zondag 10 april 2011

Lekkere salade.

Op zondag schaft de pot hier heel vaak vis. Vraag me niet waarom, 't is er zo in geslopen, maar het bevalt heel goed. Soms gaan we voor een tilapiafileetje, of als ik niet meer zoveel daarvan heb verpak ik het in bladerdeeg. Wat pompoenpitten erover en we eten er lekker van. Ook verpak ik wel eens zalm in bladerdeeg, ook niet vies.

Toen ik zaterdag m'n wekelijkse boodschappen bij de Aldi deed, zag ik dat ze daar nu kant en klare bladerdeegpakketjes met zalm hadden. Lekker makkelijk voor een keertje, dacht ik en vooral als het zulk mooi weer is in het weekend.

We eten er graag gebakken aardappeltjes bij. 'k Kwam nieuwe oogst aardappelen tegen en die verdwenen ook maarzo in m'n karretje. Nu nog een soort groente erbij...  salade is wel een favoriet van ons. Spitskoolsalade deze keer maar. Hier volgt het recept:

Snijd een half spitskooltje in kleine reepjes. Ik laat het altijd eventjes in water staan.




Dan maak ik de vulling klaar. Daar gaat in: een halve komkommer, zaadlijsten eruit en in blokjes snijden.Eén preitje in kleine ringetjes. Eén appel (een kanzi, dat is onze voorkeur momenteel).Ook in kleine stukjes. De schil laat ik eraan. Een paar kleine tomaatjes in vieren. Eén blik perzikken , even laten uitlekken in een vergietje, het sap opvangen. In kleine stukjes snijden. Een stukje jonge kaas, in kleine reepjes gesneden. De vulling ziet er dan zó uit:

 

De spitskool door de vergiet gooien en even droogslaan in een schone theedoek. Door de vulling gooien.

En dan maak ik een dressing van:



Een beetje perziksap, halfvolle fritessaus, een beetje peper en een beetje zout. Goed mengen en dan moet het een beetje lobbig zijn. Dat gaat door de salade en dan is dit het resultaat:





Eet smakelijk!!

10 opmerkingen:

  1. Dat zal best smaken, ziet er lekker uit, frisse kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vis vind ik ook altijd heerlijk! De salade ziet er ook smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben niet zo kokkerel iemand. Dit ziet er heerlijk uit en moet zelfs voor mij te doen zijn. Misschien ga ik het wel een keer proberen. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmm....die salade zier er heerlijk uit! Lijkt me ook wel erg lekker bij de bbq!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet dit er eventjes heerlijk uit.
    En ook goed gefotograveerd.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben het met mijn voorgangers eens, dat het er lekker uit ziet. Maar het voelt wel als erg veel ingrediënten als ik het voor 2 personen zou moeten maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallo Trudy,
    dat ziet er lekker uit...zelf ben ik ook gek op salades...vooral als het warm is...heerlijk...ik hoef geen vlees of aardappelen- doe mij maar lekker maaltijd salade:)
    Ik ga die van jou zeer zeker eens maken....
    Liefs
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @ Stuiterbolletje: Wij zijn hier met z'n vijven. We eten met z'n vieren van deze salade. Jan Jr. krijgt een aangepaste salade, daar zitten niet álle ingrediënten in.... Dus de dingen door tweeën delen en dan ben je er.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. HHHHHHHHHHHHHHmmmmmmmmmmmmmmm...!
    Lekker, die ga ik een keer maken.

    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er echt heel erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...