woensdag 30 oktober 2013

Heel erg besmettelijk...

Ik heb het helaas ook te pakken. Het virus dat hier in Blogland rondwaart. Het opruimvirus heb ik het dan over. Vanochtend merkte ik het al...

Ik was in de keuken, daar begon ik een paar jaartjes geleden ook met een kastje per dag. Nog maar weer eens dan... dus pakte ik het bakkastje maar weer eens aan, dat was toen ook het eerste project. En daarna was het niet meer te stoppen! Ik ging van kastje naar kastje en zo verdween er het een en ander zomaar in de container. Maar er kwamen ook dingen voorbij waarvan het zonde was om ze weg te gooien. Misschien dat iemand anders er nog wat aan heeft??

Ik pakte een tafeltje en mijn schoolbord en pakte nog een paar kussentjes van boven, ook al lang op de nominatie om uit het huis gewerkt te worden. En toen stond er dit voor het huis:
Ik zou het zelf erg leuk vinden om dit zo tegen te komen bij een ander, dus waagde ik zelf ook maar de sprong. Maar...

Aan het einde van de middag stond de tafel nog vol : ( Junior troostte me nog met de woorden: " Ach mam, anders breng je het toch naar de kringloop"... En dat was ook zo, dacht ik.

Het begon langzamerhand schemerig te worden en ik bedacht me aan tafel nog dat ik alles toch zo maar binnen moest halen. Jammer, plannetje mislukt. Maar toen... toen ik naar voren liep was de tafel ineens half leeg! Hoe leuk! Het idee dat anderen plezier hebben van de spulletjes die ik niet meer gebruik, dat spreekt me heel erg aan. Ik liet het nog maar even staan, misschien dat het in het donker makkelijker mee neemt?

Vanmiddag stortte ik me ook nog even op de tuin. Het blad wat op de paden en op het terras lag ligt nu in de groene container. Nadien gingen Jan en ik nog naar de tweedehandswinkel waar Jan weer 2 prachtige merkspijkerbroeken op de kop tikte. (Een vast adresje voor ons, in Arnhem, hier.) Voor het schappelijke prijsje van 55 euries samen! Nieuw ben je toch zo 100 euro's per stuk kwijt, minstens. En je ziet niet dat ze gedragen zijn, leuk toch?

Toen we terug kwamen zette ik de lasagne in de oven, die had ik vanochtend tussendoor nog even in elkaar gezet. En omdat ik toch niet meer achter het fornuis hoefde, sopte ik meteen de koelkast maar uit. En ruimde ik de kelder nog effies op. Ik geloof dat ik het aardig te pakken heb, het virus. Dankjewel dames van Blogland ;))

16 opmerkingen:

 1. Superleuk idee, die weggeeftafel!
  Die opruimeritis is inderdaad erg besmettelijk ;)
  maar wel een besmettelijke ziekte die achteraf nog leuk is ook ;)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk! Ik zou zoiets ook wel een keer willen doen, maar durf niet zo goed. Ook wonen we in een hofje dus komen er niet zoveel mensen langs. Maar jouw tafeltje ziet er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OH geweldig... en was je tafel leeg??? Zou het ook geweldig vinden, mss dat ik het hier ook wel eens doe. Het opruim virus is hier ook al in volle heftigheid langs geraasd, maar ondertussen zijn we opgeruimd... heerlijk..heb zelfs lege kastjes :) voor zo lang t duurt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach zo heerlijk he dat opruimen een lekker virus hoor, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik word helemaal blij van zo'n tafeltje! Voorstel; allemaal zo'n tafeltje voor de deur op een vaste dag in een seizoen, dan gezellig 'winkelen'. Goed voor de buurtcohesie (totdat men er lucht van krijgt en er handelaars op af komen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons in de naburige stad is er op facebook Gratis in ..... Je kunt er je spullen opzetten en tot nu toe binnen 15 minuten ben ik het nog steeds kwijtgeraakt. Erg leuk om mensen blij te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou best kunnen dat men zich toch wat geneert om het zomaar mee te nemen... en als de donkerte dan beschutting geeft.. ;-) Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het ook Jolanda. Ik geloof dat ik ook zou wachten ;))

   Verwijderen
 8. SHIT-dat virus is hier nog niet toegeslagen-en wat gaaf die tafel buiten-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar jij hebt ook een goed medicijn... creativiteit!!

   Verwijderen
 9. Ik ruim de keukenkasten ook op maar ik zet het even in de hal, komen onze kinderen eerst even kijken of er iets bij zit zo niet breng ik het naar het Goed kringloopwinkel

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goed idee,zo'n tafeltje buiten met weggeefspulletjes.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk die tafel buiten. Ik vind het super wanneer mensen de spullen die ze niet meer nodig hebben niet zomaar weg gooien!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Trudy,
  Wat een goed idee zeg, die tafel buiten, en ook al is niet alles weg, er zijn toch een aantal spullen bij iemand terecht gekomen die daar nog wat aan heeft... Afgelopen winter heb ik hier in huis ook zo'n kastje voor kastje project gedaan. Er is ook heel wat weggegaan, maar het moet misschien inderdaad weer even doorgenomen worden, want voor je het weet raken de kasten weer vol...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk idee die tafel,maar ik denk dat mensen het toch moeilijk vinden om dingen mee te nemen .Wel goed dat er toch dingen mee genomen zijn .Wij hebben ook flink opgeruimd ,resultaat 8 verhuisdozen een paar tassen en nog wat groter spul voor de kringloop ,er he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk zeg!
  Ik denk dat ik het ook niet zo goed zou durven om zomaar iets mee te nemen. Het opruimen is fijn he. Ik loop soms zomaar een rondje om overal even te kijken en te genieten. Ik ga ook nog even door! Succes met jou opruimeritus!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...