woensdag 2 februari 2011

"Wasrek plafond"

Met zo'n gezin met 5 personen is er altijd wat te wassen. En drogen. Elke dag staan deze machines wel te draaien. Sla ik eens een dagje over dan is er altijd wel iemand die zich afvraagt waar nog sokken zijn of waar dat topje toch in hemelsnaam gebleven is...

Een paar jaartjes geleden begaf onze droger het. De wasmachine was ook al niet zo best meer. Op naar wat "nieuws". Marktplaats aan, want waarom zou je te veel betalen. We kwamen al snel op een adres aan van iemand die 2dehands spul verkocht. "zo goed als nieuw". Jaja... Jan ging er heen en hij had een setje staan van Miele. Nee, nog helemaal niet zo oud.

Spul opgehaald, aangesloten en in gebruik genomen. Alleen, als ik in de droger de trommel aanraakte kreeg ik wel een schokje.. Jan heeft gelukkig 2 rechter handen en na een blik op de machine kwam ie erachter dat het één en ander niet helemaal goed was aangesloten. Oeps. Snel in orde gemaakt. Ook zag ie dat onze nieuwe aanwinsten héél wat ouder waren als ons wijs gemaakt was. Oeps, weer. Man gebeld en die was zo goochem te zeggen dat als ons het niet aanstond, wij het hele spul wel terug konden brengen. Maar als je een aantal dagen zonder hebt gezeten heb je ze gewoon nódig! Dus we namen het maar voor lief..

Vorige week vrijdag sloeg de aardlek er plotseling uit. `k Kwam erachter doordat ik geen internet meer had op m'n laptop. De rooklucht bleek uit de badkamer te komen. Droger overleden. Ach, dacht ik, ik heb nog wel een paar rekjes. Wat kan het voor kwaad daar het spul tijdelijk op op te hangen. In het achterhuis (hal) hebben we vloerverwarming en ook in de badkamer. Het enige nadeel was dat deze ruimtes veranderen in een doolhof met al die rekjes. Niet handig.

Een poosje geleden zagen we in het blad "Landleven" bij iemand in de keuken een droogrek. Boven het fornuis. Met een katrol. Ongeveer Italiaanse stijl, maar dan binnen. Ons achterhuis is 3.10 hoog. De H.R. ketel hangt daar ook, en als je de trap op loopt voel je dat het tegen het plafond altijd heerlijk warm is. Dus we waren toen al wel enthousiast, maar er is nog meer te doen hier in huis... Ik moet wel zeggen dat mij dit weer te binnen schoot van de week..

Jan zou maandag even naar de droger kijken. 's Avonds kwam ik thuis en toen ik binnen kwam schoot ik in de lach. Hij was druk in de weer met hout en een waslijn en 'k zag het direct. Hij was een droger nieuwe stijl aan het maken! Twee zielen één gedachte zo bleek achteraf!

 Hij hangt er. En het droogt razendsnel. Ik heb geen stof meer in de badkamer, en van het vocht merk je ook niets. Ideaal! Als de wasmachine klaar is haal ik de lus van het haakje af, laat de hele boel zakken en hang alles op. Wél  in evenwicht, anders kantelt ie. Dan ga ik aan het touw hangen, hijs m'n "droger" weer op en klaar! Hij hangt niemand in de weg, en zelfs de buurvrouw die hier vanochtend een kopje kwam halen had hem niet gezien. Ze liep er onder door! En natuurlijk, voor de bespaarders onder ons, het is een stuk voordeliger in stroomkosten!

Als je belangstelling hebt voor de werktekening, die vond Jan op de site van Eigen huis en tuin, nadat ie op "wasrek plafond" had gegoogeld. En, oh ja als je nog onderdelen voor een Miele droger nodig hebt, die staan op Marktplaats klikkerdeklik.

10 opmerkingen:

 1. Nou zeg, wat een handig droogrek! En vwb spullen op MP: ik vertrouw lang niet alles wat daar te koop aangeboden staat. Vind 't wel super handig voor de verkoop van dingen. Succes met je spulletjes, daar komt vast snel een koper op af, die dingen zijn loeiduur ... weet ik helaas uit ervaring. Gr, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje Trudy , wat een grandioos idee! Echt handig om zo de was op te hangen. Helaas is mijn onderhuis niet zo hoog anders had ik dat ook wel gewild.Dank je wel voor je bezoekje aan mijn blogje, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is niet alleen super handig, het is ook nog goedkoop en wasgoed aan de lijn staat ook zo gezellig ouderwets!
  Onze droger heeft het ook begeven en vervangen doen we lekker niet!
  liefs van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee Trudy! Wij hebben ook altijd zo idioot veel was. Er komt geen eind aan. Nu gooi ik wel veel in de droger maar dit vind ik ook nog wel een goede oplossing.
  Doeg,
  Makkie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee.
  Lekker geen kosten, en toch de was droog.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat een heel goed idee. Ik gebruik de droger zo weinig mogelijk. Dus dit is een goede oplossing.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij hadden een Miele droger maar ik vond toch dat hij het wasgoed vernaggelde! Je spullen gingen echt veel sneller slijten...ik was het al snel beu! We hebben 'm verkocht en nu droog ik alles in het trappegat, ook zo'n heerlijke droogplek. Ik vind was ophangen ook een lekker werkje!! Het ruikt zo lekker en gewoon alleen maar was ophangen...verder niks! Dit rek van jou ziet er echt superhandig uit!! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dit lijkt super! Wil ik wel eens uitproberen!
  Dank voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er inderdaad erg handig uit!! Wie weet is het wat voor in het washok. Als het daar niet "in de loop" hangt zou het wel wat kunnen zijn.

  Al zijn wij wel beide lang (1.90) dus of het hoog genoeg hangt voor ons, dat weet ik niet... :)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...