vrijdag 16 augustus 2013

Moet dat nou??

Het valt me de laatste tijd steeds vaker op. Mensen die in het openbaar met hun smartphone bezig zijn. Compleet vertrokken in die andere wereld en zo naar mijn idee alles om hen heen, het echte leven dus, missend.

Jonge moeders achter de kinderwagen. Druk in gesprek met een vriendin. Nee, daar hoef je niet nieuwsgierig voor te zijn om dat in de gaten te hebben. Het gesprek gaat zo luid dat het, of je wil of niet, ook voor jouw oren bestemd is.

Of in de winkel. Met afrekenen moet de kassière er soms moeite voor doen om duidelijk te maken hoeveel ze van de klant in ontvangst wil nemen. Een soort stoorzender lijkt ze dan, zeg maar. Irritant. Om maar niet te spreken over de keren dat je in de trein kan "meegenieten" van een liefdesdrama. Moet dat nou???

Natuurlijk, hier thuis zijn de telefoons ook nadrukkelijk aanwezig. Wat wil je, drie kinderen in de leeftijd van 21, 19 en 17 jaar oud. Het was in deze maand weer tijd voor een nieuw abonnement na 2 jaar. 2 Kids zijn inmiddels voorzien en de derde staat ook op het punt om weer de keuze te maken.

Ik ben altijd blij als dat weer achter de rug is. het gaat de hele tijd over welke het geschiktst ik en wat je er dan mee kan. En als dan eenmaal de deal gesloten is... Joehoe!!!

Vader nam deze keer de telefoon van zoonlief over. Dat scheelt. En aangezien zoonlief hier in huis de vraagbaak is op het gebied van telefoons en computers, wordt ie er best vaak bij gehaald momenteel.

Ach, het gaat wel weer liggen, die storm. En gelukkig valt het telefoongebruik nog wel mee. Zoon heeft zijn mobiel nog wel eens boven liggen. En die van de meisjes is ook niet zo vaak op de plek waar ze zelf zijn. Nou ja, of er moet een nieuwe vlam in de buurt zijn, dan effies wel ;))

Het leukst vond ik nog dat Fleur me gisteren dit filmpje liet zien:  http://youtu.be/UjdQPH1LCc0 Dat filmpje gaat helemaal over dit onderwerp en ik ben het er heel erg mee eens!

Tsja, ik had graag het filmpje zelf op de blog gezet i.p.v. alleen de link... maar goed.... De vraagbaak slaapt nog. Het is nog vakantie namelijk ;)

13 opmerkingen:

 1. http://rammelaars2.blogspot.be/2013/07/oeps.html
  Ik plaatste hem ook al. Ergerlijk hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die dag kwam ik net terug van vakantie, dus die was er bij in geschoten :o

   Verwijderen
 2. Inderdaad heel storend, dat openbare gebel.
  Net of je met niemand rekening meer schijnt te hoeven houden :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doet me denken aan ons "brussenuitje": we zaten koffie te drinken met ons 7.
  6 man was mobiel en ik maakte de foto...jammer dat die foto de privacy schendt ;)
  Oké, ik heb een oud nokiaatje....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg hè?! Ik doe dat bewust niet. En al helemaal niet in gezelschap. Ik denk dat het ook niet gezond is. Wat is er nou zo belangrijk dat je het acuut moet weten?! Niet veel denk ik. Alleen noodgevallen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een tijdje terug zat ik in de trein met mijn man, voor ons zat een mevrouw heel hard te praten in haar telefoon. We gingen met haar meepraten tot haar grote ergernis van haar...ze vond het storend..wij zeiden dat we haar gesprek erg storend vonden.
  Mensen gooien alles in de ruimte en verwachten dan geen reactie..maar zo werkt het toch niet.
  Ik heb er zelf ook eentje, handig hoor maar hij verdwijnt gewoon in de tas als ik ergens op bezoek ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet hier ook wel eens mopperend optreden, helaas. En heel eerlijk gezegd speel ik ook wel eens een spelletje in het openbaar. Maar ik ben erg blij met mijn smartphone: ik maak veel foto's en filmpjes, laat ze mijnvader zien die dat geweldig vindt. Ben ook erg blij met het WhatsApp-en, zeker nu niet alleen mijn oudste binnenkort weer ver weg gaat studeren, maar ook onze jongste. En mijn middelste hoopt op een studieplek in Brussel. Het is zo fijn om regelmatig contact met ze te hebben, even lezen of alles goed met ze is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het helemaal met je eens Trudy !

   Werkte zelf in een bakkerswinkel en als de klant dan net betalen wilde ging zijn mobiel ... ....sorry zeiden ze dan kom zo terug en liepen zo weg .... nou ja zeg!!!!
   Ik ontplofte dan bijna en liet het ook altijd wel merken dat ik het werkelijk onbeschoft vond ..

   Maar ja THUIS vind ik mijn mobiel ook een leuk speelgoedje hoor Dat moet ik eerlijk bekennen :-))

   Verwijderen
 7. Eens. Daarom ben ik zo blij met de toegang tot alleen de wifi. Dan kan ik er buitenshuis niet zo heel veel mee. Wel zo rustig. Alleen... er is op steeds meer plekken wifi...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had laatst een paar mensen op bezoek die allebei in hun eigen telefoon verdiept waren. Ik had net zo goed mijn boodschappen even kunnen doen... Moet echt niet gekker worden.
  Als ik op mijn werk vertel dat ik mijn mobiele telefoon niet altijd bij me heb, zie ik de monden van verbazing openvallen... Mensen lijken wel vergroeid met dat ding...
  Ik heb een ouderwetse, waarmee je kunt bellen en sms-sen en dat volstaat precies..
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben pas geleden op een verjaardag geweest. Iedereen zat met z'n telefoon te spelen. Er was geen gesprek mogelijk. Husband en ik hebben verbaasd om ons heen gekeken. Onze simpele telefoons staken er behoorlijk bij af. Wij kunnen er me bellen en een sms sturen. Ik kan er ook een foto mee maken. Maar dat doe ik niet. Meestal is hij niet opgeladen, tot ergernis van de kinders.

  Pfffff..... ik word oud.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt gelijk, niet alleen op straat, ook in restaurants zie je mensen te pas en onpas met hun telefoon in de weer....
  Ik doe het zelf ook, maak elke dag een foto van mijn avondeten, maar daarna gaat hij in de tas en is er tijd om met mijn tafelgenoten te praten. Veel gezelliger!

  x Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor mij een oude Nokia waarmee ik kan bellen en SMS-en. Alleen voor nood. Mijn pubers verklaren mij voor gek maar ik vind het heerlijk rustig en prima zo!
  Op verjaardagen kun je beter wegblijven, iedereen zit met zijn telefoon te spelen, ik voel me daar echt ongelukkig bij, zo zelfs dat ik regelmatig verjaardagen oversla en apart bij iemand op bezoek ga om eens lekker bij te praten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...