dinsdag 20 maart 2012

Hoi Pap!

Potveredikkie! Zit ik hier om half twaalf 's avonds achter mijn laptop om een klinkend stukje voor je te schrijven, heb ik geen idee hoe ik dat vorm ga geven! En nét nu je jarig bent staat er dan niets zinnigs op "papier" ...

Kan toch niet waar zijn... net alsof je zo saai zou zijn. Het tegendeel is waar. Wat ben je nog actief op deze leeftijd!

Maakt niet uit wat voor klusje "ze" voor je hebben. Eerst moet je zelf even vorm geven in je hoofd en geef je aan dat je niets kunt beloven. Om vervolgens met geniale oplossingen te komen voor de meest moeilijke vraagstukjes.

Wie die "ze" zijn? Zeg het maar. Vaak familie, zowel wij als kinderen en kleinkinderen doen vaak een beroep op je, maar natuurlijk ken je in al die jaren (zeg maar rustig je hele leven) dat je in dit dorp woont héél veel mensen. Als ik zeg hoe mijn meisjesnaam is, moet het al gek zijn dat "men" niet weet wie je bent.

Komt ook wel doordat die naam wat meer voorkomt in dit dorp. Je komt uit een gezin met 4 jongens en allemaal kregen ze kinderen. Dat leidde in mijn middelbare schooltijd soms tot verwarring bij de leraren. Ben je een zusje van... nee hoor! Van.... dan? Nee hoor ook niet. En meestal de derde keer was het pas raak!

Maar goed, ik dwaal weer eens af. Dat jij zo handig dingetjes maakt en oplost heeft natuurlijk alles met creativiteit te maken. Diezelfde creativiteit uitte zich ook in de prachtige tekeningen die je maakte voor familie en collega's járen geleden. Ze staan gelukkig nog op foto, ze waren ook vaak een beetje komisch.

Ook tekende je voor ons. Als we als gezin vroeger gingen wandelen op zondag pakte je een stok en tekende je in het zand Popeye. En profile. Mét pijp. Als ik wat handiger zou zijn met een tekenprogramma zette ik 'm hier op het blog. Maar helaas...


Nee, hier lijkt het helemaal niet op, maar ik vond het zo'n grappig plaatje  ;  )

Ook fiets je nog graag een stukje weg met mamma. Wat was je blij met de fiets-met-accu die jullie vorig jaar kochten. Ik zie je nog wegscheuren richting huis nadat jullie 'm geshowd hadden aan ons. En een plezier dat jullie er aan hadden vorig zomer! Het mooie weer komt er weer aan, dus...

Pap, ik hoop dat jullie nog lang, heel lang net zo actief mogen blijven als jullie nu al zijn. En stiekem denk ik ook wel dat dat mag lukken. Je bent er in ieder geval eigenwijs genoeg voor ( dat kan ik zeggen, want ik ben dat zelf ook, en ik heb dat niet van een vreemde...).

76 Jaar ben je vandaag geworden. En vanavond komen we met ons vijven gezellig dat vieren bij jullie. Maar voor nu alvast: Van harte gefeliciteerd!!!!

21 opmerkingen:

 1. Trudy,proficiat met de verjaardag van je vader.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hiep hiep hoera voor je pappa,hopelijk mag hij nog vele jaren genieten van het mooie leven!

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd ( leuke blog). Wat heerlijk om je ouders nog te hebben. Ik heb ze ook nog en dat is genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je vader! Kostbaar bezit, een papa, geef hem maar een dikke knuffel!

  Liefs, Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie ode aan je vader!
  Geniet van het feest vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je paps Trudy! Ik hoop dat je nog heel lang van je ouders mag genieten. veel plezier vanavond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een dikke proficiat voor jullie pa.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een zalig stukje over jouw vader! veel liefde en tederheid zit er in. vaders nemen steeds een speciale plaats in een dochter's hart! bij mij is het net hetzelfde!
  kan je van één van jouw vader's tekeningen geen foto nemen, en die dan op de blog zetten? daar heb je den helemaal geen 'handig tekenprogramma' voor nodig. lieve groet en een hartelijke knuffel aan jouw jarige popeye-pa ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd, wat een jonge vader toch nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd met je vader!!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proficiat met je bijzondere papa! Koester hem maar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige brief, voor een prachtige vader! Gefeliciteerd met zijn verjaardag.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een lieve blog Trudy, van harte gefeliciteerd met je vader!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met je vader Trudy. En alvast een hele fijne avond met elkaar.
  Lieve groet,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk verhaal! En allemaal waar, haha ;) Gefeliciteerd opa en tot vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een mooi liefdevol verhaal-van harte met je Pa-geniet ervan-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige ode aan je vader! Gefeliciteerd en inderdaad hopen we dat hij niet alleen nog lang mag genieten met je moeder, maar eigenlijk hopen we toch wel op een popeye. Maar jouw (zelf)portret kan er ook mee door:) (Grapje hoor)
  Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd! Wat een leuk en lief blogje heb je ervan gemaakt. Trouwens: je blogje van gisteren vind ik ook geweldig. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat lief zo n stukje geniet met volle teugen van deze dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi! Ook van mij nog de ♥-elijke felicitaties voor/met je vader!! Wat mooi wat je schrijft.. ook dat hij vroeger tekende!! Leuk!! Jullie hebben die tekeningen toch zeker nog wel?! Mooie herinneringen!!!
  Groetjes, Herma

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...