zondag 6 oktober 2013

En dan...

En dan is het alweer zondag.Ik heb weer een full-house. De dochters zijn weer op het nest gearriveerd. Eerst Mirte, die kwam vrijdag aan het eind van de middag al thuis en Fleur was er zaterdag zo om een uur of 3.

Fleur had eerst een afspraak met een vriendin, van de middelbare school nog. Zij hadden elkaar meer dan een jaar niet gezien. Maar toch was het weer gezellig, vertelde ze. Zo hoort het ook! Ze zijn inmiddels al 9 jaar vriendinnen, hoe leuk is dat!

Aan tafel was het een gezellige boel. Junior keek een keertje rond toen ie binnen kwam en opperde dat het wel erg rumoerig was. Je zal het ook maar niet meer gewend zijn, je zussen over de vloer ;) Maar het was heerlijk om weer op de hoogte gebracht te worden van het reilen en zeilen van de meisjes.

Ik was gisteren weer in de keuken te vinden. Maakte appelmoes met rozijntjes en kaneel op verzoek van Mirte. Deed dit in kleine potjes, makkelijk meenemen in de trein, als ze weer op weg naar huis gaat. (De tassen zijn vaak al vol genoeg...) Ook stoofde ik een grote pan met vlees gaar. Vandaag gaan we daar eens van smullen en de rest gaat de vriezer in. Zo komt Jan Splinter door de... juist!

Ik ben de laatste tijd sowieso bezig met bezuinigen. Doe zo goedkoop mogelijk boodschappen en ook maak ik veel eten in. We weten dat de tijd gaat komen dat Jan niet meer bij deze werkgever verder kan, en dan is alles best even onzeker. Natuurlijk, we houden de moed er wel in, maar je kunt maar beter je verantwoording nemen op zo'n moment.

Dit is ook de reden dat we Jan's 50ste verjaardag, die er al snel aan komt, wat kleiner vieren. Best een beetje lastig hoor, maar niet onoverkomelijk. We eren het kleine ook maar, zullen we maar zeggen. We vieren het thuis in "kleine" stukjes. Een keer de familie, een keer de mensen van het busforum, waar Jan lid van is (lijkt me leuk, die bussen voor de deur!) en ook het volleybalteam komt met ons het glas heffen op Jan's verjaardag.

En nu zijn we volop met voorbereidingen bezig. Ik kan daar niet teveel van zeggen, Jan wil ook nog wel eens een stukje mee lezen, en ik houd 'm graag nieuwsgierig. Leuk ;))

Dus je leest het al, ik zit niet stil. Ben dan ook nog zo'n type dat alles spic en span wil hebben voor de feestelijkheden. Maar ach, da's sowieso niet gek zo voor de winter. Is de tuin weer opgeruimd en zijn de spinnenwebben nog eens weg. Vindt Fleur ook vast niet erg.
Nou, ik ga eens wat doen. Het is nog lekker rustig in huis, dus ik kan even mijn gang gaan. Was ophangen, afwasmachine leegmaken en de ontbijttafel kan zo gedekt. Om daar dan ook weer met zijn vijven omheen te zitten. Vanmiddag hebben we nog een verjaardag van de zoon van mijn nichtje. We gaan tot de kinderen op de middelbare school zitten naar de verjaardagen, en bij deze is dat gelukkig nog niet zo. Gezellig! Wens ik ook jullie een fijne dag toe en tot schrijfs!

6 opmerkingen:

 1. Wat vervelend van Jan zijn werk, voor zoveel mensen is het onzeker merk ik.Wens je veel plezier met alle voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop voor jullie dat Jan snel elders aan de slag kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel heel vervelend nieuws, hopelijk mag uw Jan snel een andere baan vinden!
  Geniet van de voorbereidingen en alles eromheen!

  Veel Liefs,
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg vervelend,dat Jan binnenkort zonder werk zit.
  Ik neem aan,dat hij zich intussen suf solliciteert.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Lekker hoor, je kinders weer onder je vleugels... Heerlijke rumoerigheid en alleen maar heel gezellig, zonder het mopperen op nog niet gemaakt huiswerk en zo wat je vroeger dan toch had misschien... Nu alleen maar vertellen over leuke dingen, en misschien ook minder leuke natuurlijk, want ook daarvoor kunnen je kinderen thuiskomen...
  Geniet van een heerlijke maaltijd en ik hoop dat je een leuk feestje hebt gehad vanmiddag.
  Alvast een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me fijn als iedereen er weer is in het weekend. Ik hoop dat het niet zover komt voor Jan, met die reorganisatie.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...