zaterdag 17 december 2011

Vliegende laptop...

Vanochtend was ik helemaal in m'n element mijn kastjesproject van vandaag aan het volbrengen, toen ik plotseling een dreun hoorde boven. En nog één.. en nog één....

Net toen ik me afvroeg wat er boven aan de hand zou zijn kwam Mirte stampend de trap af. Helemaal boos maar vooral gefrustreerd. "Ik gooi dat ding nog eens het raam uit!" riep ze."Die stomme laptop ook!!"plaatje van www.


Ze is al dagen met haar profielwerkstuk bezig. En het begint aardig vorm te krijgen hoor, alleen nog wat aanvulling en wat plaatjes met tekst en... en daar ging het even mis. Bij die plaatjes moest tekst en op de één of andere manier kwamen tekst en plaatje helemaal door elkaar te staan.

Er was ook een andere, wat minder mooie oplossing te bedenken, maar daar wou ze op dat moment nog niets van weten. "Eerst maar eens een kop thee?" was mijn vraag. Dat accepteerde ze gelukkig vlot. En na een gezellig praatje kwam de zon weer door op haar gezicht.

"Weet je waarom een mens zo stampt als ie boos is", vroeg ik. Nee, dat kon ze niet verklaren. Nou, dan aarden ze weer. Door het stampen stuur je de energie die zich teveel bovenin je lichaam heeft verzameld (heethoofd..) naar beneden. En dan ga je je beter voelen.

Gelukkig voelde ze zich alweer een stuk relaxter. De kop thee en even lachen om haar vader, die nog vroeg of ze ging waarschuwen als ze ging gooien, kon ie vangen, deden goed. Nu is ze weer volop aan de slag. Wél beneden. Dan valt de laptop niet zo ver als....

(Bedenk me net tot m'n schande dat ik de uitslag van de give away nog moet bekend maken. Morgen, ik beloof het...)

15 opmerkingen:

 1. Ik kan me de frustratie van Mirte helemaal voorstellen! Zo heb ik ook wel eens achter de laptop gezeten :-)

  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh wat is dit herkenbaar. Van de week had ik zelf die neigingen nog toen ik steeds uit het netwerk van een bedrijf waarvoor ik een opdracht doe werd gegooid. Van armoede ben ik toen maar gestopt! Ohhh, ik begrijp die dochter van jou heel goed. Fijn dat ze een kop thee van je kreeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Computers... leuke dingen als ze 't doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, dat stampen heeft dus echt een psychologische verklaring? Goed te weten! Ja mams, is ook hartstikke irritant als de laptop het niet doet!! :-)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. af en toe eens goed stampvoeten moet kunnen én kan opluchten! is alleszins beter dan 'vloeken', 'schelden', 'roepen' of 'tieren'. en een ontspannend gesprekje of een geinig grapje bij een kopje heerlijk thee doet wonderen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat je het leuk hebt opgelost! Goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Dat van dat stampvoeten wist ik nog niet. Leuke uitleg heb je er aan gegeven. Weer wat geleerd trouwens.. haha. Ja, je give-away, ben benieuwd.
  Morgen is goed hoor... heb ik de hele dag vrij, zit ik achter de pc te wachten... Nee hoor, zo erg is het niet.
  Ik wens jullie allemaal een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leer ik ook nog eens wat want van dat stampvoeten wist ik ook niet hoor.
  Zo leer ik ook nog eens wat....waar bloggen dus al niet goed voor is.
  Hoop dat het beneden beter gaat en de tekst en foto's op de goede plaats terecht komen. .
  Fijn weekend, liefs, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé... dat van dat stampen die moet ik onthouden... hahaha. Maar ik kan me voorstellen als plaatjes in de tekst niet doen wat je wil... oeh... vooral als het voor school is, dan wil je dat het toch perfect wordt.

  Fijn dat bij een bakkie thee het zonnetje weer ging schijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HiHiHi.
  Ik zie het al voor me...Mirte boos aan het gooien
  en haar vader vangt.

  Fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toevallig een acer laptop...die staat hier ook regelmatig op de nominatie om naar buiten te worden gegooid , profiel werkstuk maken...heel veel succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vrij herkenbaar, soms zou je dat gewoon willen doen, je laptop het raam uit. Maar gelukkig is het hier nog niet gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou net zo als Mirte reageren! Computers, helemaal leuk en ik kan niet zonder. Maar als er wat mee is of er lukt iets niet dan zit ik helemaal om het hand! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kan me die irritatie goed voorstellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha dat wist ik niet van het stampvoeten...
  Wens haar maar veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...