woensdag 9 februari 2011

Yes!!

Vanochtend was het vroeg dag. Oudste moest om 8.45 op college zijn, dus dat betekent voor haar 7.00 weg. Nu houden we hier in huis niet van haasten 's ochtends. Dus om 6.00 begint haar dag. Die van mij daardoor om 5.45. Ik ben nou eenmaal een ochtendmens dus 's avonds de tafel dekken, dat wordt hem niet..

Om 7.20 de jongste uitgezwaaid en om 8.20 vertrok middelste. Zo. Dan begint mijn dag.. Eerst een kop koffie en de laptop even aan. Internet deed het wel heel erg langzaam. En later helemaal niet meer.(een stekkertje bleek later, hoe blond..)  Nou, dan ga ik toch eerst even wat klusjes doen.. Hond eruit, kipjes en kat van de buren eten geven (die zijn op vakantie) en de was opgevouwen.

Op één of andere manier kan ik dan toch wat slecht op gang komen. Maar ik herinnerde me dat ik nog even wat boodschapjes moest doen voor het eten van vanavond. Weet je wat dacht ik, ik ga naar A.H. in de stad, de nieuwe allerhande is uit, goeie reden toch, en als ik dan toch in de stad ben kan ik gelijk wel even naar die vesten kijken bij Bristol. Lekker van die flodderdingen, neutrale kleuren dus dat "past" mij wel. En oh ja, er zit daar ook een kringloop in de buurt!

Toen ik in de stad was ben ik eerst even de Bristol in gelopen. En ja hoor, de vesten waren er nog. Een zwarte en een zandkleurige, dus helemaal mijn ding. Ik was al op weg naar de kassa toen mijn oog op bloemetjes viel. Op een rokje wel te verstaan en op een heel leuk shirt. O jee, dat was helemaal niet de bedoeling van de portomonaie.. Maar ja redeneerde ik wanneer kom ik nu weer zo iets leuks tegen? Het is bijna voorjaar en ik kan alles wel héél goed combineren met...

Met mijn tas met vier nieuwe kledingstukken nog even wat boodschapjes bij Appie gehaald en toen op naar de kringloop. Eigenlijk kan ik beter naar huis gaan dacht ik nog. Beter voor het budget.. Maar gelukkig wist mijn autootje de weg dus we waren er zó.

Eerst maar even naar de kettingen. Een leuke parelketting voor 0.95 cent en een lichtgroene met glaskralen voor dezelfde prijs. Helemaal goed. En toen...viel mijn oog op de vitrinekast. Daar stallen ze altijd leuke serviesgoedjes uit. Pastel... jaren vijftig.. Yes!!  Maar er stonden weinig prijzen op. Alleen op een zachtroze sauskommetje stond het kleine prijsje van 1.75 en de rest moest ik maar raden.




Gelukkig was de meneer achter de kassa bereid me te helpen. Tsja, hij wist het eerst ook niet zo goed. Even navragen.. Eenmaal terug beweerde hij dat alles geprijsd was. Samen gekeken maar de prijskaartjes waren spoorloos. Nou ja zei de beste man. Volgens mij vragen we altijd 0.30 voor bordjes en schoteltjes. En 0.25 voor een kopje. En die schalen, nou doe maar een eurootje per stuk.

Mijn hebberigheid nam nogal toe op dat moment (schaam schaam.. ). En ik moest me inhouden om niet te zeggen : "ik neem ze allemaal"! Maar na een kleine selectie kwam ik toch met een klein serviesje thuis. Hieronder de foto's:




De 2 schalen voor een eurootje.




2 ontbijtbordjes en een schaaltje.




3 kop en schotels.




6  gebaksbordjes en nog 1 iets grotere.

En dat allemaal voor 8euro en 10 centen! Ik ben er helemaal blij mee. En de rest van de dag heb ik al zo'n Yes! gevoel als ik er naar kijk. En oh ja, de ochtend werd helemaal een feestje toen ik nog even bij mijn schoonzusje langs ging om haar nieuwste aanwinst te bewonderen:




10 weken oud, wat een schatje hé?

9 opmerkingen:

  1. Ohhhhh..... wat leuk!!
    Het servies dan, he? De hond is een schatje. Af en toe kom je dingen tegen, waar je helemaal blij van word. Ik vind het geweldig. En zeker voor die prijs.

    Liefs Fredeique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, ik kwam je blogje tegen via een reactie bij de achterbergjes... Ook wij leven met een zoon met PDD-NOS en op dit moment gaat het goed met hem. Ik vind het fijn om te lezen hoe anderen dingen aanpakken, dus ik heb me snel aangemeld als volger!
    Mijn eigen blog gaat vooral over mijn hobby, maar ook zeker af en toe over mijn gezin!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooh......bij jou ook een stekkertje.....dan voel ik me al wat minder blond als een ander dat ook overkomt, haha!
    Wat een prachtige buit zeg, dat servies. Dat is leuk winkelen dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een ontzettend leuke vondst, kan me goed voorstellen hoe blij je daarmee bent:)
    en dan nog leuke voorjaarskleding.. en een schat van een hondje, dat maakt je dag tot een topdag:)

    lieve groet, Tjitske

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Trudy, dank je wel voor je fijne reactie op mijn blog. Ik heb via mijn blog nog een reactie terug gegeven.
    Wat een supervondsten voor een superprijsje heb je bij de kringloop gevonden zeg! Daar mag onze kringloop een voorbeeld aan nemen want ze weten precies de waarde van de artikelen dus echt iets goedkoop op de kop tikken gaat niet makkelijk.
    En ook nog lekker voorjaarskleding ingekocht. Nee jouw dag kon niet meer stuk :-).
    Wat een leuke pup. Een Berner Sennen?
    Fijne dag.

    Groetjes Babette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk, zo'n vondst! Overigens heb ik dankzij een blogje van jou van een paar weken terug een hele leuke kringloop "herontdekt". Nota bene in mijn eigen woonplaats! Zo leer je nog eens wat...

    En die hond, wat een schatje! Niets mooiers dan zo'n pup met van die onbeholpen grote poten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je mag je zelf best wel eens verwennen. toch!!
    En wat een heerlijk beest. Ik durf te wedden dat hij heel veel geknuffeld wordt.
    liefs van Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Trudy,
    Dank je wel voor je berichtje op mijn hartjes give-away. Als je mij even mailt zal ik je de werkbeschrijving mailen.
    Wat een mooi servies heb je daar op de kop getikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een schattige pup. Ik ben meteen verliefd op dat koppetje.
    Bedankt voor je reactie op Doggies. Heb je een e-mailadres waar Angela je kan bereiken?
    Groet uit Vlaanderen.
    Marja.

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...