zondag 18 maart 2012

Energie zat...

En dat heeft ie, dat bruine monster van ons. Maar nu even niet... meer. Vanmiddag gingen we in de buurt een stukje wandelen met hem. Bij het water. En dat betekent voor Tukker rennen en zwemmen!

Moet wel zeggen dat ie er deze keer niet meteen in sprong. Pas nadat we een stok vonden en Jan die in het water gooide dook hij erachter aan.

Ja, dook. Hij springt met een sierlijke zwaai erin en je hoort ook echt een harde plons. Prachtig vindt ie het om zijn baas een plezier te doen door de stok weer terug te brengen! Natuurlijk zijn de eenden ook zeer in trek bij hem. Het is en blijft een jachthond... Maar na een flinke waarschuwing van ons láát ie het gelukkig wel.

Er was een tijd dat ie niet zo goed luisterde. En er regelmatig sneaky tussen uit glipte. Minder geslaagd. Ook al deden we het hek goed dicht, hij kreeg het vaak tóch voor elkaar. Dus deden we hem voor de zekerheid dit om:
Een penning, met op de ene kant zijn naam (best handig voor de vinder..) en de andere kant Jan's mobiele nummer en ons huistelefoonnummer. Tukker is ook gechipt hoor, maar dan moet je eerst weer naar de dierenarts....

En dat werkte! Het kwam voor dat we gebeld werden of we een bruine hond hadden. En dat we 'm op nr..... op konden halen. Was ie stiekem achter iemand aan gelopen die de hond aan het uitlaten was. Dwars door de heg ging ie dan heen... grrr...

En één keer was het wel heel frappant... Jan was op een zondag aan het werk in Nijmegen, hier zo'n 40 km. vandaan. En tussen de middag belde hij op met de vraag of ik niets miste... Bleek hij gebeld te zijn op zijn mobiel dat Tukker was aan komen lopen een straatje bij ons verderop... oeps....

Gelukkig is ie momenteel nooit meer op pad. Hij wordt een dagje ouder en ook gezapiger... gelukkig maar....


Hij was te moe om op te kijken na het zwemmen vanmiddag....

9 opmerkingen:

 1. Haha, daar zal je best eens over in hebben gezeten. Ik zit nu in die periode met Benthe. Ze is nu 9 maanden en lekker aan het pubberen. Ze gaat achter herten, konijnen en eenden aan. Ze luistert altijd erg goed maar als er wild in het vizier komt dan houdt je er niks aan. Maar ze komt gelukkig altijd terug. Gisteren ben ik ook lekker met haar wezen zwemmen. Ze zag er net zo uit als Tukker op de foto. Heerlijk genieten voor ze. Geniet maar van je rustige Tukker, ik moet nog een paar jaartjes wachten. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tukker lijkt me een goedzak-hier zijn we nog steeds druk met het opvoeden van STAR. Ze is een schat maar dat moet ze ook blijven-en het is intensief. Een soort van peuter maar de onvoorwaardelijke liefde is onbetaalbaar. Een aanwinst-ben benieuwd hoe STAR later wordt-als ze gezapiger is-voor die tijd moeten we nog eerst de puppy-cursus doorstaan. Mooie zondagavond nog met hart&ziel toegewenst door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een goed idee zo'n penning met nummer! Haha,helemaal uitgeteld na het zwemmen, die kennen geen kou he? Die van ons springt ook altijd in het water, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieverd die Tukker! En zo heerlijk eigenwijs. Ik ben druk af en toe met het opvoeden van Katja en Jonas & Janna. ;-) Maar die lopen gelukkig niet weg. Hoeft ook niet, ze hebben alle drie ruimte zat. Van de week heb ik de ren van Jonas en Janna nog drie keer zo groot gemaakt, zodat ze echt lekker konden rennen en springen. Dat kunnen ze in hun vaste ren ook wel, maar hoe meer ruimte hoe meer vreugd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach gossie wat een ondeugend,lief boefje,geweldig,ik wens je een fijne week,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief,hoe Tukker daar lekker ligt te slapen.
  Dus die streken is hij wel wat kwijt.
  Jullie zullen af en toe wel in spanning hebben gezeten,in zijn wilde jaren.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach ja, zijn het je kindeen niet, dan is het Tuikker wel he. Mooie foto van hem , zo lekker uitrustend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. die penning heeft zijn dienst al goed bewezen hé! wat een kapoen toch die Tukker! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die van ons ruikt soms ook de vrijheid, gelukkig gaat hij meestal naar hetzelfde veldje met eendjes. Vroeger liep het hondje van mijn ouders altijd naar de andere kant van de stad naar het hondje van mijn opa en oma. Hond kwijt? Eerst een uurtje wachten en dan ging de telefoon meestal, lag ie weer bij z'n vriendin in de mand ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...