vrijdag 30 december 2011

Groot vervoer....

Tsja... en dan zit je middenin het volgende "avontuur".... Een kind die op kamers gaat. Loslaten betekent dat natuurlijk, maar eerst heeft ze je hulp juist wat meer nodig. Want er moeten dingen geregeld worden. Zoals daar is een verzekering, en een andere bankrekening, of in ieder geval een digipas, ze zal toch haar eigen zaakjes moeten regelen. Deed ze nu ook al, maar dan met onze pas. Niet handig als ze ergens anders woont.

Dus bellen. En gelukkig kon ik deze dingen snel afhandelen. Nu zelf nog even inschrijven in Nijmegen en de studiefinanciering aan laten passen. Een uitwonende krijgt meer, dus de drive is groot dat snel te regelen. Als student telt elke cent....

En dan werd er gisteren een kastje gespot op M.P. Eentje met een uitschuifbaar blad, dus dat zou betekenen dat er ruimte uitgespaard blijft. Want dan kan ie meteen als bureau dienen. Toch wel fijn als je maar 9 vierkante meters in kan richten..

Even bellen, en de afspraak was snel gemaakt. Vanmiddag om een uur of 12 kon Jan terecht. Fleur had andere plannen maar ze vertrouwde wel op haar vader.

Vanochtend na het ontbijt begon Tukker te tellen... Baasje thuis, Vrouwtje thuis... 1 plus 1 is 2! Wandelen???? En hij probeerde het even uit... beetje zeuren, zuchten toen ie terug werd gestuurd op z´n kleed... Omdat wij niet geheel ongevoelig zijn voor z´n smeekbedes was de beslissing al snel gemaakt. We gingen het ophalen van het kastje combineren met een wandeling daar in de buurt. Top! Iedereen blij....

Na een heerlijke wandeling kwamen wij iets voor twaalven aan bij het kastjesophaaladres. Een prachtig stekje trouwens. Een verbouwd boerderijtje buitenaf. De bewoners gingen emigreren naar Portugal. Jan vroeg meteen of er al nieuwe bewoners in zicht waren.. helaas wel....

Mee naar de schuur. En het kastje is leuk! Wel oud, heeft een opknapbeurtje nodig, maar dat komt goed. Jan is er as i write al aan begonnen. Toen de eigenaresse hoorde dat het voor een meisje was die op zichzelf ging wonen vroeg ze me nog mee naar binnen. Daar gaf ze me nog een leuke oude kan en een vleeswarendoosje mee. En eenmaal weer buiten zag Jan nog een stoel staan onder een afdakje.

Op de vraag wat daar mee gedaan werd riep ze :"Neem maar mee!" Nadien zijn we nog even naar een winkel geweest waar Jan gisteren al met Fleur was. Daar zag ze een leuk krijtbord met een kapstokje eronder en een muursticker met de tekst: "The best thing about memories is making them". Aangezien ze nog meer spullen nodig heeft liet ze het toen staan. Maar hoe leuk was het haar daar toch mee te verrassen.... Ze was er erg blij mee!

Wat is het toch handig dat een Volvo zo groot is. Vooral als de achterbank plat ligt. Kast erin, stoel erin en de rest van de spulletjes en hond kon er ook nog makkelijk bij:
hij voelde zich niet helemaal op z´n gemakje, maar ja... je moet wat.....Bepakt en bezakt kwamen we thuis tussen de middag, maar onze ochtend was zéker goed besteed!!

14 opmerkingen:

 1. Ach gossie, kijk 'm daar nou zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Trudy,
  Wat leuk dat jullie zo´n lief kastje vonden op MP voor Fleur. En dan ook nog een stoel, kan en vleeswarendoosje meekregen... Lieve vrouw dus...
  Ik denk dat Tukker het wel heeft overgehad voor Fleur. Hij weet het alleen nog niet...
  Ik wens jullie een heel fijne jaarwisseling morgen, en een prachtig 2012...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat leuk, je dochter zo mogen meehelpen met haar eerste eigen kamer.. Veel geluk voor haar en voor jullie ook natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Arme Tukker! Hij zit helemaal ingebouwd. Dat hij nog zo rustig blijft zitten spreekt wel voor hem :). Die van ons had alles al gesloopt voordat ik uberhaupt de kans had gekregen om er een foto van te maken. Wat lief, dat jullie nog wat extra spulletjes meekregen. Fleur heel veel geluk op haar nieuwe kamer. Ik wens jullie bij deze alvast heel veel geluk en gezondheid voor 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit feest al eens meegemaakt en het is een ervaring op zich om je dochter te helpen haar eigen stekkie te maken. En wat zijn ze dan duidelijk in de keuzes die ze maken. Een bijzondere ervaring op zich.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om spulletjes te zoeken op Marktplaats, zeker als het adres ook nog eens leuke extra's meegeeft en nog een mooie stoel heeft staan!

  O ja, er zullen heel wat papieren dingen geregeld moeten worden. Gelukkig is dat allemaal wel snel geregeld.

  Tukker zit toch rustig met z'n koppie richting buiten te koekeloeren.... heerlijk ochtendje zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel besteed dagje zou ik denken! Wat leuk dat jullie haar zo kunnen/ mogen helpen. Ben heel benieuwd hoe het eind resultaat wordt?!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een dagje waarin jullie leuke spullen hebben gescoord voor dochterlief.

  Fijne avond. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dus de uittocht komt er aan.
  Dat stoeltje ziet er zo te zien,echt heel leuk uit.
  En wat een lieverd is Tukker,hoe hij daar geduldig tussen de spulletjes zit.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach gossie zie hem nu zitten.Leuk om zo bezig te zijn voor je dochter.fijn dat jullie zo kunnen helpen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fleur boft met jullie!

  Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2012!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kleine meisjes zijn leuk, maar dit is ook een hele bijzondere periode in het leven van je kinderen.

  Geniet ervan, maar ik geloof niet dat ik dat hoef te zeggen, dat doen jullie al.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn, zulke verrassingen als de kapstok en muursticker. Ik weet nog goed dat ik op kamers ging en mijn ouders ook zo lief hebben meegeholpen en gedacht (en gelukkig ook een grote auto). Dat zijn nou onbetaalbare herinneringen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat lief dat jullie Fleur zo verrasten!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...