvast bedenken voor de volgende dag. Terwijl ik het zo graag van het moment wil laten afhangen. Tja.... Komt vast goed. Heel fijn weekend gewenst, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hee dat was jij dus!! Hihi, en dat ik weer eens niet in de gaten (bloos).

   Verwijderen
  2. Jep! :) Grappig, toch? En de namen lijken ook wel op elkaar.... Wat een zalig recept heb je gedeeld, ziet er ontzettend lekker uit. Fijne zondag!

   Verwijderen
 4. Lijkt me ook wel een leuk initiatief!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt nog aanhaken Liesbeth, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...