woensdag 21 december 2011

Brief aan Fleur.

Hee Fleur,

Wat kan er in een dag een hoop veranderen... Gisterenochtend was je thuis. Zoals altijd op dinsdag was je vrij. Wij wilden even naar Doetinchem, maar jij vond het niet erg alleen te zijn, je moest tenslotte hard aan het leren. Want vanochtend heb je een tentamen Statistiek.

Dat uitje naar Doetinchem werd voor ons een beetje lastig. Jan Jr. bleek ziek. De dag daarvoor ook al, maar hij leek opgeknapt. Maar toen ie ´s ochtends uit bed kwam had hij toch weer koorts. "Geen probleem hoor mam, ik ben toch bij hem" zei je . Maar we besloten toch maar naar Zutphen te gaan, is maar 10 minuutjes rijden.

`s Middags had je kerstviering op je stageschool, bij de kleuters. Achteraf vertelde je dat het één grote heksenketel was, maar wèl leuk.... Wij waren er om kwart over 2  alweer, Mirte was toen ook weer thuis, dus eigenlijk is Jan niet alleen geweest...

`s Avonds na de viering was er nog een afspraak voor jou. Je was uitgenodigd om te hospiteren. Je reed met een andere stagiaire mee erheen en werd heel leuk ontvangen door de andere 5 meiden die daar woonden. `t Voelde meteen helemaal goed, vertelde je achteraf. Dikke pret, en ze waren zelfs al aan het regelen dat je daar wel bijles kon geven in de stad.

Nadien met de trein naar huis en om 23.00 zou je horen of je de kamer had. Groot was de teleurstelling toen de telefoon stil bleef. Hè, getsie, dacht ik nog, jammer... Je ging naar boven, het was hoog tijd. Je moest immers voor vanochtend weer fris zijn..

Mirte was nog aan het leren beneden. En om half 12 ging jouw telefoon. Mirte was er nét te laat bij. Het bleek het nummer van de meisjes van de kamer te zijn. Je kwam snel de trap af toen Mirte het aangaf en belde terug.

Oei... spannend hoor.... Ik las je gezicht tijdens het gesprek. En de zon brak door! "Ik heb `m!"Riep je uit! "Ik heb gewoon een kamer!!" "Ik vond het al zo gek dat ze niets lieten horen, maar het was gewoon een beetje uitgelopen!".plaatje van www.1 Januari kan je de sleutel ophalen. Wát een begin van het nieuwe jaar is dát! Meid, ik gun het je zo! Gezellig met 5 andere meiden in een onvervalst studentenhuis. En gisterenavond was het meteen al zó gezellig. De lokatie is ook prachtig. Vlakbij je stageschool en ook naar de PABO en de Universiteit is het heel erg goed te doen. En ook nog eens een keer dicht in de buurt van 2 klasgenoten die daar ook op kamers zitten en waar je het heel goed mee kunt vinden. TOP!

Ja, ik was het die altijd zei dat je met je 20ste zéker op kamers moet gaan wonen. Klinkt misschien bot in andermans oren, maar ik zei dat puur omdat ik het zelf ook als heel leuk heb ervaren. Lekker op jezelf maar wel met anderen in een huis. Prima begin van een zelfstandig leven. En daar ben je helemaal aan toe.

Eerst gaan we je natuurlijk helpen de boel op orde te brengen. En dan... Heel veel geluk en plezier op je nieuwe plek!!!

28 opmerkingen:

 1. O Trudy,
  Wat spannend voor Fleur, maar ook voor jou en Jan en de anderen... Wat zal ze het heerlijk krijgen, zo lekker met die andere meiden in een huis. En ik vind 20 ook helemaal niet te vroeg hoor, mijn meiden woonden op die leeftijd ook op zichzelf en het is ze goed bevallen. Ze weten ons moeders toch altijd te vinden als we nodig zijn, en dat is maar goed ook, want moederen blijven we toch wel..
  Feliciteer Fleur van me, wil je... ik ben heel blij voor haar.
  ´s Is toch niet te ver weg hè...?
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Fleur!
  Van harte gefeliciteerd met je kamer en heel veel plezier!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend!
  Voor haar maar ook voor jullie. Maar een mooie nieuwe stap! Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gek maar ik krijg er kippevel van. Wat een grote stap-op kamers maar wat leuk voor haar. Mooie sfeervolle kerstdagen toegewenst en een liefdevol 2012 met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd Fleur! En mamma; sterkte met het uitvliegen van je eerste. Spannende tijden komen eraan. Maar inderdaad wel super gezellig! Fijne feestdagen en een hele goede verhuizing voor het nieuwe jaar! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet nog zo goed dat onze zoons het huis verlieten....en ik kan me zo goed indenken hoe jij je voelt.
  Blij voor Fleur en wewten dat het de goede beslissing is maar toch een beeteje heimwee naar hetgeen geweest is.
  Ik feliciteer Fleur van harte met haar kamer en wens haar en ook jullie fijne kerstdagen en een prachtige start van 2012 toe.
  Liefs, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi cadeau aan het einde van het jaar! Gefeliciteerd allebei! Zo leuk om voor het eerst (bijna) op eigen benen te staan.

