. 500 gr. bloem.
. 250 gr. suiker.
. 3 eieren.
. 200gr. boter.
. 3 zakjes vannillesuiker.
. ong. 350 ml. lauw water.
Er is een speciale maniet om het beslag te bereiden, maar ik ben meer van het mikmaarbijelkaar.... Wel even de boter een beetje smelten in de magnetron. Daarna zet je het een poosje weg om op te stijven. Een uurtje of 2. Dus ik was vanochtend al vroeg uit de veren...
Het beslag ziet er dan zo uit:
Dan komt het ijzer op tafel en gaat het eerste bolletje erop:
Niet te groot...
Als je het ijzer dan dichtklapt komt de stoom eruit:
Goed kniepen (knijpen in goed nederlands) en dan een paar minuutjes later zie je dit als je ´m weer openklapt:
En dan komt de truc... als het kniepertje nog warm is moet je ´m oprollen. Ik doe dat om een mes. Moet zeggen dat ik er nog beurse vingertoppen van heb....
Maar goed, als je deze foto ziet is dat het allemaal waard....
bovenop past tóch meer slagroom dan erin..... |
En dan na een paar uurtjes bakken hou ik dit er aan over:
Zie je die platte in het ronde trommeltje? Die staan symbool voor het oude jaar... opengeklapt en dus duidelijk wat er was. Die opgerold zijn staan symbool voor het nieuwe jaar. Dat moet zich nog ontvouwen, vandaar!
Zijn best nog veel kniepertjes zo. Maar ze komen wel op hoor. Vanavond gaan er al heel wat mee naar mijn ouders, daar vieren we met de familie oud en nieuw, gezellig met spelletjes. En de rest? Ach, ze zijn geliefd in de familie, dus dat zal wel loslopen.... Rest mij nog jullie een fijne jaarwisseling toe te wensen en dan schrijf ik volgend jaar wel weer ; ))
Geniet van de kniepertjes, een fijne avond en een SUPER 2012. Dan kom ik weer lekker verder lezen. Groet Emmy
BeantwoordenVerwijderenMmmmmm...... die zien er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenManlief heeft het oliebollen bakken meegekregen uit z'n jeugd. En ik bak sinds we in Limburg wonen wafels op oudjaarsdag. Twee tradities dus samen op een dag, heerlijk!
Ik wil jou en je familie een prachtig 2012 toewensen!
MMMM kniepertjes ik zit te watertanden.Weet inmiddels door het bloggen dat ze zo heten Misschien al eerder gedaan want ik raak het spoor bijster op dit moment en heb blaren van alle wensen die ik getypeld heb maar dan nog een keer Een mooi 2012
BeantwoordenVerwijderenElisabeth
Mmmmm! Smaken vast lekker!
BeantwoordenVerwijderenJullie ook een goede jaarwisseling en tot blogs in 2012!
Tineke
Ik heb vanmiddag al een kniepertje gehad bij de schoonouders van middelste dochter. Heerlijk! Volgend jaar ga ik me er ook eens aan wagen. Een hele fijne jaarwisseling!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Thara
Ik spreek uit ervaring... ze zijn heerlijk, helaas is het er dit jaar niet van gekomen om ze te bakken.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2012.
Lieve groet, Miranda
Het is jammer,dat je een eindje van me af woont,want anders zou ik er eentje komen proeven:)
BeantwoordenVerwijderenFijne gezellige jaarwisseling.
Groetjes Ans
Hier zijn het oliebollen en appelbeignets maar die kniepertjes zien er ook lekker uit! Groetjes en een gezellige jaarwisseling, Colin
BeantwoordenVerwijderenMmm, die zien er lekker uit, die gaan wel op vanavond! Fijne jaarwisseling Trudy en alle goeds voor 2012 voor jou en je gezin! Groetjes Carolien
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke ne heerlijke traktaie en zo ontzettend waar, dat opengerold en opgerold. Wat een mooi symboliek! Eetsmakleijk en een goede jaarwisseling!
BeantwoordenVerwijderenHallo Trudy,
BeantwoordenVerwijderenNu weet ik dus wat Kniepertjes zijn... wat heerlijk zeg... En met lekkere slagroom erbij, sjonge wat een traktatie lijkt me dat. Wij zijn vanmiddag oliebollen gaan eten bij Ben zijn zus, die houdt die traditie in stand, oudjaarsmiddag komt er een groot deel van haar familie langs om de bollen te eten en elkaar dan gelijk een goed uiteinde te wensen... Heel leuk. Straks komen mijn jongste zusje en haar man met hun twee kinderen bij ons... Samen luiden we dan het oude jaar uit en het nieuwe jaar in.... Ik heb er zin in...
Ik wens jou en je gezin ook een heel fijne jaarwisseling met je hele familie bij je ouders, en een fantastisch mooi 2012..
Lieve groet,
Mirjam
mmm ziet er heerlijk uit. Ik kocht ze altijd op de kermis als oublies met verse slagroom erin. Voel me nu uitgedaagd om het zelf te gaan proberen.
BeantwoordenVerwijderengroet, Marianne
Dat ziet en klinkt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen