vrijdag 11 oktober 2013

Deze week zag ik...

Nee, deze week waren er hier niet zo leuke dingen die ik zag. Een heel ongeruste buurvrouw, helaas. Belle, hun hondje, waar ik hier zo'n enthousiast blogje over schreef, werd ziek. Heel erg ziek. De dierenartsen wisten er eerst geen raad mee. Hoge koorts, en wat men ook probeerde, niets hielp. Geen idee wat het was, er werd zelfs aan vergiftiging gedacht :(


Belle in betere tijden, toen ze samen met Tukker een fijn rondje Busloo deed...

En toen... toen gebeurde het. Terwijl Belle lag te vechten in de dierenkliniek voor haar leven, werd ook Tukker ziek. Hij was aan de diarree en voelde zich verder ook helemaal niet lekker. Ik trok meteen aan de bel. Vorig jaar liep zo'n zelfde geval met Tukker compleet uit de hand, hij kwam op de operatietafel terecht. Gelukkig kwam hij er weer bovenop, maar de dierenarts heeft tot op de dag van vandaag geen idee wat er aan de hand was.

Naar de dierenarts dus. Meteen 's ochtends vroeg. En gelukkig namen ze mijn bezorgdheid heel serieus. Vooral omdat Tukker de buurhond is van Belle, en ze samen regelmatig spelen. En ook hetzelfde rondje lopen overdag. Tuk kreeg de volle dosering medicatie mee, en gelukkig was hij er snel bovenop.

Met Belle ging dat niet zo snel. Ten einde raad maakte de dierenarts haar buik open en daar kwamen ze een misvormde milt tegen. Die er ook meteen werd uitgehaald. En ja hoor, gelukkig daalde de koorts toen snel. Van 41.3 naar zo'n 38. En inmiddels is haar temperatuur weer normaal.

Belle is momenteel nog in de dierenkliniek. Daar moet ze nog gaan eten en drinken, helaas gaat dat nog niet zo hard. Maar we hebben goede moed dat het allemaal goed gaat komen, en over korte tijd Belle samen met Tukker weer fijn door onze tuin heen rennen.

Wat het nu precies geweest is? Ze weten het eigenlijk nog steeds niet. Een virus, of toch een vergiftiging? Wie zal het zeggen? Feit is dat wij samen met de buurtjes besloten hebben een ander rondje te gaan lopen met de honden. We vertrouwen het niet meer. En de dame en de heer worden scherp in de gaten gehouden. Ze eten graag een hapje onderweg, en dat doen we toch maar niet meer ;)

(Even een korte up-date... buuf schrijft net op fb dat Belle nog een hoopje ellende is, helaas. Ze heeft nu ondertemperatuur en wil absoluut niet eten of drinken. Buuf gaat morgen een paar uur bij haar zitten in de hoop dat Belle daarvan opknapt en dan wel wat wil. Ik ga duimen! Jullie ook?).

21 opmerkingen:

 1. ja, vreselijk, er kan zoveel troep overal liggen. je weet het maar niet. sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een schrik .Gelukkig is Tukker opgeknapt en ik hoop dat ook voor Belle en zal heel hard duimen !!
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh bah! Ik hoop morgen op een vrolijker blogje of Belle!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh bah, dit zijn niet de blogjes die je wil lezen. Ik duim mee dat je morgen een beter bericht hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat kan geen toeval meer zijn ... Sterkte met de buurhond! Een fijn weekend voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat sneu! Ik hoop dat Belle snel opknapt.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja,we zullen met zijn allen duimen,hoor.
  Het kan geen toeval zijn,dat ook Tukker ziek werd.
  Een andere route is heel verstandig.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach, arme Belle.. Ik hoop dat het snel weer een beetje beter met haar gaat, maar ze zal het iig vast fijn vinden dat buuf bij haar komt. Ik ga heel hard duimen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh bah Trudy. Dierenleed en ik gaat niet samen. Ik hoop toch zo dat ze beiden helemaal weer de oude zijn en ik ga heel hard duimen voor Belle en please alleen goed nieuws he?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach wat naar voor jullie honden! gelukkig lijkt het met tukker mee te vallen en nu maar hopen voor Belle dat het ook de goede kant op gaat ?
  Ik duim mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Belle is vanochtend thuis gekomen. Ze at nog steeds niet, helaas. De dierenarts hoopt erop dat ze weer gaat eten in haar vertrouwde omgeving. In ieder geval is ze in zeer goede handen!

   Verwijderen
 11. hopelijk kunnen belle en tukker snel weer samen een rondje lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Yes! Ze heeft een plakje ham gegeten zegt Buuf net. 't Is misschien niet veel, maar het is wel een begin!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, fijn zeg! Het begin is er!! Pff, gelukkig...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hé, bah, wat een narigheid! Hopelijk knapt Belle ook snel weer helemaal op en kunnen jullie weer met elkaar een (ander) rondje lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bah wat vreselijk is het als je dier ziek is hè... Veel sterkte daar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ow wat naar en ik duim zeker mee,hoop echt zo dat het goed komt,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zeker duim ik mee voor Bella, wat rot als je hond zo ziek is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Trudy,
  Wat vreselijk toch, een lieve trouwe hond die zo ziek is. Ik kan me je verhaal over Belle nog wel herinneren, dacht toen eerst dat je buuf een kindje ging adopteren...
  Ik hoop dat Belle heel snel weer helemaal zal opknappen. Ik ga voor haar duimen hoor...
  Gelukkig dat Tuk weer snel opknapte...
  Fijne zondag voor jullie allemaal,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...