  Voor alles is een tijd en ook dit heeft weer z'n charme. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, als je 20 bent... ja hoor. Leer je zoveel van!
  Spannend, dat ook.
  Succes met inrichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Mirjam... nee hoor Nijmegen dus valt erg mee. Zo`n drie kwartier rijden. En Jan werkt in Nijmegen, dus die komt er nu voorlopig ook nog. In ieder geval nog 2 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk voor je dochter!! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig nieuws voor haar. Spannende tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldig goed/leuk nieuws voor je dochter,super leuk.

  Hele fijne kerstdagen en een mooi/sprankelend 2012 gewenst,gr van ons,x.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn voor je Dochter.Een hele verandering ook voor jullie .Maar je bent blij voor haar en dat is belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige,lieve brief .......

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, wat spannend!!! Gefeliciteerd emt je kamer Fleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Genoten van deze blog en brief! Dit wordt een heel nieuwe periode ... Mooie leeftijd om te beginnen. Net voordat je je aan elkaar gaat irriteren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie brief... en gefeliciteerd Fleur met je kamer. Leuk om met meerdere meiden in één huis op kamers te gaan. Kom je nooit alleen thuis.

  Het zal wel wennen zijn, maar ze is niet ver weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een spannende tijd voor moeder en dochter. Zal best even moeilijk worden voor jullie beiden maar ook genieten. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tjonge, er gaat dus erg veel veranderen! Spannend hoor, voor jullie allemaal. Er breekt nu toch een hele nieuwe tijd aan.

  Fleur, ik wil je heel veel plezier wensen. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik kwam hier toevallig op, wat een gezellige blog.

  groetjes uit Belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk voor Fleur! En mooi geschreven... Ik heb ook in Nijmegen op kamers gewoond - heel gezellige stad! En gelukkig dat Fleur niet ver hoeft te reizen om weer 'thuis' te zijn :-)
  Groetjes,
  "Mosterdzaadje"

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Potverdorie zeg, ik moest er bijna van huul'n! Maar wel geweldig voor die meid van je natuurlijk! Ik weet waar jij bent tijdens de Nijmeegse feesten..! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb je logje voor je dochter met zoveel emotie mee gelezen ! heel blij voor je dochter ! jaa ze komen op een leeftijd beetje loslaten en het doet een moeder goed als je ziet dat het hun goed gaat ,ik heb ook 2 dochters van 18 en 21 jaar jongste studeert voor leidinggevend kok en de oudste voor lerares lager onderwijs beiden studeren af dit schooljaar Veel succes voor je dochter op school en op kamers gaan wonen en ook voor jullie dat ze die kans krijgt en jullie haar zo steunen ! en geniet van de kerstdagen en een zalig kerstfeest ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hé wat een mooie brief aan je dochter zeg! Ik heb er van genoten hem te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dus eentje gaat het nest verlaten.
  Is even slikken natuurlijk,maar van de andere kant ook erg fijn.
  Als je dochter blij is,ben je als moeder ook blij.
  Zoals je het beschrijft,hoe haar gezicht ging stralen,dan straal je mee.

  Succes,met het in orde maken van haar kamer.
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat geweldig dat je dochter een kamer heeft gevonden. Gefeliciteerd!
  Goed dat jij er ook zo positief tegenover staat ;-)
  Het zal vast even wennen zijn denk ik...
  Ik ging ook op mijn 20-ste de deur uit en met mij is het ook goed gekomen ;-)
  Succes met inrichten en verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik wens bij deze Fleur veel plezier tijdens haar nieuwe avontuur en jou veel sterkte met wennen aan het vertrek van de eerste.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...