maandag 26 maart 2012

Uiterlijk...

Gisteren bladerde ik in een blad wat ik bij de bieb vandaan had gehaald. Psychologie Magazine heet het. Ik vind er altijd heel interessante en herkenbare onderwerpen in staan. Zo ook deze keer. Het artikel wat me vooral aansprak was getiteld: "Je bent meer dan je uiterlijk alleen". Het ging over hoe jij tegen je uiterlijk aan kijkt. En hoe je naar aanleiding daarvan jezelf vergelijkt met mensen om je heen.

Ik zelf ben 1.65 "lang". Op zich niets mis mee, zou je zeggen, ware het niet dat ik een man heb die lang (bijna 2 meter) is. En, als logisch gevolg natuurlijk, 3 kinderen die zo'n beetje 1.80 per stuk meten. De jongste, een jongen van 15, zal daar straks nog wel overheen gaan denk ik zo.

Vooral het feit dat als er een paar kilootjes teveel aan zitten ik meteen een propje lijk, maakt dat ik standaard op hakken loop. En altijd een beetje jaloers ben op lange mensen. Die lijken veel minder snel te stevig...


plaatje van www.


Mijn dochters zien dat heel anders. Ze zouden me die centimeters met héél veel plezier willen doneren. Het zijn geen van beide extraverte meiden en het zou volgens hen beter bij hen passen als ze wat kleiner waren... zo zie je maar...

Maar om even op het artikel terug te komen... Er komt een vrouw in voor, Ellen, die altijd al onzeker over haar uiterlijk was. De moeders op het schoolplein zijn altijd veel knapper dan zij, in haar ogen. Door haar coach wordt ze erop gewezen dat ze meer is dan alleen haar uiterlijk. en dat als ze zich wat meer op haar andere kwaliteiten zou concentreren ze heel anders in het leven zou staan.

Ze heeft dan als het ware meer poten om op te staan. Als ik dat dan op mezelf zou betrekken zouden daar zijn als poten: De echtgenote, de moeder, de (schoon) dochter,de vriendin, de kapster, de sieradenmaakster, de creatieveling, de dierenverzorgster, de gezinsmanager en de tuinierster en o ja, natuurlijk, de blogster.

Sta je dán even stevig! Nu alleen er nog voor zorgen dat de poten allemaal ongeveer even lang zijn, dan sta je nog een stuk stabieler!!

Een eye-opener voor mij. Die zomaar, gisterenmiddag in het zonnetje met een heerlijk drankje op een tuinstoel zittend binnenkwam. Het moet bij mij eerst even zakken zoiets. Maar ik weet nu al dat ik er iets mee ga doen! Misschien weer eens de sieradenspulletjes tevoorschijn halen ; )

18 opmerkingen:

 1. Mooi zo! Veel plezier met je sieradenpoot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken dat, dat andere vrouwen altijd knapper lijken. Ik vind uiterlijk nu helemaal niet zo belangrijk meer. Wat je innerlijk hebt, of zoals jij het zegt, wat je meerwaarden zijn, straal je uit naar buiten. Ik merk dat echt, als je jezelf gewoon accepteert en tevreden bent, straal je dat uit naar anderen.
  En ja, een beetje verzorgd eruit zien wil ik wel, natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En helemaal gelijk heb je, haal die spulletjes maar weer tevoorschijn. Gelijke poten is wel handig ja :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja meestal zijn we alleen de negatieve kant he.
  Heel goed om eens anders naar jezelf te kijken, goed begin van een nieuwe week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zo'n open deur, aan de ene kant. Aan de andere kant hebben denk ik veel mensen (ik wel) ook moeite om zich dat ook echt voor te houden.

  Mijn schoonmoeder is heel klein, mijn schoonvader was heel lang. Tien kinderen waarvan er een paar groot zijn en een paar klein, en een paar ertussenin. Heel grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat kan het soms toch leerzaam zijn om te lezen, he? Ik heb ook al zoveel geleerd van tijdschriften en blogs e.d.
  Ga maar gauw weer sieraden maken, het is al veel te lang geleden dat er een foto van je knutselwerk op je blog stond!

