woensdag 28 december 2011

Cakepops en mijmeren....

En dan is het zomaar weer 2 dagen later. Gisteren schoot het schrijven er even bij in. De hele club is thuis en ´s middags kwam Anna, waar ik hier over schreef, bij Mirte om samen cakepops te maken. Het gaat goed met Anna. Ze moet nog 2 grotere chemo´s en daarna komen er tabletten in zicht. Het bleek laatst dat ze het geluk had dat de soort leukemie die zij heeft tot de lowrisk categorie hoort.

Wat een opluchting was dat! Maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat ze er nu dan af is. Vandaag weer aan de chemo en dan kan ze het kleine beetje haar wat alweer gegroeid was misschien weer kwijt raken. En ze ziet vooral op tegen de bijwerkingen van de chemo. Best lastig allemaal..

De meisjes hebben heerlijk zitten fröbelen aan de tafel. En dit was het resultaat:
het zijn bolletjes van cake met witte chocolade en versiersels.Leuk hè? Er leuk en makkelijk te maken met kinderen. Tip?

Woensdag is het vandaag. Rare week, je moet gewoon nadenken over welke dag het is...  maar ik vind het wel een leuke week. Ben gek op de jaaroverzichten op de t.v. en ook de top 2000 is hier favoriet. Heeft iets melancholieks, zo'n laatste week van het jaar..

En wát voor jaar... Het bloggen is wel het beste wat me overkwam en dan kan je als logisch gevolg de opruimactie hier in huis op de tweede plaats zetten. Maar ook het feit dat er veranderingen aan zitten te komen vind ik niet verkeerd. Of zoals Loesje het omschrijft:


Hangt bij ons al jaren op de deur van het toilet... Ik voel het ook echt zo. Natuurlijk is het heel vervelend dat de baan van Jan eindigt over 2 jaar, maar het geeft zeker ook de kans te gaan bedenken wat hij dan straks wil. En ik weet zeker dat hij dit niet had gedaan als hij de "zekerheid" van zijn baan nog had gehad. 't Is maar hoe je ergens tegenover staat.

Dus.... volgend jaar zal een jaar worden dat in het teken staat van de toekomst. Wat het werk van Jan betreft maar ook wat het zelfstandig worden (wonen) van Fleur betreft. En onlosmakelijk is daarmee verbonden welke plek ik daar in ga vinden. Komt goed, ik weet het zeker!

En jullie, al plannen??

15 opmerkingen:

 1. Het wordt een spannend jaar voor jullie. Wij zijn niet zoveel van plan, maar hopen dat de rechter onze zoon meer uren met zijn dochter zal toewijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Loesje is geweldig hè. En geen problemen maar kansen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk versierde cakepops zijn dat... inderdaad ontzettend leuk om samen met de kinderen te maken.

  Ik heb met tranen het verhaal van Anna zitten lezen, pfffff... effe wegblazen hoor... het idee... dat je kind zó ziek is... pffff. Fijn dat haar vorm een lowrisk-versie is... en dat de chemo's er bijna opzitten.

  Nou... plannen... ik heb vanochtend voor mijn doen een mega-order geplaatst in het buitenland voor mijn bedrijf.... bibber de bibber....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet echt plannen voor het nieuwe jaar. Vrede op aarde zal teveel gevraagd zijn. Maar vrede in ons hart? Dat zal toch wel kunnen?

  Nog fijne dagen, die laatste 3 van dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Trudy,
  Jullie gaan dus aan een heel ´spannend´ jaar beginnen. Dan kun je dus ook geen echte plannen maken, maar gewoon het jaar nemen zoals het komt. En zoals je Loesje-spreuk al zegt; grijp de toekomst met twee handen stevig beet...
  Ook voor Fleur heel spannend hoor, zij zal ook flink moeten wennen, maar wel heel leuk voor haar, al gaat ze niet helemaal alleen wonen...
  Geniet nog lekker even van de laatste dagen van het oude jaar...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn,dat je er zo positief in staat,Trudy.
  Dan heb je al veel gewonnen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad een spannend jaar! Ik moet nog eens
  goed nadenken over mijn doelen voor volgend jaar: opruimen komt er zeker bij, een beetje sterker in mijn schoenen staan op het werk zodat
  ik niet altijd moet opdraven ..
  We zien wel...
  Alvast een gelukkig nieuwjaar!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor alle lieve reacties die je altijd geeft. Heel lief!!

  De cakepops zijn erg leuk. Erg creatief hoor. Zeker leuk om dat met kinderen te maken.

  Fijn dat het al wat beter met Anna gaat.

  En met jullie komt ook alles goed. Ik weet zeker dat Jan zijn weg gaat vinden als zijn baan eindigt. Want misschien is het tijd voor een nieuw begin.

  Ik wens Fleur veel succes en jij met je weg vinden in je nieuwe leven.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig heb je voldoende positieve 'vergezichten'! Goed zo!
  Ik heb geen plannen voor 2012. Kijk wel hoe het komt en gaat. Leef nog steeds vooral 'bij de dag'...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bewondering voor de manier waarop je alles altijd positief benaderd; ik hoop dat 2012 een gelukkig en gezond jaar voor jullie wordt!

  De cakepops zien er heerlijk uit, complimenten voor de dames.

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Plannen: weer gaan sporten, gezond worden, op zoek naar een leuke baan, genieten van het leven!
  Alvast een hele fijne jaarwisseling :-)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor je lieve reacties op m'n blog.

  Hier wordt volgend jaar een spannend jaar wat betreft de financiën. Gaan we het redden met mijn salaris of niet?

  Wat krijgen we nog voor kosten(verhogingen) op ons bordje. Met wat ik nu weet heb op dit moment een gat in de begroting.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben helemaal verliefd op de Loesje-kaart. En weer zo raak verwoord. Ik wens jullie veel sterkte en plezier bij het realiseren van een nieuwe toekomst.
  Ik hou er zelf wel van om mijn leven regelmatig over de kop te gooien en te zien wat er dan gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke cakepops!
  Een spannend jaar voor jullie, maar met zoveel positiviteit komt dat vast wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...