zaterdag 26 februari 2011

Gezellig!

Mirte, onze middelste wordt woensdag alweer 17. En om dat te vieren heeft ze vanavond wat vriendinnen uitgenodigd. Daar horen natuurlijk wat lekkere dingetjes bij!

Vanochtend moest ze nog werken. Dus toen heb ik een lekkere pan bowl klaargemaakt. Zonder alcohol, daar is ze niet zo van...
Met perzik, annanas, mandarijntjes, kersen en wat pitloze druiven. Voeg daar nog een beetje dubbelfris aan toe, perzik/appel en klaar is ie!




Daarna heb ik me gestort in het maken van wat bladerdeeghapjes. Héél simpel. Een plakje bladerdeeg doormidden snijden, een bitterbal erop leggen, de randen wat aansmeren met ei en dichtplakken. 14 minuten in de oven op 220 graden en smullen maar! Ook heb ik op dezelfde manier er nog wat gemaakt met stukjes frikandel. Dit recept heb ik ooit eens bij Carlo en Irene gezien op zondag en het is al járen een succes met verjaardagen. (ook op school als traktatie!).




Van de week in de stad (Tukker vertelde al dat we daar heen waren geweest) hebben we rolfondant meegenomen voor op cupcakes. Mirte heeft zich hier vanmiddag lekker mee uitgeleefd, dit is het resultaat:





Goed gelukt, vind je niet? Nou, wat ons betreft kan het feest beginnen!!

15 opmerkingen:

  1. Alvast van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. Wat een mooie cupcakes. Wauw, eigenlijk jammer om op te eten. De bladerdeeghapjes ga ik onthouden! Makkelijk te maken en erg lekker.
    Ik wens jullie een spetterend feestje voor vanavond! groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je dochter.

    En ooh, die cupcakes. Moooooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hmmm..lekker zelf gemaakte bowl. en die cupcakes zien er ook mooi uit.
    Alvast een hele fijne dag.

    groet stina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. proficiat , oooh ik zou wel een vlieg willen zijn , hihi, al dat jonge giegelende grut, geniet ervan, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh prachtige cupcakes met dat rolfondant! gefeliciteerd met je dochter

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schitterende cakejes, die verjaardag zal me een lekker feest worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En, is het feest al begonnen nu? Ziet er allemaal hartstikke leuk uit. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met je dochter. En wat zien die cupcakes er super uit!

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Alvast gefeliciteerd, het zijn bijna kunstwerkjes die cupcakes. Dat zal vast een succes geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd met je dochter!

    Bowl stond bij ons vroeger thuis ook op tafel met feestjes, maak het eigenlijk nooit meer, maar is wel iets om te onthouden. Jouw hapjes ga ik onthouden; hier is de party-knack in croissantdeeg ook al jaren een hit en mag niet ontbreken op verzoek van de pubers.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die is hier ook bekend, Colin, ook vaak gebruikt als traktatie op school!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Loop een beetje achter, maar ook van mij de felicitaties met de verjaardag van je dochter.
    En een vraagje: gebruik je voor de bladerdeeghapjes diepvriesbitterballen en frikadellen die dan ontdooit in het bladerdeeg stopt? Dus niet eerst frituren en dan in bladerdeeg?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Stuiterbolletje, ik neem bladerdeeg, ontdooi dat en dan haal ik bitterballen en frikandellen uit de vriezer en die gaan bevroren op het deeg. ( frikandellen in drieën gesneden). Dan in de oven. De bitterballen hoeven niet krokant te zijn, want dat neemt het bladerdeeg a.h.w. over. Ook kun je het met een heel plakje doen en dan een hele frikandel of kroket. Lekker als lunch. Alleen geldt dan voor mij: niet te vaak anders groei ik dicht..... Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Móói zeg, die cup cakes!
    Zelf maak ik wel regelmatig bladerdeeghapjes met cocktailwordtjes, ga de bitterballenvariant ook onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...