  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi gezien! Echt heel erg goed. Als je zo naar jezelf kijkt dan kan je jezelf waardevol vinden, ook al ben je 2 meter of 1.65m. Ikzelf ben 1.86m en ik heb dat heel lang niet leuk gevonden. En soms nog niet hoor. Maar als er dan een oud(er) dametje van 1.65m mij in de supermarkt vraagt of ik iets uit het bovenste schap wil pakken, dan verzoen ik er mezelf wel weer mee. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk logje! nou ja, 'je bent zo mooi als je je voelt' kunnen we misschien als nieuwe slogan lanceren (cf. 'je bent zo jong als je je voelt').
  Ik ben 1m58 en echtgenoot 1m93, dus ik zit wat met hetzelfde probleem als jij wat lengte betreft. daarom heeft echtgenoot graag dat ik wat hogere schoentjes draag als we naar een feestje moeten. aan ons uiterlijk kunnen we altijd een beetje schaven hé! ;-)))
  warme groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tuurlijk is het logisch dat je meer bent als je uiterlijk maar het is het eerste wat je in de spiegel ziet en ik kan mij voorstellen dat het op sommige dingen meer tegen zit dan andere dagen.
  Ik ben nog nooit opgestaan en gedacht, daar staat een hele leuke moeder en goede juf op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb nog een aantal grote zonen zonder verkering .... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke blog. Daar geniet ik van om die te lezen, dank je wel!
  Ik ben zelf lang en dat is echt niet altijd zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Trudy,door innerlijke schoonheid wordt de uiterlijke schoonheid pas mooi.
  Het is vooral de uitstraling die dan je innerlijk weerspiegeld.

  Iemand die z.g mooi is,maar een harde uitstraling heeft,vind ik echt niet mooi.

  En als ik zo jouw blogjes lees,wat ik al een tijdje doe,dan zorgt jouw innerlijk er voor,dat je een mooi mens bent.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben 1.76 en zou graag wat kleiner willen zijn en zo nog wel wat dingetjes wat anderen wel hebben en ik niet... maar dat geld voor anderen weer precies zo, zoals je schreef. leuk om dat ook van anderen te lezen, en erg leuk dat je dat zomaar ineens ontdekte in t heerlijk zonnetje;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kijk, een leerzame zondag. Leuk hoor. En ik ben 1,83 maar ik wil niet kleiner zijn (ondanks dat ik vroeger heeeeeeeeel verlegen was). Ik heb nu lekker natuurlijk overwicht op die pubers in mijn klas hahaha! Maar het is altijd gezellig om je blog te lezen. En weer iets om over na te denken.
  Groetjes, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Trudy,
  En hoe waar is dat allemaal... Geweldig artikel dus. Echt een boost voor je ego hoor, want natuurlijk ben je meer dan alleen de buitenkant. Maar dat is vaak wel de eerste indruk die mensen van je krijgen. Ikzelf ben daar ook niet echt zeker over hoor... Maar ik moet zeggen, dat hoe ouder ik word, hoe minder het weegt, gelukkig. Dus tegen de tijd dat ik 80 ben, maakt het me echt niets meer uit, haha...
  Ik wens je nog een heel fijne week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk dat je dat over lengte schrijft: ik kwam er zelf pas achter dat ik me door mijn lengte (1.60m) heel snel onderdanig ga gedragen. Dat doe ik al mijn hele leven. Ik moet altijd tegen anderen opkijken en voel me ook vaak het kleintje en ga me ook als kleintje gedragen.
  Ik loop eigenlijk nooit op hakken omdat ik daar last van mijn rug van krijg. Maar misschien moet ik toch eens een paar kopen en af en toe eens oefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig blad is dat inderdaad. Er staan altijd wel een paar van dit soort artikelen in, die je op jezelf of je omgeving kunt projecteren. In balans blijven. Dat gaat het toverwoord worden deze zomer. Niet teveel moeder zijn, niet teveel blogster, niet teveel creatieveling, gewoon vooral jezelf met al je pluspunten.
  Groeten en veel plezier met al je bezigheden. P.s. ik ben 1.87 en dat is soms ook geen pretje. Stoot je je hoofd tegen die stomme reclameborden die af en toe iets te laag hangen. Maar met sportwedstrijden kan ik zelfs vanaf de achterste rij alles goed overzien:)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...