dinsdag 29 oktober 2013

De tuin stofzuigen.

Nee hoor, er is niets mis met mijn verstandelijke vermogens (voor zover ik weet ;)). Dat doe ik vaker. Zo 1 keer in de week. Totdat er niets meer te stofzuigen is in de tuin.

Of nee, eigenlijk is het gras maaien. Wij hebben best een redelijk grote tuin, en in die tuin zitten 5 grasveldjes verwerkt. Fijn hoor zoveel ruimte, ik hou ervan als ik kan zitten waar ik wil. De tuin is er tenslotte voor ons, niet andersom. Maar soms ook wel weer een beetje :(

Gras maaien dus. In de zomer zo 2 a 3 keer in de week (in de herfst dus 1 keer). Gras is leuk, maar ik vind het alleen maar leuk als het netjes verzorgd is. En dan moet je daar wat voor over hebben, 't is niet anders...

Vroeger maaide ik met een handmaaier. Eerst maaien, en dan met de hark in het rond. Dat duurde al met al toch zo een uurtje of nog iets langer. Mijn vader had op een goed ogenblik een elektrische maaier voor mij "in de aanbieding" maar die sloeg ik vriendelijk doch beleefd af. "Zo hoef ik niet naar de sportschool!" was mijn redenatie.

Tot de herfst dan zijn intrede deed. Oef, dan is dat harken toch even een ander verhaal bij ons in de tuin. Er staan een paar knotsen van beuken net achter onze tuin, die zijn van de gemeente. En je wil niet weten wat daar af komt in dit seizoen.... echt niet.

Vaak harkte ik de meut eerst op de borders. Om dan in de lente weer een megaklus te hebben, als de plantjes door de grond heen begonnen te piepen. En toen...

Toen had ik er zat van! Ik nam de elektrische maaier aan en nu is het maaien een kwestie van maaien en opzuigen ineen! Neem nu vandaag. Vanmiddag had ik zomaar nog even een half uurtje over. Aan de slag dus. Zo zag het grootste veldje achter er eerst uit:


Met op de voorgrond mijn stofzuiger ;)

En dan ga je aan de slag. Een aantal van deze verder:


De opvangbak vult zich razendsnel...

Dan heb je dit resultaat, nog even doorzetten...
Om dan na precies een kwartiertje (jaaa, ik nam nu even de tijd op :)) er heel veel voldoening van te hebben!
Voor de kritische kijker... nee, ik maaide niet onder het tuinstel. Dat komt de volgende keer wel weer. Er zit, ondanks de storm van gisteren nog heel erg veel blad aan de beuken, vandaar. En voor nu stop ik ook even met schrijven. De fruitboer komt eraan. Elke dinsdag komt ie met de tractor en een wagen met fruit erachter voor rijden. Je woont in een dorp of je woont er niet, toch ;)

11 opmerkingen:

 1. ha Trudy, aangezien ik niet weet hoe ik 'beantwoorden' moet instellen op mijn blog ;-( laat ik hier een berichtje achter; zaden kiemen gaat vast ook lukken in een botervloot met watten... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een fantastische uitvinding toch zo'n grasmaaier. het tuintje ziet er toppie uit!
  groetjes, Hilde
  http://doorhetoogvan.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een luxe,Trudy.
  Ook wij hebben in de herfst heel wat werk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Ik geef je groot gelijk om het op deze manier te doen. Zo hou je het netjes in een redelijke tijd en ben je toch lekker weer even buiten bezig geweest...
  Ik wens je een fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er weer keurig uit hoor:-)
  Zo houd je tijd over voor andere leuke "dingen"

  Hartelijke groet Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slimme oplossing en gaat vast een stuk sneller dan al dat blad zelf te gaan staan harken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een rijdende fruitboer? Gaaf! Dat is dan inderdaad wel een heel groot voordeel van het wonen in een dorp. Egels vinden het ook erg prettig als je in de borders een stapel bladeren laat liggen, of onder een heg. Kunnen ze de winter goed doorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, doe ik ook hoor, ik ben te lui om alles weg te harken ;))

   Verwijderen
 8. Wat heerlijk dat je zo gelijk ook je blaadjes kwijt bent, dat scheelt inderdaad een enorme hoeveelheid werk...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...