zaterdag 19 februari 2011

Okee dan...

Op verzoek laat ik dan toch maar even wat foto's van de binnenkant van ons thuis zien... Kom binnen...
Dit is onze deur. Daarnaast zie je aan de rollaag nog dat er vroeger in het achterhuis een staldeurtje heeft gezeten. Er werden in dit vertek destijds beesten gehouden....
Het enige beest dat er nu nog regelmatig te vinden is is Tukker. We hebben hier twee jaar geleden een nieuwe vloer in gemaakt. Een oude schoolvloer helemaal uit Breda opgediept. Mét vloerverwarming. Best aangenaam zoals Tukker waarschijnlijk ook vind.

Kom maar verder, hoor...
Dit is onze woonkamer. Een kamer en-suite. Handig als het 's winters erg koud is, dan gaan de deuren 's avonds dicht, scheelt een hoop in de warmte. Misschien ook nog wel leuk om een paar hoekjes te laten zien..
Dit kom je gelijk tegen als je de deur van de tussenkamer in komt. Allemaal lijstjes met foto's. Van de kids, wij zelf met zussen en ook Jan's vader staat er nog op. Dat kleine bakkertje in de hoek, z'n opa had een bakkerszaak. Naast  dit hoekje zit een "schouw". We hebben daar een wat sprekend behangetje op gedaan..
Het borstbeeldje heb ik voor mijn verjaardag van de buurvrouw gekregen. Het brilletje komt van een franse brocante. Hiernaast zit een ingebouwde broodkast:
Vroeger schijnt het een bedstee te zijn geweest. Nu biedt het veel ruimte voor ons dagelijks serviesgoed. Ooit, als de kinderen het huis uit zijn, wil ik er graag raampjes in. Nu vind ik het maar wát makkelijk dat de inhoud niet zichtbaar is aan de buitenkant! Voor de scherpe kijker onder jullie: de drie kids staan op de foto daar aan de muur. V.l.n.r. Fleur, Mirte en Jan. En dan nog even dit: die brievenbus in de muur waar ik het gisteren over had, dat ziet er dus zó uit van binnen:
Soms verdwijnt er wat post  áchter de kast, maar ach, alles went... Nou en dan moet je je even omdraaien...En dan zie je dus dít, de doorgang naar onze riante keuken!!Nou ja , riant...het is een hokkie van ong. 3 bij 2 en op de foto zie je (dat gele) de muur waar je lekker tegenaan kunt leunen als je aan het koken bent. Gelukkig was ik niet zwanger in dit huis, want dan had ik er echt niet tussen gepast! En dan nog even een fotootje van de keuken van dichtbij:
Die koeken op het aanrecht had ik vanochtend al gebakken, recept van Teunie,  'k wist dat jullie kwamen..Nu nog even terug naar de hal. Want daaraan grenzen de w.c. en de badkamer nog:
Ons "kleinste" kamertje. Met oude bewerkte tegeltjes. De effen tegeltjes hebben we er bij uitgezocht. Evenals de portugese vloertegels. Gezellig toch?? Handen wassen moet je daarna nog even in de badkamer doen. De aansluiting voor een fonteintje is er al wel, maar toen Junior nog klein was voorzag ik waterballetten in de w.c. en daarom hadden we het plaatsen ervan wat uitgesteld (zou nu trouwens al zat kunnen, hij is 14.....). Maar goed, op naar de badkamer dus..
Hier is dus de plek waar je je handen kunt wassen. En er wordt nog veel meer gebruik van gemaakt, kijk maar naar de flesjes.. Draaien we ons even om..Ja, daar stond toch nog weer een oudje. Een tafeltje dat vroeger bij m'n  oom en tante op de badkamer stond. Zou eigenlijk een lampetstel op moeten staan, maar waar laat ik de handdoeken dan??


 Nou dit was het voor vandaag even. Volgende keer krijg je boven te zien. Jan sliep vanochtend, nachtdienst dus die foto's heb ik nog niet helemaal klaar.. Ik laat je even uit.. Tot ziens!! Als je daar langs op loopt kom je weer bij de weg....


12 opmerkingen:

 1. o wat leuk dat wij binnen mogen kijken bij jou.
  ziet er heel gezellig uit, en leuk in die keuken die plank met al dat leuks erop.
  Grappig dat de post zo in huis komt vallen,
  enne wat heb je een lekkers gebakken.

  Groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op binnenkijkjes.

  En leuk, zo in die badkamerspiegel!! (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig Trudy, dat binnenkijken in je thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er leuk uit. Mooi sfeertje. En ook nog een foto van de blogster zelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Wat lief dat we even bij op bezoek mogen komen.
  Gezellig hoor. Voel me helemaal thuis.:)
  Groetjes,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het heel gezellig bij je , je hebt een prachtig huis.Jammer van de koekjes, had er zo'n zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er heel erg leuk en gezellig uit. Ik kan me indenken dat jullie je er thuis voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig (t)huis heb je sfeervol en gezellig. Dank je voor de rondleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een heerlijk sfeervol huis!
  Dankjewel voor het binnenkijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig huis. Van binnen én buiten. En ik zie in de spiegel ook nog een stukje van jou :)
  Fijne avond nog.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk! Dit had ik nog helemaal niet gezien. Je hebt een superknus en warm huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HOIII

  Je hebt echt een gaaf huis, heerlijk !!!Iets wat wij ook wel zouden willen, maar na 2x een nieuwbouwhuis en een man met 2 linkerhanden wat klussen betreft , gaat het voor ons nooit wat worden, maar de sfeer vind ik heerlijk van een oud huis !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...