zondag 20 februari 2011

Nog even naar boven...

Hé daar was je weer..  zullen we dan gelijk maar even naar boven gaan? Eerst de trap op, hou je goed vast want hij is nog niet wat ie moet zijn, meer een ladder.... alles op z'n tijd, zo gaat dat hier. Nou de overloop moet je ook maar even snel vergeten, Jan is er druk aan het behangen en dan nog een vloertje i.p.v. zeil..

Als je helemaal door loopt naar achter, zo'n 10 meter dan kom je op Mirte's kamer. In de hoek bij het raam staat haar bureautje. Ook een oudje maar niet zó oud, jaren 80, het is nog van mij geweest. En daarop, dat noemt men in ons blogland ook wel stapelen op vrijdag...
Haar studieboeken liggen er nog want ze heeft vorige week toetsweek gehad en gisteren heeft ze de hele dag achter de kassa gezeten..Je kunt het niet zo goed op de foto zien, maar sommige boeken zijn gekaft met behang. Met bloemetjes, daar was geen kaftpapier in te vinden. Voordeel hiervan is ook nog dat het wat steviger is..

Als je je even omdraait  kun je zien dat we de balken boven zichtbaar hebben gehouden tegen de muur. Geeft toch weer wat sfeer vinden we.
Op naar de kamer  van Jan Jr. Echt een "computerhol" soms, vooral als z'n vrienden ook nog op bezoek komen en ze met z'n drieën gaan gamen. Toch wel handig zo'n groot bureau!
Aan de andere kant staat z'n bed met daarboven...
Cool toch?? De volgende deur is die van de w.c. boven. Mét fonteintje, toch wel handig wat water boven. Dit kamertje is ook nog niet helemaal af dus dat komt ook later nog wel eens..

Wéér een deur.. het domein van Fleur. Met ingebouwde vensterbank, daar heeft ze al heel wat uurtjes lezend in doorgebracht. Fijn uitzicht en heerlijk in het zonnetje..
De laatste deur leidt tot onze slaapkamer. Na járen in een heel klein afgetimmert slaapkamertje geslapen te hebben ( er kon nét een bed in en Jan kon er niet rechtop in staan, hij is bijna 2 meter lang ) hebben we sinds een jaar een "volwassen" slaapkamer.
 Helemaal  afgetimmerd met kraalschroten, net als de rest van de bovenverdieping, maar wij hebben geen vliering boven ons hoofd. Je kijkt zo in de nok van het huis, heel ruimtelijk. Wél heeft Jan boven het trappengat nog een kast gerealiseerd. Compleet met deurtjes.
Daarnaast nog een detail boven de deur, ook leuk dat je hier het behang wat beter kunt zien, dat  is het eerste wat ik elke ochtend zie als ik wakker word en ik vind het nog steeds erg leuk..
Draai je je iets naar links dan kun je ook hier zien dat de balken weer zichtbaar zijn op de muur.
Je ziet hier ook nog wat kettingen hangen, die maak ik graag zelf en er wordt dan ook vaak wat nieuws gemaakt bij een nieuwe outfit..

Nou, dit was het voor zover dan wel een beetje. Ik zal je weer even uitlaten. Als je het leuk vind, achter is ook een hek, rechtsaf, nog een keer, en dan ben je zó weer op de straat..
Tot ziens!!

9 opmerkingen:

 1. Ben een paar posten terug gegaan en vooraan begonnen met de rondleiding door jullie huis.

  Kan niet anders zeggen dan dat ik de stijl van het huis mooi vind.

  Jullie wonen leuk en in een oud huis blijf je aan het timmeren en verbouwen.....maar jullie kunnen eer hebben van dat alles!!!

  Dankjewel voor de gastvrijheid......ik zal het poortje dicht trekken;-)

  Fijne zondag!
  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben een prachtig huis zeg. Ouderwets op een goeie manier, super gezellig. Je bracht me op een idee trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk en sfeervol. Oh, ik zou ook wel zo'n vensterbank willen om in te zitten lezen. Behang is gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om zo een rondleiding door je huis te krijgen, ziet er zo gezellig uit en die stoel van Jan jr. die had ik vroeger ook als bureaustoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n vensterbank is echt gaaf. Die zou ik ook wel willen. Was helaas niet mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke rondleiding door je huis. Erg gezellig en een echte thuis.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhh zo'n vensterbank om in te lezen daar droom ik al jaren van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel gezellig en die vensterbank ........ WOW!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...