zaterdag 3 augustus 2013

Aan de andere kant rijden!

Poeh, dat vond ik toch nog wel even spannend hoor. Nee, ik rijd zelf nooit in het buitenland, dat laat ik aan Jan over. En hem maakt het niets uit, gelukkig maar. Anders hadden we deze vakantie nooit mee mogen maken.

In het begin, toen de plannen er net waren om naar Engeland te gaan dit jaar, stond ik er nog niet zo heel erg bij stil. Wie dan leeft, die dan zorgt, is de valkuil waar ik maar al te graag in trap op zo'n moment ;) Maar naar mate de tijd vorderde ging het steeds vaker door mijn hoofd. Links rijden, is dat niet heel erg spannend eigenlijk?? En hoe zou het zijn als je maar zo de rotonde andersom moet nemen??


En dan word je ook nog eens afgeleid door al dat moois op de weg!

Het viel me allemaal reuze mee. Je komt de boot af en je rijdt zo met de meute mee. Zo snel vergis je je op zo'n moment niet. Daar helpen ook de borden langs de weg in Dover erg aan mee. Het wordt pas tricky als je eens alleen op een landweggetje zit. En dan naar dat bordje van die camping die zo leuk leek in het boek op zoek bent. Zoef! dan komt er ineens zomaar een auto rakelings langs de bus heen scheren. Oh ja, links heeft hier natuurlijk ook voorrang! En dat is ook handig om als voetganger in de gaten te houden :o

We kregen van een mede-volleyballer van Jan een tip. "Plak een pijltje naar links op je voorruit!" Zo gezegd, zo gedaan:
Zo word je er vaak aan herinnerd. En dat werkte dus uitstekend. Gewoon, met duct tape, niet te moeilijk doen! Zo ook het afplakken van een klein gedeelte van de koplampen: (tegen het verblinden van je tegenliggers).
Jaaa, op de boot kan je speciale stickertjes daarvoor kopen. Niet doen dus! Ook daar is duct tape prima voor! (Ik gebruikte het trouwens ook voor het afsluiten van b.v. een pakje toastjes... multifunctioneel!) 'k Heb geen aandelen hoor.

Natuurlijk, je rijdt in een auto waar het stuur wel links zit. En dat maakt dat je soms als passagier een beetje moet navigeren, maar goed. Het dode-hoek spiegeltje dat we op de bus hebben liet mij precies zien of Jan niet te dicht bij de streep zat. Maar ook dat was snel gewoon voor Jan. Ging dus prima, allemaal. 't Was eigenlijk helemaal niet nodig om me druk te maken, maar ja... aard van het beestje he ;)

6 opmerkingen:

 1. Ik mocht in 2006 zelf de boot afrijden. Het hoosde en ik kneep 'm als een ouwe dief. Gelukkig is alles goed afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat je in Engeland bent en heel slim het pijltje,fijne avond,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee,met dat pijltje.
  En Oh,wat kan ik me goed indenken,dat je het best spannend vond,dat links rijden.
  Gelukkig viel het dus mee.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een van de redenen waarom wij nooit in Engeland waren: ik vind het doodeng dat 'verkeerd' rijden. Dapper van jullie hoor en fijn dat het mee is gevallen!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het veel logischer! En ik moet hier juist veel meer nadenken over het voorrang geven en rechts rijden. Tuurlijk als je in de flow van het verkeer zit, gaat het goed, maar ik moet er niet bewust over na gaan denken want dan maak ik fouten!! Nee, geef mij maar het links rijden :D !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nooit gedaan, links rijden, lijkt me best eng zo'n eerste keer. Volgens mijn jongste valt het reuze mee. Hij heeft links gereden in een huurauto in Australië. Wat daar 'eng' was was die kangoeroe die niet uitkeek bij het oversteken ......

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...