woensdag 7 augustus 2013

Rondje Engeland.

Nou ja, 't was eigenlijk maar een klein rondje hoor. Geen zin om dagen in de rijdende bus te zitten. We wilden het rustig aan doen en daar hebben we ons prima aan gehouden. Zo blijft er ook nog genoeg Engeland over voor volgende keren. Want dat die er komen, da's wel zeker!!

Dit rondje maakten we deze vakantie:

Beetje toelichten dan maar??

We vertrokken op woensdagochtend 17 juli om een uurtje of 10 vanuit onze woonplaats. 's Middags kwamen we aan in De Panne, België. Dicht bij Calais, van waaruit de boot naar Engeland vertrok. 2 Nachtjes bleven we op deze camping. Ook nog even een dagje tussendoor om uit te rusten, niet geheel verkeerd na de hectiek van het inpakken. En zeker de moeite waard, De Panne (op het kaartje aangegeven met A), kijk maar:


Altijd mooi, zo'n strand bij zonsondergang!

Zoekplaatje ;))

De volgende dag gingen we richting boot. Naar Calais. Ik vond dat toch nog wel een belevenis hoor! Na de controles goed doorgekomen te zijn (zelfs de hond werd gecheckt op z'n chip...) mochten we de boot op. Natuurlijk werden daar ook weer plaatjes geschoten:


Met zo'n zelfde ferry gingen we het kanaal over.

Broer en zus op de foto, altijd leuk :)

We kwamen om half 12 aan in Engeland. Een half uurtje later maar (de klok ging een uurtje terug, vandaar :))

En toen werd het links rijden, daar schreef ik al over. Op naar de eerste camping. We hadden inmiddels een campingboek gekocht en in diezelfde plaats zou een mooie camping zijn. Dat klopte! In  Bexhill-on-Sea (B), om precies te zijn. We kregen daar een plekje naast mensen uit België, die ook een leuk onderkomen hadden:


Junior was aan het experimenteren met het fototoestel en het nemen van foto's uit een ander perspectief...

Een Jeep met daktent. Daar zagen we er nog een stuk of 3 van onderweg. Minder vaak dan dat je Volkswagenbusjes ziet, dat wel, maar ook leuk!! De volgende dag gingen we weer op pad. Ons doel was Chichester (C), een mooi plaatsje aan de kust. Daar stonden we op een mooie camping, met alweer leuke buren:
Een mooie T2! Deze mensen deden het allemaal een beetje meer basic, het verschil maakt de foto bijna pijnlijk (voor ons dan hè) duidelijk :o Wat een spullen heb je dan allemaal mee zo voor een paar weekjes, oei.. Dat kan misschien wel minder de volgende keer...

Het plaatsje had een prachtig strand. En natuurlijk genoten wij daarvan. 't Was lekker warm zomerweer en dan zorgt de zee voor de nodige afkoeling, voor zowel mens als dier!


Rechts Junior, links Mirte en in het midden Tukker!

Van zwemmen word je moe (zie je die schelpjes aan z'n bek :))

2 Nachtjes dus op deze camping, en weer op naar de volgende! We kwamen uit in het plaatsje Romsey (D), in het gebied New Forest, een prachtig groen gebied een beetje meer in het binnenland van Engeland. Vlakbij Southampton ligt dit plaatsje. De volgende dag hebben we dan ook deze stad bezocht. Er moest natuurlijk ook even geshopt worden in Engeland!

Nog een nachtje slapen en daar ging de bus weer verder. Op naar Stonehenge (E). Wat indrukwekkend was dit! Jammer dat je niet meer dichtbij de stenen mocht komen, maar ja... alles voor het behoud, dat is te snappen!
's Middags reden we door naar een camping vlakbij Bath (F). Mooi plekje hadden we daar! Kijk maar:


Laatste plekje op de camping. Ga met je rug naar de bus toe staan en je zag dit:

Een kabbelend beekje, Tuk vond het heerlijk om daarin te ploeteren...

En Bath zelf was de moeite ook dubbel en dwars waard! Wat een prachtige stad was dat!


He, is dat niet....

De volgende dag... op naar Oxford. Maar eerst kwamen we nog langs Avebury (G). Ook daar vind je stenen, zoiets als bij Stonehenge. Dus dat pakten we nog maar even mee onderweg:


Sterk toch, die zoon van ons ;)

Bij Oxford kwamen we terecht op een wat primitievere camping. Geen stroom, en dat leverde 's avonds dit mooie plaatje op:


Spelletje doen in de bus, bij de gaslamp. Ook leuk!

De volgende dag verdwenen mijn mede-reisgenoten naar Oxford (H). Ik had het even gezien met al die stadse drukte, dus de bus bleef op de camping, Tukker en ondergetekende ook. Jan, Jan en Mirte gingen per lijnbus richting stad. Ze namen wel weer mooie plaatjes mee, een voorbeeld? Kijk!
De laatste bestemming kwam in zicht. We hadden besloten terug te rijden naar Folkstone (I), een plaatsje vlakbij Dover. Daar wilden we nog de kalkrotsen aanschouwen en ook leek het ons fijn eens 3 nachtjes ergens te verblijven. Zo gezegd, zo gedaan. En die rotsen, daar kon je bovenop. Maar da's helaas aan mij niet besteed. Beetje errug hoog, en daar ben ik niet van. De foto's daarentegen waren prachtig, bewijs alhier:


Wie daar zitten? Dat zijn mijn Jannen!

Van beneden af gezien is meer iets voor mij. Hier een idee daarvan. Met bus natuurlijk ;))


En Mirte...

Met de terugvaart op de boot, richting Duinkerken (J) dit keer,was deze vakantie weer ten einde gekomen. Een vakantie die heel erg open was toen we gingen. Geen idee waar de bus ons precies zou brengen maar wat gaf dat een gevoel van vrijheid! Home is where i park it. En zo was het maar net!!

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke reis is dat geweest.
  Mooie plekjes.
  Dit pakt niemand je meer af.
  En wij genoten mee.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaaahhhh: mooi verslag, mooie plaatjes. Volgens mij hebben jullie genoten:)

  Senior wil ook heel graag een campertje, ooit. Maar ik ben eigenlijk niet voor... Al veranderd dit wel een beetje mijn idee over een campertje:) Die van jullie is wel heel erg leuk. Hihihi:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trip down memory-lane for me :D Sweet, ben ik toch nog een beetje "thuis" geweest! Thx!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zag er een zalige trip uit. Genoten hebben jullie zeker en vast aan de leuke foto's te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Engeland, ik wil zo weer terug!
  Zo'n 50 mijl van Stonehenge was de plaats waar wij deze Zomer logeerden. Namelijk het ( mini) plaatsje Crewkerne.
  Dank je wel dat je me door woorden en Foto's mee liet genieten!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk je verhalen en foto's. Heb een paar keer aan je gedacht hoor. Blij dat t zo geslaagd was. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie stad he? Bath. Wij hebben 6 jaar geleden een rondreis door Engeland gemaakt. Boottocht vond ik ook erg leuk. En de krijtrotsen zijn ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh Tukker met de schelpjes aan zijn bekkie... smelt...
  bedankt voor je lieve worden x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi verslag! Ben ooit een keer in Londen geweest, that's it. Wie weet, ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een mooie samenvatting van een prachtige reis!
  Fijn dat we even mee mochten genieten :-)
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...